Widok
Ja też po usuwaniu 8-ek:) jedna bez dłutowania - bolało tylko w ten dzień i kolejny; druga z dłutowaniem, szyciem, itp. - byłam spuchnięta przez 3 dni i bolało, ale normalnie jechałam autem, funkcjonowałam - tyle tylko, że na prochach;-) Po 4 dniach czułam się normalnie i opuchlizna zeszła:)
POWODZENIA!
POWODZENIA!
ja wyrywam w medicolandzie na suchaninie
http://www.gdanskiecentrumstomatologiczne.medicoland.pl/
wyrywanie jest w ramach nfz jedynie musisz zapłacic za zdjęcie rtg 60zł
http://www.gdanskiecentrumstomatologiczne.medicoland.pl/
wyrywanie jest w ramach nfz jedynie musisz zapłacic za zdjęcie rtg 60zł
Podopnę się pod temat bo i mnie to czeka. Boję się bólu i boję się co będzie potem. W ogóle nie wiem jak to wszystko zorganizować. Chodzę prywatnie do dentysty ale ósemki chciałabym usunąc na NFZ. Z tego co wiem to tym zajmuje się chirurg szczękowy. Czy dentysta musi mi dać skierowanie czy można sie normalnie zapisać?
Czy zwolnienie należy sie z urzędu? Bo ja mam taką pracę, że przez 6 godzin muszę mówić więc sobie tego z napuchniętą buzią nie wyobrażam.
Czy zwolnienie należy sie z urzędu? Bo ja mam taką pracę, że przez 6 godzin muszę mówić więc sobie tego z napuchniętą buzią nie wyobrażam.
Mnie też to czeka i trzęsę się na samą myśl moja 8 rośnie koszmarnie bo w poprzek i uciska na 7-kę ;-( dziś w nocy się zaczęło boli do teraz.Dostałam od mojej Pani stomatolog namiar na rewelacyjnego chirurga w Gdyni Dr Chodakowski przyjmyje na NFZ terminy na pazdziernik.Ale ja strasznie się boję ;-(
Ja wyrywałam trzy 8 w GUMedzie. Jedną miała dłutowaną. Po każdym z zabiegów byłam w stanie wrócić do pracy. Nice nie bolało. Brak opuchlizny :) A najbardziej mi się spodobało zalecenie lekarza - po ok. godzinie od zabiegu miała zjeść lody :) I tak po każdym zabiegu zjadłam małe opakowanie sorbetu Grycan :)
Pierwszą 8 wyrywałam w Wojewódzkiej Przychodni Stomatologicznej na Zwycięstwa przy Traugutta - i to była masakra! Zabieg bolał, glowa latała mi na wszystkie strony, dentystka niemiła, skończyło się nocną wizytą na pogotowiu z krwotokiem... Na wyrwanie pozostałych zdecydowałam się dopiero po kilku latach.
Pierwszą 8 wyrywałam w Wojewódzkiej Przychodni Stomatologicznej na Zwycięstwa przy Traugutta - i to była masakra! Zabieg bolał, glowa latała mi na wszystkie strony, dentystka niemiła, skończyło się nocną wizytą na pogotowiu z krwotokiem... Na wyrwanie pozostałych zdecydowałam się dopiero po kilku latach.
nigdy nie wiadomo, zależy od zęba i umiejętności .Ja miałam ostatnio wyrywaną 8 górna co prawda, więc bez rtg do dolnej musiałabym mieć. Ząb całkem mi sie złamał, więc myślałam,że nie obędzie się bez rozcinania, ale obyło się, znieczulenie supermocne(u dentysty potrzebuję2-3 dawki).
Jeśli ktoś potrzebuje moge polecic moja Pania chirurg i to nfz. Wyrwała mi 3 zęby i jeszcze żyję Przyjmuje w Sopocie na Chrobrego.
Jeśli ktoś potrzebuje moge polecic moja Pania chirurg i to nfz. Wyrwała mi 3 zęby i jeszcze żyję Przyjmuje w Sopocie na Chrobrego.