Widok

urządzenie do gotowania ryżu :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
słuchajcie zastanawiam się nad kupnem urządzenia do gotowania ryżu, czy moglibyście mi coś polecić, oraz podzielić się doświadczeniami czy takież owe cudo sprawdza się tzn. czy warto :))
z góry dziękuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam déjà vu? czy wczoraj był taki sam wątek?

czy ma sens taki zakup - zależy ile ryżu zjadasz :]

moje była szefowa ma męża Wietnamczyka i u nich ryż był chyba podstawą kuchni - kupiła jakieś takie urządzenie ale szczegółów nie znam :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokladnie - zalezy, ile ryzu zjadacie. My np. nie mamy, ryz jemy ok. 1-2 razy w tygodniu i po prostu gotuje w normalnym garnku, jak jestem bardziej leniwa, to w torebce (ale nie lubie, bo to nie "eko").

Z mojego otoczenia jedynie jedna kolezanka ma to urzadzenie - ale ona jest pol-Chinka i u niej ryz to podstawa diety;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jadłam kiedyś ryż z takiego urządzenia - wychodzi przepyszny! Jeśli jesz ryż bardzo często i masz miejsce na trzymanie dodatkowych gratów to czemu nie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja czasami w parowarze gotuję ryż :D
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niezdecydowana: kup sobie takie urządzenie i potem nam wszystkim opowiedz :)
bo tu raczej nikt takich cudów nie używa :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj maz kupil ta maszyne
latwa do mycia, jesli je sie duzo ryzu to jest to fajny wynalazek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam parowar i tylko w nim gotuję ryż, jest o niebo lepszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chcecie zarąb* patent na gotowanie smaczego ryżu bez dodatkowych gratów w kuchni ??

przyjechal dzieciak: "nie ciociu nie lubie ryżu"
ja: "ale mój jest inny, spróbuj, nie bedzie Ci smakować nie musisz jeść, ale spróbuj"
je, 5 min :
dzieciak: "ciociu a jest jeszcze ryż"
ja: "jest, ale najpierw mieso!!" :)

to macie (mama mnie zatłucze):

1. garnek + gorąca osolona woda
2. pokrywka owinięta ścierką
3. RYŻ - ja mieszam zwykły biały z pełnoziarnisty UncleBeans

Ryz do gara na to przykrywka w scierce i i gotujemy ok 5 min

podnosimy pokrywkę rzadko i na krótko!!

jak trzeba - dolewamy wody

woda ma sie wygotowac w scierkę tak by ryż był miekki

REWELACJA!!

urzadzenie do ryżu tez mama ma - ale ona poprostu miala czas na kupowanie niepotrzebych pierdół ...


popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w razie za twaordego ryżu dolewamy TYLKO WRZĄTEK

polecam laski naprawde!!


popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest sypki


popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mama ma urzadzenie
ono sie sprawdza jak masz gości i wtedy gotujesz ryz i potem masz funcje utzrymywania ciepla ... ale smak ryzu o niebo lepszy z garnka za scierą :)


popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dejwi - następnym razem wypróbuję ten patent ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

do góry