Widok

wybory

komisja gminna nie chce zarejestrować trzeciego mocnego kandydata na wójta. tak się boją??? Czas na zmiany w tej gminie. Potrzeba równego rozwoju dla całej gminy, a nie tylko dla jednej miejscowości. Wieżę, że tak się stanie. Prawda musi zwyciężyć!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może dla Ciebie to pikuś, ale ja się nie zgadzam na takie posunięcia finansowe, i nikt mnie pytał o zgodę na inwestycje w kielnie i kredyty, a nam musi wystarczyć fontanna
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

po pierwsze z tego co doczytałem postanowienie sądu nie jest prawomocne. w związku z powyższym nie powinno być ujawniane.
Po drugie w trybie wyborczym wszystko można rozegrać. Sąd nie ma czasu na przyglądanie się kreatywnej księgowości, która polega na utykaniu w różne pozycje kwot i kredytów. Na księgowych i ekonomistach nie robi to wrażenia.Sąd nie ma na to czasu, aby powołać biegłych księgowych i sprawdzać wszystko. I tak naprawdę jest to gierka wyborcza. 'Wilkowyje" - film instruktażowy. Ranczo oczywiście
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

zakładając że mamy dług 50 mln, to na każdego mieszkańca przypada 2941 złoty. Nasz państwowy dług publiczny dochodzi prawie do biliona i na jednej mieszkańca przypada około 27 tys złoty. Więc bym nie powiedział że nasza gmina jest jakoś wielce zadłużona, bo informacje o długu gminy nie są prawdziwe, a tylko zagrywką Pana Napieralskiego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ty anonim jesteś w jakimś amoku i nie umiesz liczyć to już wiemy,poza tym nie wszyscy jesteśmy tej części gminy co ty myślisz,a potrafimy ogarnąć problem szerzej o gminie, czego w tobie nie znajduje, nie rzucaj dalej ogolnikami, szukaj w główce konkretów, chyba się zawiode, nie siegasz tak daleko,przyjmujesz bezkrytycznie to co wygodne i podane z namaszczeniem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale ciekawe te długi narosły w tej kadencji? Chyba nie . Kiedyś nic nie robiono ,a długi rosły. Po poprzednikach zostały długi i s6

Każdy z was jest świetnym ekonomistą. Wszyscy plakaliscie o warszawską. Teraz jak ona ma byc zrobiona to szukacie kolejnego powodu do płaczu. Przykro mi że mam takich sąsiadów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

~GSZ 81.95.207.*
(2 dni temu)
Aneta proszę bardzo -
http://bip.szemud.pl/wp-content/uploads/sites/2/2015/11/wpf-wg-stanu-na-30.06.2018-r.-.pdf
Proszę spojrzeć na pozycję wynik budżetu na 2018 r. ~ -23 mln zł.
Jeśli problem z matematyką to chętnie pomogę w obliczeniach 37 mln +23 mln = 60 mln
23 miliony! Nie wiem czy wszyscy sobie zdają sprawę ile to jest pieniędzy na tak małą społeczność.

Wszystkim bardzo polecam przejrzenie tego raportu - bo niestety możemy obudzić się za 2-3 lata jako gmina bankrut i wtedy będzie płacz.... przykro, że pan Kalkowski na potrzeby swojej promocji i indywidualnych potrzeb szasta pieniędzmi na wszystkie strony doprowadzając finanse gminy do ruiny.
Bardzo mocno widział bym p. Kalkowskiego w roli PR Managera gminy Szemud, ale niestety ekonomistą to on nie jest....
Sam sprawdź. Ekonomiści widzą lepiej, cyferki ale to nie znaczy, że wszystko

Tylko anonim ty jesteś księgowy super bo się znasz na wszystkim, tylko zasiegnij wiedzy u mądrych czym jest kreatywna księgowość
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kwaśniewski dwa razy był wybrany na prezydenta i nikomu nie przeszkadzało że pił. Pojawiło się na stronie Kalkowskiego wyrok sądu co do zadłużenia gminy. Jak komitet Napieralskiego napisał że gmina jest zasłużona to wszyscy byliście świetnymi ekonomistami i pisaliscie jakie długie to my nie mamy że zaraz zbankrutujemy. A jednak wyrok sądu orzekł że Napieralski kłamał. Jesteście zarąbiści, we wszystko uwierzycie, wspaniali z was ekonomiści.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy Anonim rozumie stwierdzenie zrównoważony rozwój gminy, ograniczenia wydatkach, realia składające się m.in. na ukształtowanie terenu wokół Lebna, a milosciwie nam panujący obiecywał Lebnu dzieło które na wejściu było nierealne, i ty się anonim najpierw puknij w głowę zanim coś bezmyślnie i bez żadnej wiedzy palniesz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anonim, a może Kielno chce całą kasę, a a zrównoważony rozwój gminy to wg ciebie to tylko Kielno, do ciekawych dochodzisz konkluzji,twoja percepcja powala

Pawcio, niech chleje w domu, czy nie rozumiecie, że on jest osobą publiczną, dla przykładu ja nie chcę aby mnie reprezentowała osoba, która ma problem z różnego rodzaju słabościami, a zachowanie na ostatnich dozynkach to nic, dajecie przyzwolenie na takie zachowanie ,ja nie

Kanaliza w Łebnie nie może powstać bo Bojano płacze że chce warszawską i latarnie itd. Bojano chce by całą kasę w nich ładować a teraz pretensje że nie ma kanalizy. Zdecyduj się koba co ty w końcu chcesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ad 3 to właśnie populizm i PR, niebezpieczna mieszanka wyłączająca rozum i jest więcej dowodów, że Wójt RK lekceważy mieszkańców. Proszę bardzo. Jest takie określenie w materiale - cytuję : setki mniejszych i większych inwestycji. Stwierdzenie takie po prostu powala! Taki ogrom. A Łebno dalej nie ma kanalizacji! Miało mieć. A słowo dużo znaczy. Dobrze byłoby zobaczyć jak wygląda w nakładach za cztery lata, na sołectwa zrównoważony rozwój Gminy w wydaniu ekipy rządzącej, bo rodzą się kontrowersje, że co innego się mówi a co innego robi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Och marność nad marnościami. 1/ Zrównoważony wcale nie znaczy po równo, 2/ do anonima - pewnie też chciałbyś sprzedawać staniki
wychodzi z Ciebie brak szacunku dla ludzkiej pracy. Nawet nie chcę wiedzieć co myślisz o sprzątaczkach czy śmieciarzach.
3/ rozumiem festyn nawet duży, z atrakcjami i innymi czołgami - ale jeden, jeden w sezonie.U nas w gminie witamy lato, otwieramy sezon na plaży , noc kupały, festyn rodzinny, słoneczny i sąsiedzki, disco polo, wojewódzka impreza dla strażaków, dożynki, strongmeni - pewnie wszystkich nie wymienię. Sam twierdzisz, że przyjeżdżają z innych gmin. Tak jest sporo ludzi - ale niestety mieszkańców gminy coraz mniej. Bardzo dużo nieznajomych. Widocznie włodarze tych gmin uznali, że warto takie pieniądze przeznaczyć na poprawę np. dróg, chodników, szkół .... .i pewnie wielu bardziej potrzebnych rzeczy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anonim ty jesteś właśnie żałosny i "ja " popieram, co obecnie panujący obiecał, że anonim tak smolisz cholewki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ktoś nazwał cię gamoniem na garnuszku wójta.Ja się zastanawiam jak taki mądry człowiek może współpracować z takim g.....em
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skończcie już bo to jest żałosne. Nowy obiecuje że da wszystkim równo. Czyli g..no.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

No właśnie - jak nie ma co dać - to trzeba dać igrzyska i fontannę ... i ułudę, że cos znaczysz a tak naprawdę to objaw braku .. szacunku.. i można się napić

abs weź się nie ośmieszaj. Z tego co słyszałem to sprzedawał staniki na straganie kiedyś, a jakim cudem awansował na zarządce GOSiRu? Może poprzedni wójt po znajomości go tam wciągnął? Dużo gadasz g*wno wiesz. Co z tego że tam zarządzał dobre parę lat. Widocznie nie nadawał się do tej funkcji. Co do naszego wójta. Jak ktoś wspomniał o naszym festynie w Szemudzie. Znajomi z innych gmin przyjeżdżali do nas na festyn i z podziwem mówili że u nas to jednak coś się dzieje, bo te ich festyny to marnota, że nie opłaca się tam jeździcie. Narzekacie na te festyny, ale dla naszych dzieci to jednak jest frajda przejechać się czołgiem. Ale wam wszystko nie pasuje. Tak to już jest z niektórymi mieszkańcami Bojana, co nie zrobisz, a zawsze argument znajdą żeby coś wytknąć palcami. Najśmieszniejsze jest to że jako mieszkańcy społeczności Bojana dużo gadacie, a jak przyszły wybory to nikogo nie wystawiliście na wójta. Myślicie że Napieralski jak wygra wybory to poleci do Bojana wszystkim asfalt lać? Pewnie by zaczął od swojej miejscowości czyli Szemud
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Bojano

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (23 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

do góry