Widok
w wieku 3 lat miałam podcinane a wieku 17 wycinane całkowicie w obu przypadkach na zaspie i nie polecam. Nie wiem jak teraz ale wtedy lekarze byli masakryczni, pielęgniarki super pomocne i miłe. dodam że byłam królikiem doświadczalnym pewnej przestraszonej studentki która juz na samym wzjeździe na sale przebiła mi żyłe przy zakładaniu wenflonu a później to już sie obudziłam z przekuta wargą, jak ona to zrobiła - nie mam pojęcia. Za to mogłam sobie kolczyka założyć :)
Ja zdecydowanie polecam szpital na Polanki. Miała wycinane migdałki jesienią ubiegłego roku ( w wieku 24 lat) . Panicznie bałam się tego zabiegu... Na oddziale laryngologicznym świetny personel- Panie pielęgniarki bardzo miłe i uśmiechnięte. Lekarze profesjonalni ( z moich doświadczeń polecam Dr. Legana i Kwiecińskiego) - zabieg odbył się dopiero za trzecim razem ponieważ miałam infekcję i lekarze nie chcieli ryzykować żeby nie było powikłań.
Mój chrześniak ( 5 latek) również miał tam wycinane migdałki i kuzynka bardzo sobie chwaliła.
Jedyny minus to wygląd oddziału- trochę przygnębiający wystrój, ale za to jest czysto.
Mój chrześniak ( 5 latek) również miał tam wycinane migdałki i kuzynka bardzo sobie chwaliła.
Jedyny minus to wygląd oddziału- trochę przygnębiający wystrój, ale za to jest czysto.
Ja w Wejherowie czekałam miesiąc. Córka była na sali z dwójką innych dzieciaczków w podobnym wieku. Rodzice mogli przebywać z dziećmi cały czas. Była też siostra zakonnna , która czytała dzieciom opowiadania po przebudzeniu i rozmawiała z nami. Lekarze młodzi i mają bardzo dobre podejście do dzieci. Córka już wieczorem tego samego dnia doszła do siebie i było ok. Nie skarżyła się z podowdu bólu.
Moja córka miała wycinane 3 migdałki 2 maja, tego roku.
Po pobraniu krwi jedziesz na 6 piętro i tam laryngolog wyznacza termin, zazwyczaj na za tydzień.
Opieka na oddziale super, najpierw dzieciom zakładają na rączkę motylka a pól godziny przed zabiegiem dostają tzw. głupiego jasia i pielęgniarka zanosi dziecko do sali operacyjnej.Zabieg trwa 20-30 minut, później wynoszą dziecko, które wybudza się z narkozy a później zasypia.
Moja mała zniosła zabieg bardzo dobrze, niepotrzebnie naczytałam się o strasznym widoku po narkozie,bo w ale tak nie było.
na drugi dzień dostałyśmy wypis.
dzieci, które miały wycięty jeden migdał wieczorem wychodziły do domu.
Po pobraniu krwi jedziesz na 6 piętro i tam laryngolog wyznacza termin, zazwyczaj na za tydzień.
Opieka na oddziale super, najpierw dzieciom zakładają na rączkę motylka a pól godziny przed zabiegiem dostają tzw. głupiego jasia i pielęgniarka zanosi dziecko do sali operacyjnej.Zabieg trwa 20-30 minut, później wynoszą dziecko, które wybudza się z narkozy a później zasypia.
Moja mała zniosła zabieg bardzo dobrze, niepotrzebnie naczytałam się o strasznym widoku po narkozie,bo w ale tak nie było.
na drugi dzień dostałyśmy wypis.
