Widok

wzdęcia, zaparcia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mozecie polecić sprawdzone, skuteczne sposoby, specyfiki na wzdęcia , zaparcia i ogólne kłopoty z przemianą materii U DOROSŁEJ OSOBY (nie dziecka)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wyeliminować białą mąkę-zapychacz i jeść więcej warzyw i owoców. W krytycznych sytuacjach suszone śliwki

Jakis czas temu znajomy polecił mi kebene- wypróbowałem i musze polecić dalej.

Probiotyki są najskuteczniejsze w takich kłopotach. Pięknie regulują pracę jelit i budują kondycję całego organizmu. Wystarczy acidolac by szybko widzieć różnicę. Bakterie probiotyczne potrafią zdziałać cuda w organizmie człowieka. Nadal są niedoceniane a to wielki błąd.

Zdecydowanie powinnaś spróbować Kebene Plus!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam napar z kopru włoskiego - nie ma nic lepszego :) koper włoski zalać wrzątkiem, zaparzać przez 15 minut i odcedzić. Herbatka działa rozkurczowo i minimalizuje wzdęcia.

Najlepszy sposób -rano na czczo woda z cytryną.Wieczorem platki owsiane na gęsto na mleku.Bardzo dobre jest siemie lniane lekko zagotowane pić wieczorem i rano-koi jelita ,żoladek ,pomaga na zaprcia.Czerwone buraczki,sok z buraczków też pomagają.Unikać leków wspomagajacych .Przy stosowaniu systematycznym tych produktów jelita zaczną normalnie pracować i po problemie.

na wzdęcia i uczucie pełności pomaga mi Kebene :) http://www.kebene.pl
Ja w ciąży stosowałam zwykłe glicerynowe,świetnie się sprawdzały.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś słyszałam o tych eva/qu.. ponoć bardzo szybko działają? I co mnie zainteresowało, kobiety w ciąży mogą ich używać? Moja córka jest w 6 miesiącu i mówi, że zaparcia ją męczą, może by mogła tych czopków spróbować. Dzięki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi pomaga na zaparcia stosowanie czopków evaqu, wzdęć nie mialam nigdy, a zaparcia zwykle mam w sytuacjach stresowych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czas działania eva/qu to niewątpliwa zaleta tych czopków ;) U mnie nawet w 15 minut jest już po temacie.
Przyczyny wzdęć przystępnie opisane są również tu http://www.espumisan.pl/skad-sie-biora-wzdecia/jak-rozpoznac-wzdecie/
ja zaparcia mam przez zrosty - te mogą pojawić się wiele lat po operacji w jamie brzusznej, do tego najprawdopodobniej zespół jelita drażliwego. Jem jogurty, spaceruję, unikam czekolady, z pieczywa bułek kajzerek i szwedek, chleba razowego. Gdy jest gorzej, sięgam po probiotyki i Debretin ( na receptę)
W dużej części przypadków wzdęcia i zaparcia u młodych dorosłych są spowodowane jakimiś trudnościami życiowymi i emocjami z tym związanymi - oś jelito-mózg jest miernie przez medyków poznana, ale stosowane różne terapie, które pomagają zdają się to potwierdzać. Druga przyczyna to rozregulowanie w składzie bakterii jelitowych - zbyt duża ich ilość i nie tych co trzeba - wtedy pomagają preparaty działające miejscowo. Kolejna przyczyna, która po części może być przyczyną powyższych jest zła dieta. Od tego trzeba zacząć. Najlepiej skorzystać z porady zaufanego lekarza lub dietetyka.
Pozdrawiam.
Ja dostałam jakiś błonnik do picia i nic nie daje, na wzdęcia biorę espumisan a na zaparcia jak już muszę to xennę.
Dla mnie dobrym sposobem był błonnik. Bardzo szybko pozbyłem się kłopotów ze wzdęciami. On oczyszcza jelita i przyśpiesza ich perystaltykę. Tutaj więcej http://wzdecia.dozdrowia.com/blonnik.php
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja stosowałam czopki, konkretnie czopki evaqu, codziennie dojeżdżam prawie 1, godziny do pracy w jedną i drugą stronę, a z zaparciami mam problem zazwyczaj rano, to aplikuję te czopki, działają już po 20 minutach, mogę więc "Posiedzenie" zaplanować i nie stresuję się, że potrzeba dopadnie mnie w drodze.
A u mnie jeszcze obowiązkowo jabłko wieczorem i jestem uzależnona od herbaty czerwonej polecam zamiast ziół.
a ja miałam zaparcia podczas ciąży i pomagało mi picie wody niegazowanej (2-3l dziennie), obowiązkowo szklanka wody na czczo zaraz po przebudzeniu, mnóstwo wody w nocy nawet piłam (sikanie w ciąży to upierdliwa rzecz ;) ), no i codziennie jabłko lub dosłownie kilka śliwek.
Witam, ja przez lata mialam problemy z zaparciami. U mnie rozwiazaniem były otreby owsiane jedna duża łyżka rano na czczo popić wodą, tylko że trzeba to stosować długo, ja je jadlam przez 6miesiecy codziennie i sobie wyregulowałam. Piłam też czasem ocet jabłkowy (1łyżka na szkl. wody też rano) tylko musi to być ocet jabłkowy nie zwykły bo sobie można krzywdę zrobić. Do octu JABŁKOWEGO można dotać łyżkę miody bedzie bardziej zjadliwy, chociaż ja piłam bez. Naprawde proszę spróbować tych otrębów są skuteczne tylko przestrzegać,żeby codziennie przez długi okres. Nie polecam ziół przeczyszczajacych (senes, normosan) bo można sobie całkiem rozlegolować jelita. Pozdrawiam
do góry