Widok

wysoki puls w ciazy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
taka jak w temacie,czy moze jakos zaszkodzic ciazy?mam dosyc wysoki,w upał nawet 130,przy czym poce sie cała,dłonie mi drżą.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
słyszalam ze to zdarza sie w ciazy.Najlepiej skontaktuj sie z lekarzem , przepisze ci tableteczke ktora nie zagraza dzidzi. w upaly to normalne ze czlowiek ma wiekszy puls, ja i bez ciazy tak mam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lekarz nie zareagował na to.a ja w upał daleko nie ujde bo wali mi serce w gardle i rece sie trzesa jak pijakowi:)
image
ja tez tak mam prawie przez cala ciaze mi ginekolg powiedzial ze nie ma to wplywu na plod gorzej jakbys przy tym miala wyskoie cisnienie przekraczaja ce 14/90 wtedy tabletki. ale jezeli masz tylko wysoki puls to pij magnez mi najelpeij pomagal ten w tabletkach musujacych i pilam rowniez melise. pozdrawiam
acha...dzieki:)zaopatrze sie w magnez.ale i tak mnie troche dziwi ze mialam 136 puls(tyle dokladnie co dzidzia)a lekarka nic..:/
image
Ja mialam bardzo wysdoki puls, czasem nawet 132,133-ledwo dyszałam:(..
Lekarka kazała mi chować się w miejsca mało nasłoneczniione, podciągać nogi do góry, często leżec....
Wiem, co czujesz, czasami tak serce wali,że oddechu nie można złapać, aż strach zeby sie nie obalić gdzie..;/
Ja raz omdlałam, od wysokiego pulsu,,,,
A widze, ze w tym samym czasie to miałyśmy:)-mi mineło po jakimś miesiącu, tez w sierpniu byłam w 5/6 miesiącu:)
ja też to przerabiałam i lekarz zalecił badanie ths,ft4. Okazało się, że mam niedoczynność
mialam juz tarczyce badana.no pozostaje mi przeczekac upał.
image
a mialyscie taki puls wysoki na samym poczatku ciazy?
Na samym początku nie, wiem, bo pamietam jak lekarz mnie o to ciągle pytał- na poczatku ciąży-czy nie mam zbyt wysokiego tętne.!!!
Pewnie to ważne, spytaj lelkarza swojego!
ja od samego początku ciąży mam wysoki puls a teraz zdarza się że przekracza 160 moja pani doktor stwierdziła że to normalne i nie ma czym się przejmowac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
160 normalne??????napewno nie!!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie tez to martwi mialam podstawowe badania i bylo ok z malenstwem na szczescie odpukac tez jest dobrze a jutro beda dalsze badania u kardiologa
witam,

zobaczylam watek i postanowilam skrobnac:)

cala ciaze mialam puls 130-140, po porodzie wrocilo do normy:)

pozdrawiam Ciezaroweczki:)))
WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-z-salonu-Marietta-t222164,1,130.html
przed ciaza mialam 130 tez i bralam leki,latem bylo koszmarnie,zima lepiej.ale napewno nie jest to dobre,do tego mam stany lekowe( w ciazy raczej mało ale przed wciaz)
image
A ja dziewczyny od kiedy pamiętam to mam puls na poziomie 130-138 i czuję się ok:/ Jedynie jakieś 4 lata temu puls skoczył mi do wysokości 150 i wtedy zemdlałam, znalazłam się w szpitalu ale nic nie wykazali od czego tak mam niestety. Nie wiem co o tym myśleć bo wyniki mam w normie.
W ciąży było trochę lepiej puls wahał się w granicach 110-120. A ciśnienie było wzorowe, zresztą do tej pory nie mogę narzekać na ciśnienie jest ok no może czasami ciut za niskie.

Może słyszałyście od lekarzy co może być wynikiem wysokiego pulsu?
image
image

image
ja tez bylam w szpitalu z tego powodu,stwierdzili nerwice lekowa,ja zawsze bylam bardzo bojazliwa,wrazliwa i bojaca sie wszstkiego...akurat wtedy mialam ciezki okres,leki ktore bralam(betablokery)totalnie mnie muliły.wynikiem wysokiego cisnienia w prostych slowach moze byc ze serce zmeczy sie za bardzo za pare lat,gdy ja bede miala 40,ono 60 i koniec
image
wysoki puls w ciązy to normalne zjawisko
Opinia została zablokowana przez moderatora
też miałam wysoki puls w ciąży ale ja zawsze taki miałam he a jak lekarz mi mierzył to ze strachu jeszce szedł w górę..

strzel se kielich
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja mam puls 130 i zimne poty cisnienie nawet ok ale panikuje bo jestem na heparynie w razie zakrzepow i boje sie zeby sie nie pojawily, zostalo mi 7 tyg do konca, coz pozostalo...czekac
sciskam mamy
tez mam 130 puls, przed ciążą, w ciązy miałam i teraz też, biorę na to issoptin 80 na wyciszenie serca
ja też miałam wysoki puls w ciąży też brałam heparynę a ciśnienie czasami skakało i tylko jak podskoczyło ciśnienie na 150 to dopegyt a tak nic z tym nie robiłam, urodziłam w terminie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

do góry