dzieci, które miały wycięty jeden migdał wieczorem wychodziły do domu.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
ja mialam w wejherowie , wyznaczyli mi termin zabiegu i tam bylo wlasnie na karteczce co robic i gdzie sie wstawic potem wlasnie po pobraniu krwi sie jechalo na 6 pietro i tam podali termin juz przyjecia do szpitala ja mialam akurat w poniedzialek z tego wzgledu ze bylam w czwartek, lezalam akurat dwa dni dzieci ktore moga wypuszczaja tego samego dnia, naprawde chwila moment zabieg pod narkoza i opieka ok, tez sie naczytalam nie potrzebnie ale polecam ten szpital w gdansku jak dzwonilam to dopiero w drugiej polowie 2013 roku zabiegi a ja jestem akurat po i czekalam akutat 3 miesiace a mam 23 lata, teraz tylko straszny bol po wycieciu migdalkow ale z dnia na dzien jest lepiej
ja wycinalam synowi w dzieciecym na polankach
ja w styczniu miałam wycinane miglałki w gdyni w miejskim polecam opieka dobra mam 33 lata
pare dni temu mój syne 3,5 latka miał wycinany 3 migdał tez w gdyni i było super fajna atmosfera no i wyramontowali oddział więc jest różnica , syn był zadowolony panie miłe dostał dyplom prezent i wogule,
co do terminu to zależy co masz na gardle ja nie czekałam prawie wcale po 3tyg miałm zabieg bo miałam bakterię która szkodziła na serce, nerki i/lub stawy,
mój synek czekał 4miesiące
polecam gdynie na wójta radkiego naprawdę się zmienił tam klimat ,
pare dni temu mój syne 3,5 latka miał wycinany 3 migdał tez w gdyni i było super fajna atmosfera no i wyramontowali oddział więc jest różnica , syn był zadowolony panie miłe dostał dyplom prezent i wogule,
co do terminu to zależy co masz na gardle ja nie czekałam prawie wcale po 3tyg miałm zabieg bo miałam bakterię która szkodziła na serce, nerki i/lub stawy,
mój synek czekał 4miesiące
polecam gdynie na wójta radkiego naprawdę się zmienił tam klimat ,
Ja byłam ze Stasiem na wycięciu migdałków w Wejherowie miesiąc temu.
Jednego dnia jechałam na pobranie krwi (parter) i wizytę u laryngologa na 6 piętrze. To był wtorek, zabieg wyznaczyli mi na środę, dzień kolejny, ale że mi nie pasowało, to przełożyli na piątek. Z tego co wiem dzieci takich jak Staś we wtorek było 5 sztuk, ale miejsce na zabieg na środę było jedno. Pozostałe dzieci przyszły w piątek. Sala operacyjna jest na oddziale, dzieci zabierają na jakieś 20 minut. Wszystko bardzo szybko. Tego samego dnia ok 18 po badaniu laryngologicznym do domu. Pielęgniarki bardzo miłe. Jeden rodzic może przebywać cały czas z dzieckiem.
Jednego dnia jechałam na pobranie krwi (parter) i wizytę u laryngologa na 6 piętrze. To był wtorek, zabieg wyznaczyli mi na środę, dzień kolejny, ale że mi nie pasowało, to przełożyli na piątek. Z tego co wiem dzieci takich jak Staś we wtorek było 5 sztuk, ale miejsce na zabieg na środę było jedno. Pozostałe dzieci przyszły w piątek. Sala operacyjna jest na oddziale, dzieci zabierają na jakieś 20 minut. Wszystko bardzo szybko. Tego samego dnia ok 18 po badaniu laryngologicznym do domu. Pielęgniarki bardzo miłe. Jeden rodzic może przebywać cały czas z dzieckiem.
Moj syn (7lat) mial wycinany 3-ci migdal na zaspie w lutym tego roku. Najpierw ze skierowaniem od naszego laryngologa pojechalismyy na zapisy, czekalam ponad 6miesiecy.potem w wyznaczony dzien przyjechalismy rano, pobranie krwi, konsultacja z anystezjologiem. Na drugi dzien zabieg, 30min.ogolnie czul sie dobrze, kilka godz na plynach a potem stopniowo pokarmy.
w zeszłym tygodniu moja córka miała wycięty 3 migdał w wejherowie. czekałam 5 tygodni. tak, tygodni;)
ze skierowaniem poszłam na kwalifikację (przychodzisz, kiedy chcesz, w poniedziałki, środy i piątki między 11 a 13 - czekałam w poczekalni może pół godziny). wyznaczyli mi termin za 5 tyg. jednego dnia morfologia, badanie laryngologiczne (z półtorej godziny to trwało wszystko), następnego dnia przyjęcie na oddział i zabieg. kazali przyjść między 6.30 a 6.45, ale spokojnie można było zjawić się o 7. zabieg ok 10 (wcześniej laryngolog, anestezjolog) - córka była najmłodsza, to szła pierwsza.
najpierw podali ogłupiacz, za chwilę przyszedł anestezjolog i ją zaniósł na salę. tam założyli wenflon. zabieg 20 minut. przynieśli wybudzoną, trochę płakała i się rzucała, ale szybko zasnęła znowu. po dwóch godzinach mogła się napić wody. generalnie prawie cały czas spała (bez chrapania!).
o 17 kolacja (dwa kawałki chleba z masłem). potem lekarz pytał czy ok i o 18 do domu.
następnego dnia rano córkę bolała głowa, ale minęło o ibupromie i nie skarżyła się więcej. żadnych skutków uboczynych nie zauważyłam. ze 2 dni miała gęsty katar, czasem z krwią, ale samo przeszło (miała katar przed zabiegiem, ale lekarz nie uznał go za przeciwskazanie).
dzieci, którym wycinali wszystkie migdały zostawały na noc.
ze skierowaniem poszłam na kwalifikację (przychodzisz, kiedy chcesz, w poniedziałki, środy i piątki między 11 a 13 - czekałam w poczekalni może pół godziny). wyznaczyli mi termin za 5 tyg. jednego dnia morfologia, badanie laryngologiczne (z półtorej godziny to trwało wszystko), następnego dnia przyjęcie na oddział i zabieg. kazali przyjść między 6.30 a 6.45, ale spokojnie można było zjawić się o 7. zabieg ok 10 (wcześniej laryngolog, anestezjolog) - córka była najmłodsza, to szła pierwsza.
najpierw podali ogłupiacz, za chwilę przyszedł anestezjolog i ją zaniósł na salę. tam założyli wenflon. zabieg 20 minut. przynieśli wybudzoną, trochę płakała i się rzucała, ale szybko zasnęła znowu. po dwóch godzinach mogła się napić wody. generalnie prawie cały czas spała (bez chrapania!).
o 17 kolacja (dwa kawałki chleba z masłem). potem lekarz pytał czy ok i o 18 do domu.
następnego dnia rano córkę bolała głowa, ale minęło o ibupromie i nie skarżyła się więcej. żadnych skutków uboczynych nie zauważyłam. ze 2 dni miała gęsty katar, czasem z krwią, ale samo przeszło (miała katar przed zabiegiem, ale lekarz nie uznał go za przeciwskazanie).
dzieci, którym wycinali wszystkie migdały zostawały na noc.
wycięcie migdałków- gdzie ???
Witam
Proszę o pomoc.
za około miesiąc mam wyznaczony termin na wizyte konsultacyjną do wycięcia migdałków i usuniecia plynu w uchu w Wejhrowie - tz. badania i laryngolog.
Gdy byliśmy na konsultacji dostałam informacje na kartce jak się przygotować, jednak zgubiłam :( (było to dawno... ;) )
czy ktpras zmam pamięta czy należy wcześniej coś samemu zrobić?jakies wizyty u lekarzy dodatkowe?
na która godzinę się przyjezdza? itp.?
Proszę o pomoc.
za około miesiąc mam wyznaczony termin na wizyte konsultacyjną do wycięcia migdałków i usuniecia plynu w uchu w Wejhrowie - tz. badania i laryngolog.
Gdy byliśmy na konsultacji dostałam informacje na kartce jak się przygotować, jednak zgubiłam :( (było to dawno... ;) )
czy ktpras zmam pamięta czy należy wcześniej coś samemu zrobić?jakies wizyty u lekarzy dodatkowe?
na która godzinę się przyjezdza? itp.?
Syn mojej siostry miał wycinane migdałki w tym szpitalu http://www.luxmed.pl/szpital/niezbednik/chirurgia-dziecieca/zabieg-usuniecia-migdalkow.html
Wszystko poszło dobrze i profesjonalnie, po zabiegu tylko syn musiał być na diecie przez 3 tygodnie i to było trochę uciążliwe ale dali radę :)
Wszystko poszło dobrze i profesjonalnie, po zabiegu tylko syn musiał być na diecie przez 3 tygodnie i to było trochę uciążliwe ale dali radę :)