Widok

wyrwanie 8mki a stan po?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
wiem, że wiele z Was miało usuwane 8mki
czeka mnie to w srode i zastanawiam sie jak to wyglada po

czy bede w stanie wsiasc w auto i wrocic do domu? czy ból bedzie tak duzy ze bedzie ciezko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie nic nie bolalo po nawet nie mosialam brac tabletek
Mnie też nic nie bolało. Przez ok godzinę będzie jeszcze działało znieczulenie więc dojedziesz pewnie w tym czasie do domu. Mnie tylko "ćmiło" więc dla spokoju wziełam tabletkę.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Ale czy miałyście dłutowanie??? Bo mnie właśnie to czeka.......brrrrrrr
Agitka, wszystko zależy gdzie ten ząb siedzi. Ja miałam usuwaną 7-kę i korzeń w zatoce. Skończyło się szyciem i 10 dniowym zwolnieniem. Ból taki, że ledwo doczłapałam do apteki po Ketonal. Każdy ma inne wrażenia:)

Na marginesie, dziękuję za odpowiedź na pw:)
miałam wyrywane wszystkie 8 - nie na raz oczywiście, sam zabieg ok, ale potem do samochodu bym nie wsiadła, ja brałam męża do towarzystwa żeby mnie odprowadził do domu. Nie chodzi o ból, bo znieczulenie dziala, ale bylam na tym znieczuleniu trochę...półprzytomna.
ja mialalm dłutowanie ósemek 2x, i nie nadawałam się na kierowanie samochodem
ja miałam wyrywane 2 ósemki, po zabiegu czułam się tak jak przed. nic mnie nie bolało.
Ja też po usuwaniu 8-ek:) jedna bez dłutowania - bolało tylko w ten dzień i kolejny; druga z dłutowaniem, szyciem, itp. - byłam spuchnięta przez 3 dni i bolało, ale normalnie jechałam autem, funkcjonowałam - tyle tylko, że na prochach;-) Po 4 dniach czułam się normalnie i opuchlizna zeszła:)
POWODZENIA!
Hej a mozecie powiedziec gdzie mialyscie usowane i czy na nfz ja wlasnie sie dowiedzialam od dentysty ze musze usunac i nie wiem gdzie isc co i jak ;/
ja wyrywam w medicolandzie na suchaninie
http://www.gdanskiecentrumstomatologiczne.medicoland.pl/

wyrywanie jest w ramach nfz jedynie musisz zapłacic za zdjęcie rtg 60zł
ja tez polecam medicoland na suchaninie - czesciowo bol zalezy od tego jak jest umieszczona 8 czy jest dolna czy gorna i od dentysty
Podopnę się pod temat bo i mnie to czeka. Boję się bólu i boję się co będzie potem. W ogóle nie wiem jak to wszystko zorganizować. Chodzę prywatnie do dentysty ale ósemki chciałabym usunąc na NFZ. Z tego co wiem to tym zajmuje się chirurg szczękowy. Czy dentysta musi mi dać skierowanie czy można sie normalnie zapisać?

Czy zwolnienie należy sie z urzędu? Bo ja mam taką pracę, że przez 6 godzin muszę mówić więc sobie tego z napuchniętą buzią nie wyobrażam.
z tego co wiem na nafz masz slabsze znieczulenie
ja jak bylam wyrywac to mnie pytali czy chce slabsze darmowe czy platne 30 zl - rwalam prywatnie za wyrwanie nic nie placilam, tylko za zdjecie rtg by chirurg wiedzial jak zlapac zab i jak on siedzi
Mnie też to czeka i trzęsę się na samą myśl moja 8 rośnie koszmarnie bo w poprzek i uciska na 7-kę ;-( dziś w nocy się zaczęło boli do teraz.Dostałam od mojej Pani stomatolog namiar na rewelacyjnego chirurga w Gdyni Dr Chodakowski przyjmyje na NFZ terminy na pazdziernik.Ale ja strasznie się boję ;-(
Czyli potrzebne skierowanie.. U mnie prywatnie wyrwanie kosztuje 250-350 zł więc wolę te środki na inny cel przeznaczyć ;). Koleżanka powyżej co płaciła 30 zł za "lepsze znieczulenie" to rozumiem że na NFZ poszła i dopłacała tylko za uśmierzenie bólu, które sie należy za darmo?
ja nie mam skierowania a ide normalnie w ramach nfz

musialam zaplacic za przeswietlenie plus ewentualne lepsze znieczulenie bo to nie jest refundowane
A długo sie czeka na NFZ?
a ja normalnie autem do domu wracałam ale ja nie miałam dłutowanego
To zależy gdzie tam gdzie ja dostałam namiar to nie cały miesiac

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry