Widok
zaczerwienione pachwiny pod kolankami...
Moj synek (prawie dwa latka) od jakiegos czasu ma zaczerwienienie w pachwinach pod kolanami. Raz jest, a czasem znika. Widzę, ze go to swedzi.Drapie się tez czasem po nozkach, ale na nogach nie ma zadnych krost, plamek czy zaczerwienienia.
Nie jest alergikiem, myslalam, ze to minie... ale zamierzam się wybrac do lekarza.Zauwazylam tez, ze jak ma spodnie ubrane to w ogole sie nie drapie.Moze cos go jednak uczula? ;/
Czy Wasze pociechy mialy cos poodbnego?
Nie jest alergikiem, myslalam, ze to minie... ale zamierzam się wybrac do lekarza.Zauwazylam tez, ze jak ma spodnie ubrane to w ogole sie nie drapie.Moze cos go jednak uczula? ;/
Czy Wasze pociechy mialy cos poodbnego?
u nas takie zmiany pod kolanami czasem na nogach , łydkach były objawem alergii - zauważyłam , ze nasilały się po podawaniu wszelkich soczków - jak przeszłam na wodę i soczki rozcieńczane wodą zmiany poznikały choć czasem i tak się pojawialy . Jednak wyrosł mi alergik..w wieku 5 lat potwierdzily to testy . Alergia skórna przeszła we wziewną ..tak to zwykle bywa wlasnie.
podpowiem Ci tylko , że u nas soczki jabłkowe ewidentnie powodowały takie nasilenie zaczerwienienia pod kolanami - to pojawiło się własnie w okresie ciepłym gdy wypijał wiecej niż zwykle...starałam się soczek rozcienczać a potem całkiem zrezygnowałam z jabłkowych , więcej pił wody i wody z sokiem takim do rozcieńczania i bylo znacznie lepiej .
może też być alergia na mleko lub nabiał. znajomych dzieciaczek miał właśnie w zgięciach kolan i za uszkami.
Sprzedam śliczną suknię ślubną!
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
tez może coś być ale to raczej byłoby wczesniej już widać ..no chyba ze podajesz jakieś nowe produkty mleczne albo zbyt dużo nabiału , mogą być tez zaczerwoenienia w zgięciach nadgarstków i pod kolananmi wlasnie - jednak sucha , szorstka skora na nóżkach czy rączkach totez moze być objawem alergii na coś ....
tu wszystko okreslaja jako eczma ale rzeczywiscie ma typowe jej objawy, bo pod kolanem, pachami. potem moga sie pojawic czerwone plamy na nogacg i rekach. niestety jedyny skuteczny lek to kremy na sterydach, ktorych jak najdkuzej unikaj, chyba ze bedzie bardzo zle i beda rany.
w PL przejdz sie do alergologa bo to jest w PL Atopowe Zapalenie Skory (AZS) i czesto bywa spowodowane jakims skladnikiem w pokarmie ktory powoduje zaognienie skory. warto zrobic dziecku testy, jezeli jest juz wieksze. niestety mamy malych alergikow, zaczyna sie skornie, potem pokarmowo i konczy wziewnie niestety (tak wyglada przebieg alergii u dziecka)
w PL przejdz sie do alergologa bo to jest w PL Atopowe Zapalenie Skory (AZS) i czesto bywa spowodowane jakims skladnikiem w pokarmie ktory powoduje zaognienie skory. warto zrobic dziecku testy, jezeli jest juz wieksze. niestety mamy malych alergikow, zaczyna sie skornie, potem pokarmowo i konczy wziewnie niestety (tak wyglada przebieg alergii u dziecka)
Dzieki Walerka ;) poki co drapie sie,ale nie ma zadnych plam. Wiec moze unikniemy sterydow. Tak czy siak, nie podaje juz soczkow.Synek pije glownie wode.Jak worce do Pl to zwroce sie do jakiegos alergologa, bo jak piszesz podejrzewam, ze nie bedzie to koniec "problemow" u mojego przyszlego alergika.
moja tez sie drapie niestety, plamy pojawiaja sie i znikaja
zobacz czy soczki sa przyczyna ale czesto to jest cos innego, pomysl czy wprowadzilas cos kiedy pojawilo sie zaczrwienienie, moze znajdziesz przyczyne w ten sposob. inna sprawa ze moze byc tak ze cos dlugo podawane zaczyna uczulac. powodzenia.
slyszalam ze dr Marek ojciec jest dobry
zobacz czy soczki sa przyczyna ale czesto to jest cos innego, pomysl czy wprowadzilas cos kiedy pojawilo sie zaczrwienienie, moze znajdziesz przyczyne w ten sposob. inna sprawa ze moze byc tak ze cos dlugo podawane zaczyna uczulac. powodzenia.
slyszalam ze dr Marek ojciec jest dobry