Widok

zapalenie zatok-pomocy !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ten leka na recepte o ktorym tu czesto było moze mi wydac ogolny lekarz??bo do lar.sie prędko nie dostane,mam zatkane zatoki przynosowe,do tego rzuciło mi sie na uszy i chyba sie wykoncze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Biparox
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MI przepisała Mucofluid oraz Sinupret i Clindamycin
ale ogólna???
Nie polecam Ibuprom zatoki ze względu na skład leku.Pseudoefedrynę.
ja własnie to brałam dwa dni ale nic nie pomaga wiec odstawiam.robilam ten inhalacje takie w kropelkach kilk arazy ale tez nic.
tak, internista.
dzieki Maja ,jutro sprobuje sie dostac do mojej.
Leki, o których pisałam szybko mi pomogły, a tez miałam taki ból,że hej!
ja mam juz chyba ropna wydzieline w nosa ,oraz te uszy zatkane ,w nocy jest makabra.
jak bylam w ciazy i zlapalo mnie zapalenie zatok to starlam na tarce cebule mozesz w robocie rowniez wlozylam do szklanki przykrylam sciereczka ale gaza tez mozna i wdychalam z zamknietymi oczami 3 razy dziennie i przeszlo bylam w szoku bo zawsze konczy sie to u mnie antybiotykiem!!! plus inhalacje i lezalam w lozku po 3 dniach przeszlo pilam wode z miodem gryczanym i cytryna takze Polecam
ja z zatokami mam od lat problemy ale powiem, ze zawsze pomagaly mi krple xylorhin tylko przy dlllugim stosowaniu moze bolec sluzowka nosa. natomiast teraz uzywam sudafed czy jakos tak i rowniez pomaga wszytsko okolo 10-15zł i bez recepty. mysle ze zwykly lekarz tez moze przepisac na uszy to co lar. jesli nie ma jakis strasznych powiklan.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ps. niby w ciazy nie mozna ale mi w niczym nie zaszkodzilo, niestety nic innego nie pomoglo.
dzieki ,poszłam na dyzur i dostałam aziminicin i disophrol jakos tak ,na 3 dni zobaczymy
Mogę polecić coś co oprócz antybiotyku dał mi laryngolog do płukania nosogardła: zestaw zawiera butelkę i mieszankę soli do przygotowania roztworu izotonicznego. Niesamowita ulga, da się oddychać i nie ma uczucia nacisku. Da się to kupić bez recepty za 80-90zł: http://www.nokaut.pl/szukaj/sinus-rinse.html
jak dla mnie za drogie
mała c, gdzie byłaś? mój m. walczy od kilku dni z zatokami i mu czoło rozwala. naświetla lampą bioptron, robi inhalacje i g... to daje. ten ibuprom zatoki też niewiele mu daje. jutro chce iść po skierowanie do laryngologa. może na dyżurze w szpitalu jakiś przyjmuje?
LIDKA ja byłam u mnie w swietokrzyskiej na dyzurze,wiem ze do laryngologa długo sie czeka wiec poszłam .Mi Ibup.zatoki wogole nie pomogł a uwierz mi ze w nocy juz byłam jedna noga w drodze do szpitala bo całkiem mi sie wszystko zatkało .Dostałam taki antybiotyk na 3 dni ,mam nadzieje ze pomoze.
Tańsze jest płukanie solą fizjologiczną i gruszką, tylko podobno mniej przyjemne.
a ja mam amoksiklav - antybiotyk i fluimucol 600 - też mam zawalone zatoki- byłam na pogotowiu i teraz się leczę- jak rano wstałam to opakowanie chustek zużyłam - więc jest nadzieja ze przechodzi i mam tez zapalenie ucha - nie słyszę na jedno ;-(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry