Widok

urządzam kuchnię :/

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć kobitki.Trochę nie w temacie ale może któraś z Was już się urządziła, przewertowała katalogi,pozwiedzała sklepy meblowe i może polecić jakąś firmę czy producenta mebli kuchennych?:) Lub też odradzić "delikwenta":>

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja właśnei niedawno zamówiłam meble u Pana z Dębogórza....przyjeżdza bierze pomiary, wycenia...z tego co sie orientowałam to jest tani...

Ja robiłam kuchnie u pana z expert kuchnie w Rumi na ulicy dabrowskiego (na przeciwko okragłego kosioła) Bardzo ładna kuchnia....a sprzęt kuipny w Moraxie także w Rumi
moze ikea? :-)

no właśnie ikea raczej odpada ze względu na jakość. Chciałabym dobre jakościowo meble ale nie ma pojecia która firma ma dobrą renomę.

My właśnie przechodzimy przez urządzanie całego mieszkanka.. i musze powiedzieć, że to koszmar!!! Mam dość już sklepów, katalogów .. itd, itp ..... najgorsze jest to, że ciężko się zdecydować.
Firma, która mogę polecić .. to firma którą znam bardzo, bardzo dobrze i wiem, że nie odwalają popeliny: www.prostyle.com.pl
oooo , ja urządzałam ostatnio kuchnię!!
tylko ze moja jest w Gliwicach :(
mam mebelki Black Red White i jestem bardzo zadowolona, bardzo fajne i bardzo szybko i zgrabnie ją zamontowali i całkiem niedrogo
a w domciu tutaj w Gdyni robiłam kuchnię w zakładzie w Żelistrzewie ale nie pamiętam jak się nazywa-też super wyszło

mój szwagier robi teraz kuchnie ale musze zapytac gdzie
jutro napisze

Ja mam z Atlasa.. bardzo dobra jakos.

ich stronka nie jest rewelacja, ale wiem ze jest/sa salony w Gdansku lub Gdyni

my tez jestemy na etapie kuchni-zamawiamy meble w Kosakowie!robia solidnie i ceny maja przyzwoite!a co najwazniejsze-doaradzają,bo maja architektów!!
mają stronke ale tam nie za wiele:
www.skidd-meble.pl
my zmawialismy u P. Darka!

ja polecam Black Red White, ladne tanie i dobre :)ziula napisał(a):
ja pracowalam w black red white i nie polecam kuchni przynajmniej tych tanich

ja mam kuchnię z salonu Black red White w Top meblach ale produkowane przez atlasa - kuchnie bynajmniej nie tanie, na zamówienie, wyykonywane na wymiar. Za pomiar oczywiście się płaci ale to nei przeszkadzało w tym że kuchnia przyjechała do nas z opóźnieniem, sami musieliśmy teleofnicznie dowiadywać się kiedy w końcu panowie montazyści się zjawią, po czym okazało się że po płatnym pomiarze wykonanym przez architekta firmy...blat jest za krótki o 5 cm!!!i znowu czekanie czekanie i czekanie, mebelki ładne ale firmy zdecydowanie nie polecam- bardzo niesolidna

no cóż a przedstawicielstwo Black Red White w Zabrzu sprawiło się na medal; wszystko jest idealnie dopasowane i tak jak chciałam
na razie nie mam nic do zarzucenia a przyznam ze sprawdziłam wszystko dokładnie bo nie byłam przy montazu a zwracam uwagę na szczegóły, nie lubię jak cos jest niedokładnie zrobione
no i zdali egzamin u mnie
kuchnia jest teraz najprzyjemniejszym pomieszczeniem w domciu

jezeli chodzi o te drozesze meble to sa oki ale maja tez tanie kuchnie i one sa do niczego rozpadaja sie szybko i duzo na nie rekalamacji a co do czekania to wiem cos o tym
pamietam jak musialam zbywac klientow ale sa tez i zadowowleni

NIE NARZEKAŁABYM GDYBYM KUPIŁA KUCHNIĘ Z TYCH TNAICH KTÓRE SKŁADASZ SAMA ALE JA ZAMAWIAŁAM W SALONIE NA WYMIAR I ZAPŁĄCIŁAM NAPRAWDĘ DUŻO PIENIĘDZY.

no ja mam z tych droższych i nie widać narazie żeby się miała rozpaść ;)
i nie poganialiśmy ich, to oni poganiali bo Marcin był 2 tygodnie w szpitalu i nie mogli montowac o terminie
ale wiem jak to jest, moi rodzice też mają firmę-produkują okna- 10 klientów pieje że rewelacyjne, montazyści super itd; a 2 sie znajdzie co stwierdzą że gówno montaz do dupy i okna tez do dupy
tak to niestety jest

JA MYŚLĘ ŻE RACZEJ BLAT KRÓTSZY O 5 CM OD PRAWIDŁOWEGO I W NIESKOŃCZONOŚC PRZECIĄGAJACE SIĘ TERMINY MONTAŻU TO JEST POWÓD DO NARZEKAŃ ZWŁASZCZA ZE MUSIELIŚMY W ZWIĄZKU Z TYM PRZEKŁADAĆ PRZEPROWADZKĘ.

Przykro slyszec ze mialas takie doswiadczenia, no ale niestety tak sie czasami dzieje. Ja zamawialam proszto z fabryki do Dani wiec nie mialam doswiadczen takich. Zalerzy to raczej od salonu a nie od firmy.
No fakt ze BRW kupili ta firme w ostatnim roku.

witaj, a mogłabys zdradzic wiecej co to znaczynie drogo? np. kuchnia 9 m2 cały sprzet pod zabudowe ile mogłoby to kosztowac? moze sie orientujesz?
nas wyjdzie ok. 7,5 tyś za kuchnie ze sprzętami (lodówka, kuchnia, okap. zlewozmywak)

Jezeli chodzi o kuchnie, to ja rownież mam to za soba
robilam na zamowienie u stolarza, taki mlody chlopak, robi projekt, duzo rozmawia z klientami, potem wykonanie
jest na prawde niedrogi a kuchnie mam super!
aaa, jeszcze jedno
sprawdzil sie na tyle, ze potem robil nam meble do salonu,
a teraz wszyscy znajomi przychodza i podziwiaja
dodi a możesz podać mi namiary na maila i może jakieś fotki swojej jak masz ?:) i orientacyjny koszt, ja też musze zamówić kuchnię i mysle o jakimś stolarzu niedrogim, ale nie tandetnym, szukam póki co...
moge przeslac fotki z pokojowymi, i mam tylko nr telefonu do kolesia
on nie jest z trojmiasta, ale to nie problem, wszedzie dojezdza
oki:)super dzieki i czekam
Dodi, czy możesz wysłąc zdjęcia - też jesteśmy na etapie urządzania mieszkanka....będę bardzo wdzięczna

@gnieszka wysle ci, ale po 16, bo jestem w pracy a zdjecia mam w domku :)
Jezeli chodzi o stolarza to jest to
Daniel Janiuk
tel. 0661102843
ok, fajnie
a ja polecam classic meble z Kosakowa jak tam pojedziecie to na pewno zamówicie, robi nie złe wrażenie na wszystkich naszych gościach
dodidi ..czy ja tez mogę prosic o fotki na maila? będę Ci wdzięczna..
Wlasnie wyslalam :)
zapomnialam dodac, ze za meble do kuchni zaplacilam 3500zl (kuchnia na wymiar, krztalt L 3mx2m), a za te meble do pokoju zaplacilam 4000zl, i to jest zestaw: komoda ; witryna wiszaca; szafka tv ; druga komoda(mniejsza, ale wyzsza) ; lawa; szafka narozna pod akwarium; i 2 poleczki
wydaje mi sie ze za tyle gratow to nie duzo :)
dodidi..ale z czego są te mebelki? z forniru? czy mdf oklejanego?
z plyty
na fornirowane nie bylo mnie stac :(
ale tobie becia przeciez te meble nie sa potrzebne :))
pewnie twoje sa lepsze :)
didi a mi poproszę o zdjęcia tez jestem w trakcie urządzania mieszkania

wyslalam :)
fajnie dzięki

dzięki!!Te meble przypominaja mi meble klose.całkiem ładne:)nowoczesne

a Kuchnie tez ci robił jak byś miała fotki to super by było !!

z kuchni tez beda, ale chyba zepsulam aparat :)))
a jezeli chodzi o te meble pokojowe, to ja sie wzorowalam na sklepowych, wiec to nie jest projekt autorski :)
Mi siępodobało łozko do sypiali z Klose ale cena 2500 to troche drogo !!

Więc może opcja stolarza była by trochę tańsza???

