Widok

zapchany nosek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mój 2 tygodniowy synek czasem ciężko oddycha, tak jakby miał zapchany nosek, czym moge go wyczyścić?
słyszałam że można solą fizjoligiczną, mam w ampułkach czy jak to się tam zwie, do przemywania oczek, mam tym jakoś przeczyścić? wpuścić do noska kikla kropli czy jak? w szpitalu czyścili patyczkiem do uszu, ja się boje że zamiast pomóc to mu przez to zapcham bardziej. Więc co moge zrobić żeby lepiej mu się oddychało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję :D
Jak reagują wasze dzieciaki na "wpsikiwanie" soli do nosa? bo ja prysnęłam najpierw sobie i przyznam że ciśnienie jest.... i trochę się boję tak prysnąć małej.... mam marimer czy coś w ten deseń
Moje córki się krzywią, jest to nieprzyjemne, ale w niektórych sytuacjach konieczne. Od kataru do poważnej choroby tylko krok u malutkich dzieci.
Moje dziecko też nie było (i nadal nie jest ;) ) zachwycone jakąkolwiek próbą manipulacji przy nosku. Na początku miałam Sterimar i tam faktycznie ciśnienie jest baaardzo duże. Trochę lepiej było, kiedy do noska zakraplałam sól fizjologiczną zwyczajnym zakraplaczem.
disnemar dla niemowląt i dzieci ma o wiele mniejsze ciśnienie niż sterimar.
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry