Widok

wycięcie migdałków- gdzie ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was wycinała swoim dzieciom migdałki ? w jakim szpitalu ? możecie coś polecić ? szpital, lekarza ?

będę wdzięczna za info.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Syn mojej siostry miał wycinane migdałki w tym szpitalu http://www.luxmed.pl/szpital/niezbednik/chirurgia-dziecieca/zabieg-usuniecia-migdalkow.html
Wszystko poszło dobrze i profesjonalnie, po zabiegu tylko syn musiał być na diecie przez 3 tygodnie i to było trochę uciążliwe ale dali radę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wycięcie migdałków- gdzie ???

Witam
Proszę o pomoc.
za około miesiąc mam wyznaczony termin na wizyte konsultacyjną do wycięcia migdałków i usuniecia plynu w uchu w Wejhrowie - tz. badania i laryngolog.
Gdy byliśmy na konsultacji dostałam informacje na kartce jak się przygotować, jednak zgubiłam :( (było to dawno... ;) )
czy ktpras zmam pamięta czy należy wcześniej coś samemu zrobić?jakies wizyty u lekarzy dodatkowe?
na która godzinę się przyjezdza? itp.?
My córkę zapisywaliśmy w Wejherowie w lutym 2015 i dostaliśmy termin na sierpień 2015. Nie wiem od czego to zależy, że niektórzy dostali szybsze terminy. Poczekaliśmy cierpliwie, szybko minęło.
Mój synek miał zabieg w wieku prawie 4 lat. Najpierw była znaczna poprawa. Jednak po kilku miesiącach od nowa płyn w uszach itp. i mamy skierowanie na kolejny zabieg:(((
Podobno im dziecko młodsze, tym większe ryzyko, że migdał odrośnie. Ale twoje dziecko ma 7 lat, więc to całkiem inna historia...
dziewczyny a jak po zabiegu Wasze dzieci? Czy widac roznice? mniej choruja? w jakim wieku dzieci?
my mamy skierowanie na zabieg , syn 7 lat ale boje sie komplikacji i czy zabieg cos pomoze :/
Polecam Wejherowo. Mój synek miał zabieg miesiąc temu. Czekaliśmy na zabieg 2,5 miesiąca w tamtym czasie to był najszybszy możliwy termin w pomorskim.
dzięki za pomoc, naprawdę nie wpadłabym na to !!!
Upupup, google,telefon w rączkę i dzwonimy,dzwonimy,na co ty jeszcze czekasz .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
upupup
up
up
proszę jakieś aktualne informację, synek musi mieć wycięty 3 migdał (sprawa dość pilna) czy któraś z mam wie jak można znaleźć szybko wolny termin w szpitalu do jakiego lekarza się udać....?
W dniu zabiegu wypuszczają jeśli ktoś mieszka w gdańsku. Jeśli ktoś jest spoza zostawiają dla pewności na noc. Śpi się faktycznie razem z dzieckiem,warto sobie z domu wziąć poduszeczkę. Jedzenie dla rodziców we własnym zakresie. Jest czajnik, mikrofalówka, lodówka.
Dzień przed zabiegiem a na drugi dzień popołudniu sie wychodzi. Śpi sie razem z dzieckiem w łóżku.
ile dni na Zaspie się zostaje? Dzień przed zabiegiem i dzień po? Czy rodzic może zostać z dzieckiem na noc, czy dostanie łózko?
I terminy są różne. Raz czeka się miesiąc a raz pol roku. Warto dzwonić.
Moj synek jest z mężem na zaspie. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecam wizytę u dr mostowskiego. Przyjmuje na Suchaninie, zabiegi wykonuje na zaspie. Wystarczy zapisać sie na jakiś termin a pan dr dzwoni do rodzica gdy jakieś dziecko wypada z zabiegu:-)
dodam, że do żadnego z gdańskich szpitali nie mogłam się dodzwonić, a w gdyni na kwalifikację wyznaczyli mi termin na 9 grudnia (na początku października się umawiałam).
w zeszłym tygodniu moja córka miała wycięty 3 migdał w wejherowie. czekałam 5 tygodni. tak, tygodni;)
ze skierowaniem poszłam na kwalifikację (przychodzisz, kiedy chcesz, w poniedziałki, środy i piątki między 11 a 13 - czekałam w poczekalni może pół godziny). wyznaczyli mi termin za 5 tyg. jednego dnia morfologia, badanie laryngologiczne (z półtorej godziny to trwało wszystko), następnego dnia przyjęcie na oddział i zabieg. kazali przyjść między 6.30 a 6.45, ale spokojnie można było zjawić się o 7. zabieg ok 10 (wcześniej laryngolog, anestezjolog) - córka była najmłodsza, to szła pierwsza.
najpierw podali ogłupiacz, za chwilę przyszedł anestezjolog i ją zaniósł na salę. tam założyli wenflon. zabieg 20 minut. przynieśli wybudzoną, trochę płakała i się rzucała, ale szybko zasnęła znowu. po dwóch godzinach mogła się napić wody. generalnie prawie cały czas spała (bez chrapania!).
o 17 kolacja (dwa kawałki chleba z masłem). potem lekarz pytał czy ok i o 18 do domu.

następnego dnia rano córkę bolała głowa, ale minęło o ibupromie i nie skarżyła się więcej. żadnych skutków uboczynych nie zauważyłam. ze 2 dni miała gęsty katar, czasem z krwią, ale samo przeszło (miała katar przed zabiegiem, ale lekarz nie uznał go za przeciwskazanie).

dzieci, którym wycinali wszystkie migdały zostawały na noc.
Moj syn (7lat) mial wycinany 3-ci migdal na zaspie w lutym tego roku. Najpierw ze skierowaniem od naszego laryngologa pojechalismyy na zapisy, czekalam ponad 6miesiecy.potem w wyznaczony dzien przyjechalismy rano, pobranie krwi, konsultacja z anystezjologiem. Na drugi dzien zabieg, 30min.ogolnie czul sie dobrze, kilka godz na plynach a potem stopniowo pokarmy.
AM - jesień 2015
Wejherowo- luty 2015

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry