Widok

zapalenie spojówek , silny kasze

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy wasze dzieciaki też ostatnio podłapały coś takiego: najpierw silne ropne zapalenie spojówek a po kilku dniach mega kaszel, podwyższona temperatura. U nas oczy już prawie ok (po antybiotyku w kroplach). Od wczoraj temp. 38 i wstrętny kaszel. Osłuchowo czysto. Ja dziś obudziłam się z zaropiałym okiem, też mam temperaturę, więc już to podłapałam.

Jak były leczone wasze dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas najpierw faktycznie było zapalenie spojówek i przez 4 dni (czwartek-niedziela)Młody miał zakrapiane oczy, po czym w pn wieczorem (po przedszkolu) zaczęła się jazda z wysokimi gorączkami 38,8-39,5'C(we wtorek lekarka nic nie stwierdziła poza lekkim zaczerwienieniem gardła) do nocy ze środy(w środę pojawił się katar i kaszel) na czwartek, w czwartek lekka gorączka, noc spokojna i tak do sobotniej nocy. Noc z soboty na nd(tydzień po zakończeniu akcji spojówki) znów 38,8'C. W nd wizyta u lekarza i stwierdzone zapalenie krtani - antybiotyk Klacid i inhalacje z Pulmicortu. Właśnie jutro Młody idzie do przedszkola po 2 tygodniach przerwy...
Kaszel najpierw (od środy do niedzieli) był raczej mokry, chociaż chwilami suchy. Od niedzieli raczej suchy.

ale jakoś do tej pory nie wiązałam tego z zapaleniem spojówek :P
U nas było identycznie, tyle że bez temperatury.Po zapaleniu spojówek pojawił się kaszel nieprzyjemny, mokry..po kilku dniach sam przeszedł. Podawałam tylko syrop odkrztuśny i na noc smarowalam go maścią rozgrzewającą dla dzieci i oklepywałam. Btw chyba panuje teraz te zapalenie, ponieważ z tego co slyszę dużo dzieci to przechodzi w ostatnim czasie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry