Widok

wyrwanie 8mki a stan po?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
wiem, że wiele z Was miało usuwane 8mki
czeka mnie to w srode i zastanawiam sie jak to wyglada po

czy bede w stanie wsiasc w auto i wrocic do domu? czy ból bedzie tak duzy ze bedzie ciezko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wyrywałam trzy 8 w GUMedzie. Jedną miała dłutowaną. Po każdym z zabiegów byłam w stanie wrócić do pracy. Nice nie bolało. Brak opuchlizny :) A najbardziej mi się spodobało zalecenie lekarza - po ok. godzinie od zabiegu miała zjeść lody :) I tak po każdym zabiegu zjadłam małe opakowanie sorbetu Grycan :)

Pierwszą 8 wyrywałam w Wojewódzkiej Przychodni Stomatologicznej na Zwycięstwa przy Traugutta - i to była masakra! Zabieg bolał, glowa latała mi na wszystkie strony, dentystka niemiła, skończyło się nocną wizytą na pogotowiu z krwotokiem... Na wyrwanie pozostałych zdecydowałam się dopiero po kilku latach.
nie, ja bylam prywatnie i prywatnie sa dwa znieczulenia jedno darmowe, drugie mocniejsze platne
cala wizyta kosztowala mnie 90 zl 30 zl znieczulenie i 60 rtg
mam nadzieje ze nie spuchne za bardzo bo godzine po wyrwaniu mam rozmowe w sprawie pracy :)
Ja też mam to zrobić i się wstrzymuje.dentysta mi mówił że zależy czy góra czy dol, że dol dużo gorzej.mój mąż po usunięciu, trwało to dwie minuty jak zeszło mu znieczulenie to cały dzień był nieprzytomy.tydzień miał opuchliznę jakby pyzę miał w policzku,moja siostra tak samo.tydzień.
miałam usuwana 7, 2 tygodnie temu, dramat skorzystałam ze słabszego znieczulenia bo za darmo korzeń tkwił w zatoce , dostałam antybiotyk i ketonal 1,5 tygodnia wycięte z życiorysu bez leków przeciwbólowych ani rusz. To mój trzeci ząb i nigdy tak strasznie nie było chyba duzo zależy od chirurga.
nigdy nie wiadomo, zależy od zęba i umiejętności .Ja miałam ostatnio wyrywaną 8 górna co prawda, więc bez rtg do dolnej musiałabym mieć. Ząb całkem mi sie złamał, więc myślałam,że nie obędzie się bez rozcinania, ale obyło się, znieczulenie supermocne(u dentysty potrzebuję2-3 dawki).
Jeśli ktoś potrzebuje moge polecic moja Pania chirurg i to nfz. Wyrwała mi 3 zęby i jeszcze żyję Przyjmuje w Sopocie na Chrobrego.
ajj pyszne są te sorbety grycanowe :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry