Widok

zabkowanie a podawanie paracetamolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Moj synus dosyc bolesnie przechodzi zabkowanie zeby mu ulzyc to podaje mu paracetamol. Boje sie zeby nie zrobic mu krzywdy przez zbyt dlugie stosowanie.Jak u Was to wyglada?
Probowalam odstawic mu to pobudki co 30 min.marudzil plakal. Teraz ida mu gorna dwie 4 na raz i chyba 5 gorna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O tym,że rodzą się z ząbkiem to też słyszałam,mojej córce też nie rosną książkowo bo miała 4 a nie miała 2 ale piątek tak szybko to chyba nie ma,może się mylę,nie twierdzę,że nie ma wyjątków.
Jolcia każde dziecko jest inne. Mogą iść piątki, każde dziecko jest inne. Co byś powiedziała jakbym napisała że moja córcia zaczęła ząbkowanie pół mca temu jak miała 2 mce i to zaczęła od kiełków? nie ma książkowych dzieci, nawet rodzą się z ząbkiem...
Paracetamol jest chyba najmniej szkodliwy.Widzę,że Twój maluszek ma 10 miesięcy więc piątki mu raczej nie idą,one rosną po 2 roku życia.
ja dawałam codziennie rano i wieczorem viburcol przez kilka dni - i taki dłuższe podawanie super się sprawdzało przy dramatach paracetamol
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak moja miała gorączkę to pani doktor kazała podawać mi czopek co 6 h przez 3 dni ( czopek 80 każde 10 g na 1 kg dziecka)
wydaje mi się że lepiej już dawać czopki vibrucol
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja dawalam przez 3 dni, ale to jedyneczki i juz wyszly gorna i dolna. teraz czekamy na te do pary, ale narazie jest spoko
ostatnio zalozylam podobny watek:http://forum.trojmiasto.pl/paracetamol-przy-zabkowaniu-t207216,1,160.html
dziewczyny pisaly tez o innych sposobach.

Biedne te nasze dzieciaczki :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja stosuje paracetamol u synka ale tylko doraźnie kiedy juzz naprawde widze ze gryzaczki ani zele nie pomagaja,przeważnie na noc i nie ma krzywdy tylko ulge,teraz jest gorzej bo chyba ida mu górne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry