Widok

zapalenia zatok, a ciążą - pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie, mam typowe objawy zapalenia zatok - ponownie..
Pierwszy raz pojawiło mi się tuż przed zajściem w ciążę i nie udało mi się go wtedy wyleczyć do końca, a jedynie zaleczyć.

No a teraz nawrót choroby.

Lekarka zaleciła sinupret - który wcale mi nie pomaga, sól do noska, i paracetamol doraźnie.

Stosuje od tygodnia - do tego inhalacje z soli i majeranku, czosnek, miód i cytryna.

Pomóżcie - może znacie jeszcze jakieś cudowne metody, które można zastosować w ciąży.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zle zrobilas ze nie wyleczylas ja tak przeszlam jedna angine potem druga i teraz wada serca przez bakterie ktora dostala sie do serca wlasnie na koniec ciazy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
... bo straszenia potrzeba Jej teraz najbardziej. Nie o to prosila
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
poczytaj, moze cos pomoże:

http://www.tipy.pl/artykul_1367,jak-leczyc-zatoki.html

http://www.tipy.pl/artykul_2921,domowe-sposoby-na-zatoki.html

czapka czapka i jeszcze raz czapka na czolo jesli wychodzisz na dwor (ew opaska)
woreczek(z materiału) z piaskiem podgrzac w piekarniku i na czolo
emi3city, mada284 - dzięki, artykułu przeczytane, zaraz idę kilka wskazówek zastosować, liczę na to że pomogą

a co do pierwszej wypowiedzi autorki, to niestety nie udało mi się doleczć zapalenia zatok, bo zaszłam w ciążę i musiałam zakończyć branie antybiotyku - no i niby wzięłam cala dawkę , ale nie była to wystarczająca pomoc.
image
spokojnie...ja miałam...leczyłam się dodatkowo amolem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sinupret to trochę mało przy zapaleniu zatok. Ja miałam w 29tc i najpierw lekarz rodzinny przepisał augmentin antybiotyk ale kazał poradzić się laryngologa i dostałam biopharox, sinupret, nasivin i szybko pomogło. A wcześniej kupiłam Euphorbium ale nie zadziałał, pomógł dopiero mojej córce jak miała 5 miesięcy :-)
Ja non stop w ciąży chorowałam na zapalenie zatok.
Brałam sinupret- pamiętaj, że trzeba przy nim baaaaardzo dużo pić!!!!!
Brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki.
I obowiązkowo- Euphorbium spray do nosa. 3 razy dziennie po 2 psiki do każdej dziurki.
Oraz bioparox- działa miejscowo, "nie dostaje się do dzidziusia".
Życzę powodzonka, zdrowia. Trzymam kciuki.
I uspokoję, jakby co... chorowałam 7 razy w ciąży na zatoki, dziecko urodziło się zdrowe.
Ja miałam choróbsko w pierwszej ciąży i jak polecają dziewczyny Euphorbium oraz inhalacje , miska, wrzątek , ręcznik, a potem czapka i apap, tylko inhalacje musisz robić regularnie ,od razu ,to co spływa wydmuchiwać, broń boże nie wciągaj bo infekcja się odnawia!!! zaopatrz się w "tonę" chusteczek, zakładasz grubą zimową czapę i się wygrzewaj pod kocem, przynajmniej 4 razy dziennie inhalacje , mi przeszyło po 3 dniach i obyło się bez antybiotyku, miałam straszne zapalenie ,jak nigdy w życiu,koszmarny ból przez 2 dni, po trzecim kuracji jak ręką odjął, dziennie 2 apapy( 2 tabletki na dzień przez 2 dni) :), dzidzia zdrowa i broi na maksa, też się bałam że coś będzie nie tak, ale przez cała ciążę udało mi się uniknąć antybiotyku. Z kolei moja bratowa , bardzo chorowita ,brała prawię całą ciążę antybiotyk i dzidzia też zdrowa w 100%!!! :D
Acha ,zapomniałam wspomnieć , że doradził mi to mój pediatra :), i powiedział że jeżeli kuracja nie pomoże przez 5 dni to konieczny będzie antybiotyk , zrobiłam wszystko jak kazał i przeszło po 3 dniach, trzeciego tylko katar :), potem jak tylko zaczynał mi się silny katar ,stosowałam tą kurację i pomagało :), mam nadzieję że i tobie się uda zwalczyć to cholerstwo :)
będąc w ciąży pierwszy raz miałam styczność z Euphorbium :P mi pomógł przy zapaleniu zatok :)))
hheh to tak jak ja :D, nawet teraz stosuję przy przeziębieniu zamiast zwykłych kropel :)
niestety zwykłe krople często wysuszają śluzówkę nosową , a co za tym idzie zwiększa dyskomfort, oraz większy katar :), na początku fajnie bo nic nie cieknie hhhe ale później organizm sobie odbija. Najlepsze częste wydmuchiwanie :P
Tris, vespa26, AgusiaGda dziewczyny dzięki za dobre słowo. Wczoraj zaczęłam inhalacje - dziś też juz robiłam 2 razy i psikam euphorbium i cos się tam odblokowało. wczoraj pól nocy mi ściekało i co chwilę wydmuchiwałam nos. Mam nadzieję, że za kilka dni mi przejdzie. Leżę w łóżku i się wygrzewam. Musi pomóc. Dzięki Wam mam nadzieję.

Jeszcze raz dzięki - naprawdę - dobre słowo jest nieocenione :)
image
No najważniejsze żeby , sobie ściekało, wtedy ładnie zatoki się oczyszczają i nie czuć już tego "ciężaru" na czole hehhe. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :)
Dziewczyny dzięki za pomoc, dzięki Wam obeszło się bez antybiotyku.
Inhalacje zdziałały cuda.
image
i masz szlaban na wychodzenie z domu bez czapki!!! :)
oki Tris, choc ja wcale nie wychodzę - mam zakaz - bo jestem na podtrzymaniu ciąży
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

do góry