Widok

zachowanie innych mam w piaskownicy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pod blokiem mam plac zabaw i czesto z małą wychodzimy sie pobawić
wiadomo z okolicznych bloków przychodzi dużo dzieci z mamami najczęściej

każda mama swoje dziecko wychowuje po swojemu i ja sie generalnie nie wtracam do tego ale jest jedna kobieta ktora ma dwójkę synów
sa oni niestety łobuzami, ona wydziera sie na nich strasznie, wydziera do tego stopnia ze slysze ja siedzac w domu
synow ciagle straszy ze dostana w d*pe, ze powie tacie, nieraz lata za nimi z łapami po podwórku

wczoraj jednego tak sprala, zlała łopatką do piasku ze szok
oczywiście moja mała wpatrzona - ja tylko probowałam odwrocic jej uwagę

nie podoba mi sie jej zachowanie w stosunku do dzieci, nie chce aby moja mala patrzyla na takie cos

czy powinnam reagowac?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12
to jest wlasnie znieczulica pozniej nie ma sie co dziwic ze jak na ulicy ktos zaslabnie to nikt mu nie pomaga :(
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2
mysle ze sie mylisz. czesciej zbirami sa dzieci wlasnie te bite i ponizane w domu niz dzieci wychowywane bez przemocy.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 20
ciekawe jak Ty bylas wychowywana w dziecinstwie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kobieta potrzebuje pomocy w wychowywaniu synów a wy chcecie nasłać na nią całą gwardię społeczników i instytucji,nie do wiary.
Wczoraj obejrzałam supernianię z analogiczną sytuacją gdzie bliźniacy okładali mamusię ,pluli na nią , chcieli podpalić mieszkanie , oraz ....co z przerażeniem w oczach widziałam ,wyciągneli nóż i synuś powiedział że wszystkich pozabija...co wy na to ? jak matka zareagowała ,oczywiście klapsy , na oczach niani i kamer telewizyjnych. Fakt faktem nie powinno się klaspować dzieci ,ale co w takiej sytuacji zrobić? Pani Dorota Zawadzka to super niania ,która pomogła znaleźć rozwiązanie w wychowywaniu synusiów , a nie jak do tej pory którzy byli "chodowani".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba się zdziwiła że straż miejska przyjechała LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ty byś chciała dostawać klapsa jak się źle zachowasz bo coś nie wydaje mi się
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niech każdy pilnuje swoje dziecko. Bo niektóre to same się proszą o klapsa ale klapsa bo nie mówię tu o jakieś przemocy klaps w tyłek nikomu nie zaszkodzi a czasem pomoże dziecku zrozumieć ze źle zrobił Skuteczna metoda to klaps w tyłek wytłumaczenie i niech dziecko same sobie kare wybieże to działa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mopsem to mozesz straszyc ale własne dzieci, każdy wychowuje po swojemu, mozna zwrócić uwagę ale tylko tyle; każde dziecko należy do rodziców i wara nam do tego, tyle w temacie
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 22
dokładnie, tylko jest pewne ale... mianowicie matki maja gdzies zachowanie swoich dzieci i nawet nie potrafia uwagi grzecznie zwrocic swoim dzieciom jak broja tylko odwracaja glowe w druga strone. niestety bardzo czesto mozna spotkac sie z takim zachowaniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzę, że donosicielstwo ma się dobrze. Słusznie okładała dzieciaka. A co jeśli ten dzieciak za lat np 20 przejedzie Ci kosą po żebrach? Macie wszędzie efekty bezstresowego wychowania!
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 28
SZLAG A NIE SZLAK !!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja muszę powiedzieć ze jak się wyprowadziłam na młode osiedle,nowe, to nie zauważyłam aby ktoś krzyczał, czy agresji wśród dzieci.Jestem pod ogromnym wrażeniem i ciesze się ze otaczają mnie kulturalni ludzie, a nawet najmłodsze dzieci mówią dzień dobry.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
JEST U MNIE TAKA MATKA CO WYCHOWUJE BEZSTRESOWO SYNKA 3LATKA I WIECIE CO???JUŻ SZLAK MNIE TRAFIA ,DZIECIAK ROBI CO CHCE SZARPIE INNYCH,POPYCHA,SYPIE PIASKIEM,PLUJE ITP.A MATKA CO ROBI???TŁUMACZY TŁUMACZY TŁUMACZY.KIEDYŚ BYŁA Z MĘŻEM I NA TAKIE ZACHOWANIE SYNKA OJCIEC PODSZEDŁ DAŁ KLAPA W PUPECZKE I DZIECKU NAGLE PRZESZŁO,ZACZEŁO SIĘ NORMALNIE ZACHOWYWAĆ I TYLKO ZERKAŁO CZY TATO PATRZY.NIESTETY TATUŚ CHYBA WYJECHAŁ A MAMUSIA DALEJ SYNKOWI TŁUMACZY A ON SWOJE.A MNIE SZLAK TRAFIA BO DO DZIECIAKA NIC NIE TRAFIA.MAM TYLKO NADZIEJE ZE JEGO TATUŚ WRESCIE PRZYJEDZIE.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
równie dobrze możesz poinformować SANEPID :)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja bym zwróciła uwagę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, najgorsze są teraz jak się to określa bezstresowo wychowywane dzieci. Wielu rodziców bezstresowe wychowanie stosuje niestety w taki sposób, że ich pociechom wszystko wolno i to niezależnie od tego gdzie się znajdują, także w miejscach publicznych takich jak lokale do wynajęcia szczecin czy kościół.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do mm:

Podoba mi się Twoja opinia. Marzę o tym, żeby spotykać tylko takie Mamy jak Ty ~:).
Mnie się zdarzyło wynieść Moje Dziecko z płaczem z piaskownicy ponieważ zabierało zabawki innemu maluchowi a mama tamtego była "nieobecna duchem".
Ostatnio na plaży w Ustce, przesłodka mama chłopca patrzyła na mnie jak na wariatkę kiedy tłumaczyłam Mojemu Szkrabowi, że nie wolno przeszkadzać innym w wypoczynku i zabierać cudzych zabawek.
Kobieta tłumaczyła mi, że jej starszy od Mojego Dziecka synek nie bawi się w tej chwili tymi zabwkami więc nie ma problemu.
Wyjaśniłam jej, że Moja Pociecha i tak znudzi się za chwilę a poza tym ma własne zabawki.
Wychowujmy własne dzieci tak, jak byśmy chcieli żeby inne dzieci byly wychowane.
Człowiek uczy się dyscypliny, kultury, szacunku do ludzi i rzeczy ... już jako dziecko od swoich rodziców.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ja bym powiedziała, ze ma pilnować swoje dziecko, bo zabiera zabawki i moje nie ma się czym bawić...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
boskie zasady anonima :) Zdrowa dawka humoru na rano i całkiem prawdziwe ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kiedys zabralam, bo dzieciak był neigrzeczny, poryczał sie i poszedł do mamusi i był spokój - nei mozna sobie pozwolic
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry