Widok

wycięcie migdałków- gdzie ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was wycinała swoim dzieciom migdałki ? w jakim szpitalu ? możecie coś polecić ? szpital, lekarza ?

będę wdzięczna za info.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w wieku 3 lat miałam podcinane a wieku 17 wycinane całkowicie w obu przypadkach na zaspie i nie polecam. Nie wiem jak teraz ale wtedy lekarze byli masakryczni, pielęgniarki super pomocne i miłe. dodam że byłam królikiem doświadczalnym pewnej przestraszonej studentki która juz na samym wzjeździe na sale przebiła mi żyłe przy zakładaniu wenflonu a później to już sie obudziłam z przekuta wargą, jak ona to zrobiła - nie mam pojęcia. Za to mogłam sobie kolczyka założyć :)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja starsza córa miała wycinany 3 migdał i nacinane błony bębenkowe w szpitalu na Zaspie 3 lata temu i spokojnie mogę polecić ten szpital.
image
Ja też polecam szpital na Zaspie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
Nas tez to czeka. Synek bedzie mial wycinane w Szpitalu na Polanki .
Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
Moja miałam w Wejherowie i bardzo chwalę sobie zainteresowanie dzieckiem. Była w sumie 6 godz w szpitalu razem z nami.
image
image
a jak długo teraz się czeka na termin tego zabiegu ? czy dzieci bardzo cierpią ?
Ja mialam wycinane pare lat temu na Polankach,lezalam 3 albo 4 dni,bo mialam wycinane wszystkie,mnostwo dzieciaczkow malutkich tez tam bylo, ja moge serdecznie polecic,opieka,lekarza rewelacja.
image
image

Ja zdecydowanie polecam szpital na Polanki. Miała wycinane migdałki jesienią ubiegłego roku ( w wieku 24 lat) . Panicznie bałam się tego zabiegu... Na oddziale laryngologicznym świetny personel- Panie pielęgniarki bardzo miłe i uśmiechnięte. Lekarze profesjonalni ( z moich doświadczeń polecam Dr. Legana i Kwiecińskiego) - zabieg odbył się dopiero za trzecim razem ponieważ miałam infekcję i lekarze nie chcieli ryzykować żeby nie było powikłań.

Mój chrześniak ( 5 latek) również miał tam wycinane migdałki i kuzynka bardzo sobie chwaliła.

Jedyny minus to wygląd oddziału- trochę przygnębiający wystrój, ale za to jest czysto.
Ja lezalam na oddziale otolaryngologii i tez serdecznie moge polecic Dr Legana:)
image
image

I JAK NA POLAKACH ? DOBRZY LEKARZE TEŻ TAM MAM ZA TYDZIEŃ ! BOJĘ SIĘ MAM 19 LAT , CIEKAWE CZY DOBRZY LEKARZE...
Mój synek 3 lata temu miał wycinany 3 migdał w Szpitalu w Wejherowie.
Obyło się bez komplikacji, opieka super, więc polecam.
Na zabieg czekaliśmy jakoś ze 2 m-ce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w Wejherowie czekałam miesiąc. Córka była na sali z dwójką innych dzieciaczków w podobnym wieku. Rodzice mogli przebywać z dziećmi cały czas. Była też siostra zakonnna , która czytała dzieciom opowiadania po przebudzeniu i rozmawiała z nami. Lekarze młodzi i mają bardzo dobre podejście do dzieci. Córka już wieczorem tego samego dnia doszła do siebie i było ok. Nie skarżyła się z podowdu bólu.
image
image
moja corka miala wycinane na polankach lezala z 2 dzieci na sali mozna bylo zostac na noc ,polecam
Jak to wygląda w Wejherowie. Kazali nam najpierw przyjść na pobranie krwi i potem co dalej - kiedy to wycięcie? Pliss bardzo mi zależy na odpowiedzi.
Moja córka miała wycinane 3 migdałki 2 maja, tego roku.

Po pobraniu krwi jedziesz na 6 piętro i tam laryngolog wyznacza termin, zazwyczaj na za tydzień.

Opieka na oddziale super, najpierw dzieciom zakładają na rączkę motylka a pól godziny przed zabiegiem dostają tzw. głupiego jasia i pielęgniarka zanosi dziecko do sali operacyjnej.Zabieg trwa 20-30 minut, później wynoszą dziecko, które wybudza się z narkozy a później zasypia.
Moja mała zniosła zabieg bardzo dobrze, niepotrzebnie naczytałam się o strasznym widoku po narkozie,bo w ale tak nie było.
na drugi dzień dostałyśmy wypis.
dzieci, które miały wycięty jeden migdał wieczorem wychodziły do domu.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
Oczywiście szpitalu w Wejherowie.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
Majka, dzięki za odpowiedź. Czyli nie ma szans na wycięcie na drugi dzień? Wolałabym tego uniknąć, bo Dzień dziecka, a mamy pobieranie krwi 31 maja, a gdzieś słyszałam, że na zabieg umawiają na drugi dzień?

A pobór krwi tam na dole, w laboratorium?
w jaki wieku jest twoja coreczka i do jakiego lekarza "chodzilyscie"
a ktos wie czy w gdyni-dąbrowej na chirurgii dnia jednego usuwają dziecia migdały???bo widziałam ze są tez zabiegi laryngologiczne ale czy dzieci tez???
Ma 4 latka, chodziłyśmy do dr Babińskiego w Gdańsku
gdzie przyjmuje Babinski
W przychodni na Ujeścisku.Moim zdaniem super specjalista,mimo,ze krążą o nim rożne opinie.
Ja mialam w wieku 32 lat wycinane na Polankach przez dr Kwiecinskiego. Wg mnie opieka pielęgniarek i lekarza bardzo dobra. Czekalam ok.3,5 miesiaca.
ja mialam w wejherowie , wyznaczyli mi termin zabiegu i tam bylo wlasnie na karteczce co robic i gdzie sie wstawic potem wlasnie po pobraniu krwi sie jechalo na 6 pietro i tam podali termin juz przyjecia do szpitala ja mialam akurat w poniedzialek z tego wzgledu ze bylam w czwartek, lezalam akurat dwa dni dzieci ktore moga wypuszczaja tego samego dnia, naprawde chwila moment zabieg pod narkoza i opieka ok, tez sie naczytalam nie potrzebnie ale polecam ten szpital w gdansku jak dzwonilam to dopiero w drugiej polowie 2013 roku zabiegi a ja jestem akurat po i czekalam akutat 3 miesiace a mam 23 lata, teraz tylko straszny bol po wycieciu migdalkow ale z dnia na dzien jest lepiej
O ktore Polanki chodzi.? Ten dziecięcy szpital czy wojskowy bo z tego co wiem to w obu robią i teraz nie wiem :/
ja wycinalam synowi w dzieciecym na polankach
image

Uploaded with ImageShack.us
Aha dziekuje, a ktoś wycinal w wojskowym może ?
Podłączam się do wątku...
Czy ktoś ma może aktualne informacje nt wycięcia migdałów w szpitalu na zaspie?
Jaj to dokładnie wygląda?
Będę wdzięczna za informacje.
ja w styczniu miałam wycinane miglałki w gdyni w miejskim polecam opieka dobra mam 33 lata
pare dni temu mój syne 3,5 latka miał wycinany 3 migdał tez w gdyni i było super fajna atmosfera no i wyramontowali oddział więc jest różnica , syn był zadowolony panie miłe dostał dyplom prezent i wogule,
co do terminu to zależy co masz na gardle ja nie czekałam prawie wcale po 3tyg miałm zabieg bo miałam bakterię która szkodziła na serce, nerki i/lub stawy,
mój synek czekał 4miesiące
polecam gdynie na wójta radkiego naprawdę się zmienił tam klimat ,
Ja byłam ze Stasiem na wycięciu migdałków w Wejherowie miesiąc temu.
Jednego dnia jechałam na pobranie krwi (parter) i wizytę u laryngologa na 6 piętrze. To był wtorek, zabieg wyznaczyli mi na środę, dzień kolejny, ale że mi nie pasowało, to przełożyli na piątek. Z tego co wiem dzieci takich jak Staś we wtorek było 5 sztuk, ale miejsce na zabieg na środę było jedno. Pozostałe dzieci przyszły w piątek. Sala operacyjna jest na oddziale, dzieci zabierają na jakieś 20 minut. Wszystko bardzo szybko. Tego samego dnia ok 18 po badaniu laryngologicznym do domu. Pielęgniarki bardzo miłe. Jeden rodzic może przebywać cały czas z dzieckiem.
image
image
Zapisywałam się na zabieg w lipcu albo sierpniu i miałam wyznaczony na koniec listopada.
Na zabieg biorą dzieci po kolei według wieku - od najmłodszego do najstarszego.
image
image
Wielki Elektryk miał robioną operację w Houston w stanie Texas, wszystkim polecam tą klinikę, jest do zaakceptowania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
dziewczyny dajcie jakies namiary aktualne gdzie w trojmiescie wyciac dziecku migdalka 3 i jakies nr do rejestracji
podbijam :) gdzie jakie terminy obecnie?
Polanki nie ma kontraktu na nfz, doplata 1500 zł
Zaspa, konsultacja listopad
AM - jesień 2015
Wejherowo- luty 2015
Moj syn (7lat) mial wycinany 3-ci migdal na zaspie w lutym tego roku. Najpierw ze skierowaniem od naszego laryngologa pojechalismyy na zapisy, czekalam ponad 6miesiecy.potem w wyznaczony dzien przyjechalismy rano, pobranie krwi, konsultacja z anystezjologiem. Na drugi dzien zabieg, 30min.ogolnie czul sie dobrze, kilka godz na plynach a potem stopniowo pokarmy.
w zeszłym tygodniu moja córka miała wycięty 3 migdał w wejherowie. czekałam 5 tygodni. tak, tygodni;)
ze skierowaniem poszłam na kwalifikację (przychodzisz, kiedy chcesz, w poniedziałki, środy i piątki między 11 a 13 - czekałam w poczekalni może pół godziny). wyznaczyli mi termin za 5 tyg. jednego dnia morfologia, badanie laryngologiczne (z półtorej godziny to trwało wszystko), następnego dnia przyjęcie na oddział i zabieg. kazali przyjść między 6.30 a 6.45, ale spokojnie można było zjawić się o 7. zabieg ok 10 (wcześniej laryngolog, anestezjolog) - córka była najmłodsza, to szła pierwsza.
najpierw podali ogłupiacz, za chwilę przyszedł anestezjolog i ją zaniósł na salę. tam założyli wenflon. zabieg 20 minut. przynieśli wybudzoną, trochę płakała i się rzucała, ale szybko zasnęła znowu. po dwóch godzinach mogła się napić wody. generalnie prawie cały czas spała (bez chrapania!).
o 17 kolacja (dwa kawałki chleba z masłem). potem lekarz pytał czy ok i o 18 do domu.

