Widok
Dokladnie - zalezy, ile ryzu zjadacie. My np. nie mamy, ryz jemy ok. 1-2 razy w tygodniu i po prostu gotuje w normalnym garnku, jak jestem bardziej leniwa, to w torebce (ale nie lubie, bo to nie "eko").
Z mojego otoczenia jedynie jedna kolezanka ma to urzadzenie - ale ona jest pol-Chinka i u niej ryz to podstawa diety;)
Z mojego otoczenia jedynie jedna kolezanka ma to urzadzenie - ale ona jest pol-Chinka i u niej ryz to podstawa diety;)
chcecie zarąb* patent na gotowanie smaczego ryżu bez dodatkowych gratów w kuchni ??
przyjechal dzieciak: "nie ciociu nie lubie ryżu"
ja: "ale mój jest inny, spróbuj, nie bedzie Ci smakować nie musisz jeść, ale spróbuj"
je, 5 min :
dzieciak: "ciociu a jest jeszcze ryż"
ja: "jest, ale najpierw mieso!!" :)
to macie (mama mnie zatłucze):
1. garnek + gorąca osolona woda
2. pokrywka owinięta ścierką
3. RYŻ - ja mieszam zwykły biały z pełnoziarnisty UncleBeans
Ryz do gara na to przykrywka w scierce i i gotujemy ok 5 min
podnosimy pokrywkę rzadko i na krótko!!
jak trzeba - dolewamy wody
woda ma sie wygotowac w scierkę tak by ryż był miekki
REWELACJA!!
urzadzenie do ryżu tez mama ma - ale ona poprostu miala czas na kupowanie niepotrzebych pierdół ...
przyjechal dzieciak: "nie ciociu nie lubie ryżu"
ja: "ale mój jest inny, spróbuj, nie bedzie Ci smakować nie musisz jeść, ale spróbuj"
je, 5 min :
dzieciak: "ciociu a jest jeszcze ryż"
ja: "jest, ale najpierw mieso!!" :)
to macie (mama mnie zatłucze):
1. garnek + gorąca osolona woda
2. pokrywka owinięta ścierką
3. RYŻ - ja mieszam zwykły biały z pełnoziarnisty UncleBeans
Ryz do gara na to przykrywka w scierce i i gotujemy ok 5 min
podnosimy pokrywkę rzadko i na krótko!!
jak trzeba - dolewamy wody
woda ma sie wygotowac w scierkę tak by ryż był miekki
REWELACJA!!
urzadzenie do ryżu tez mama ma - ale ona poprostu miala czas na kupowanie niepotrzebych pierdół ...