JEZELI CHCESZ sie proszke pobawic w projektowanie to zapraszam na stronke www.ecru.pl i ściągnij sobie demo programu PRO100
to jest program którego uzywaja profesjonalne studia mebli kuchennych.
ja w ten sposób zaprojektowalam sobie całe nasze mieszkanko !
Program jest dosc prosty i co wazniejsze mozesz sobie zobaczyc w 3d swoja kuchnie i w różnych kolorach - naprawde pomaga!
pracowałam w meblach i sama używalam tego programu do projektowania klientom kuchni i biur

Super zaraz sobie zobacze!

jak bedziesz miała jakies problemy to daj znac - postaram sie pomóc.
ale w samouczku jest wszystko opisane.

ja tez korzystam z tego programu
super zabawa :)
a to typowa kuchnia na morence, moja :)
image
troche ciemne, bo pod swiatlo:(
muszę przyznać ze ten stolarz całkiem ładne robi mebel a moze jeszcze jakieś zdjecie kuchni wkleisz??

a ile pałciłaś za mebele??

za kuchenne placilam 3500zl

image
image
sorry za bajzel :)
nie polecam mebli z Ikea.ciotka kupiła do dość sporej kuchni łaczonej z jadalnią meble na wymiar i juz 3 razy jej wymieniali bo ciagle reklamowala.a nie wydala mało bo około 15tys

aa i polecam stolarzy z Lubichowa na przyklad.młodzi kreatywni i zrobią wszystko cacy i za niewielkie pieniadze.rodzice zamawiali u nich zabudowe kuchni i przedpokoju(oferują zarowno z płyty i z prawdziwego drewna+np bambusowe drzwi)

uuu a ja z pracy patrzę i zdjęc kuchni dodidi nie widzę - mamy lekką cenzurę. Wczoraj byłam na małym rekonansie i trochę się załamałam. Zadna kuchnia mnie nie zachwyciła :( chyba tylko w brw podobały mi się 2, ale też nie wiem jak u nich z jakością. Potrzeba mi mebli na kuchnię ok. 11m2, zabudowa tylko na zmywarkę i piekarnik, lodówka wolnostojąca będzie. Myślałam o drewnianych ale za cene 8 tys zł w brw widziałam ciag szafek nawet nie na 1 ścianę :/
Nie to żebym chciała sobie max zabudować całą kuchnię ale praktycznie muszę myśleć, także troche szafeczek musi wejść no i cena...chciałabym dać max 8tys. za te meble-bez sprzetu.
Front innych mebli, które podobały mi się tez w sklepie brw nie był akurat z drewna tylko z płyty MDF, takze zastanawiam się też nad opcją MDF-u. A to dopiero początek wędrówki po sklepach. Dzięki kobitki,za adresy, posprawdzam je :-)

hmm wkleje Ci zaraz zdjątko mojej z brw ale jeszcze nie urządzonej do końca

ooo nie wkleję bo są za duże, mogę Ci przesłąc na maila

A patrzyłaś za meblami z forniru albo z MDF-u lakierowanego na wysoki połysk? Są tańsze od drewna, szczerze mówiąc polecam raczej firmy które robią meble na wymiar .. bo wszystko jest robione pod klienta, a nie tak z wystawy .. hmm… 8 tyś .. to dość sporo .. można za to mieć niezłą kuchnię jak dobrze wybierzesz producenta.

image
image

o cholercia!! trochę za duże ale się udało

i jeszcze drugie ujęcie

teraz wygląda już ładniej, bo jest firaneczka i lodóweczka i mnóstwo innych pierdółek ;)

image

fajne te Wasze meble :)
wiper a białe szafeczki Ci się mocno nie brudzą?
Ach jak ja bym chciała mieć już zakupione mebelki i porządeczek. Póki co czeka mnie remoncik :// na jakie kolory macie pomalowane ściany w Waszych gniazdkach?:-) Ja planuje taki jakiś morelowy może, co by był ciepły.

są waniliwoe i brudzą się tak jak wszystko, ale nie ma problemu z czyszczeniem

całe mieszkanko mam pomalowane kolorem sunlight, czyli kremowo żółtym, i jedna ścianę w kuchni i w sypialni na czerwono ;)

ja mam z olsztynskiej fabryki mebli - mieszcza sie w top meble w gdansku - jestem calkiem z nic zadowolona

do góry