następnego dnia rano córkę bolała głowa, ale minęło o ibupromie i nie skarżyła się więcej. żadnych skutków uboczynych nie zauważyłam. ze 2 dni miała gęsty katar, czasem z krwią, ale samo przeszło (miała katar przed zabiegiem, ale lekarz nie uznał go za przeciwskazanie).

dzieci, którym wycinali wszystkie migdały zostawały na noc.
dodam, że do żadnego z gdańskich szpitali nie mogłam się dodzwonić, a w gdyni na kwalifikację wyznaczyli mi termin na 9 grudnia (na początku października się umawiałam).
Moj synek jest z mężem na zaspie. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecam wizytę u dr mostowskiego. Przyjmuje na Suchaninie, zabiegi wykonuje na zaspie. Wystarczy zapisać sie na jakiś termin a pan dr dzwoni do rodzica gdy jakieś dziecko wypada z zabiegu:-)
I terminy są różne. Raz czeka się miesiąc a raz pol roku. Warto dzwonić.
ile dni na Zaspie się zostaje? Dzień przed zabiegiem i dzień po? Czy rodzic może zostać z dzieckiem na noc, czy dostanie łózko?
Dzień przed zabiegiem a na drugi dzień popołudniu sie wychodzi. Śpi sie razem z dzieckiem w łóżku.
W dniu zabiegu wypuszczają jeśli ktoś mieszka w gdańsku. Jeśli ktoś jest spoza zostawiają dla pewności na noc. Śpi się faktycznie razem z dzieckiem,warto sobie z domu wziąć poduszeczkę. Jedzenie dla rodziców we własnym zakresie. Jest czajnik, mikrofalówka, lodówka.
proszę jakieś aktualne informację, synek musi mieć wycięty 3 migdał (sprawa dość pilna) czy któraś z mam wie jak można znaleźć szybko wolny termin w szpitalu do jakiego lekarza się udać....?
up
up
upupup
Upupup, google,telefon w rączkę i dzwonimy,dzwonimy,na co ty jeszcze czekasz .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki za pomoc, naprawdę nie wpadłabym na to !!!
Polecam Wejherowo. Mój synek miał zabieg miesiąc temu. Czekaliśmy na zabieg 2,5 miesiąca w tamtym czasie to był najszybszy możliwy termin w pomorskim.
dziewczyny a jak po zabiegu Wasze dzieci? Czy widac roznice? mniej choruja? w jakim wieku dzieci?
my mamy skierowanie na zabieg , syn 7 lat ale boje sie komplikacji i czy zabieg cos pomoze :/
Mój synek miał zabieg w wieku prawie 4 lat. Najpierw była znaczna poprawa. Jednak po kilku miesiącach od nowa płyn w uszach itp. i mamy skierowanie na kolejny zabieg:(((
Podobno im dziecko młodsze, tym większe ryzyko, że migdał odrośnie. Ale twoje dziecko ma 7 lat, więc to całkiem inna historia...
My córkę zapisywaliśmy w Wejherowie w lutym 2015 i dostaliśmy termin na sierpień 2015. Nie wiem od czego to zależy, że niektórzy dostali szybsze terminy. Poczekaliśmy cierpliwie, szybko minęło.

wycięcie migdałków- gdzie ???

Witam
Proszę o pomoc.
za około miesiąc mam wyznaczony termin na wizyte konsultacyjną do wycięcia migdałków i usuniecia plynu w uchu w Wejhrowie - tz. badania i laryngolog.
Gdy byliśmy na konsultacji dostałam informacje na kartce jak się przygotować, jednak zgubiłam :( (było to dawno... ;) )
czy ktpras zmam pamięta czy należy wcześniej coś samemu zrobić?jakies wizyty u lekarzy dodatkowe?
na która godzinę się przyjezdza? itp.?

Syn mojej siostry miał wycinane migdałki w tym szpitalu http://www.luxmed.pl/szpital/niezbednik/chirurgia-dziecieca/zabieg-usuniecia-migdalkow.html
Wszystko poszło dobrze i profesjonalnie, po zabiegu tylko syn musiał być na diecie przez 3 tygodnie i to było trochę uciążliwe ale dali radę :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry