Widok

zasłyszane- ale czy prawdziwe?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak byłam w ciąży, zmarł dziadek mojego męża. Wtedy usłyszałam na stypie od siostry dziedka męża, że "Jak ktoś się rodzi to ktoś musi odejść". Później wyjaśniła, że jak w rodzinie kobieta jest w ciąży to ktoś w rodzinie umiera. Pomyślałam sobie-stary przesąd.. ale ostatnio o tym myślałam.
i.....
jak moja kuzynka była w ciązy z córeczką zmarła jej babcia
jak ja byłam w ciązy z synkiem zmarł dziadek męza (dodam tylko, że dziadek nie był powaznie chory)
teraz koleżanka jest w ciąży, własnie była na pogrzebie swojego dziadka
dalsza kuzynka dwa lata temu była w ciązy ze swoim synkiem, zmarł jej dziadek...

... przesąd czy może prawda? Nie wiem co mam mysleć.....
zastanowiło mnie to.
czy u Was też były takie przypadki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie.
zbieg okoliczności po prostu. 9 miesięcy to duuuużo czasu...
a ludzie umierają... taka niestety kolej losu...

jestem w ciazy - zmarła babcia M
jak moja mama była z moim bratem zmarł jej tata....

u mnie nikt nie zmarł

A ja słyszałam troszkę inaczej, że Pan Bóg jedno życie zabiera, ale daje inne w zamian; w roku gdy zmarła moja bliska ciocia moja siostra zaszła w ciąże :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
hmm.. czyli mozna powiedzieć że coś w tym jest.....może...
agu.. widze że sporo tych zbiegów okoliczności :(
eeeeee....można to sobie tak tłumaczyć

w mojej rodzinie nie było żadnego takiego przypadku i u nikogo innego o żadnym nie słyszałam

image
image
u mnie nikt nie zmarł......a swoja droga to ludzie sami tworzą sobie takie gusła......a kto wierzy w gusła, temu d.... uschła.

image
image
hmmm mi zmarła teściowa, jak żyła barzdo długo staraliśmy się zajść w ciążę, 4m-ce po jej śmierci udało się...zmarła kiedy jeszcze nie byłam w ciąży, ale mi się zdaje że w tym przesądzie coś niestety jest:(

Moja babcia zmarła 10 czerwca...miesiąc później byłam w ciąży

image
Mi zmarła cała rodzina i to najbliższa - mama, babcia, ojciec - to chyba powinnam mieć już troje dzieci :/ Co wy za bzdury opowiadacie!
A jak nastolatce ktoś umrze albo kobiecie bez partnera, to co, czeka ja niepokalane poczęcie???

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
nie pisałam, że jak każda osoba umrze to zaraz rodzi się nowa!!! czytaj ze zrozumieniem..
napisałam, że w moim przypadku było kilka takich zdarzeń... i tyle!!!

rozumiec mozna to róznie!
pmagdalena napisał(a):

> u mnie nikt nie zmarł
>
>

u mnie na szcęscie tez
uwazam ze to jakiś przesąd

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Dori oczywiscie ze to kolejny przesad a te smierci to po prostu zbieg okoliczności

czlowiek to potrafi sobie wszytko wytłumaczyć

ja nawet kiedyś słyszałam ze jak ktoś umarł to dziecko otrzymuje jego duszę

pmagdalena napisał(a):

> Dori oczywiscie ze to kolejny przesad a te smierci to po prostu
> zbieg okoliczności
>
> czlowiek to potrafi sobie wszytko wytłumaczyć
>
> ja nawet kiedyś słyszałam ze jak ktoś umarł to dziecko
> otrzymuje jego duszę
>
>

no włąśnie
- w takim razi e- jesli to byłoby prawdziwe - ciągle na ziemi powinno być tyle samo ludzi!!!!!!!!!!! jakby następowała taka "zamiana"

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Jak ja byłam w ciazy zmarł męża dziadek, potem siostra była w ciązy zmarł nasz wujek....mimo wszystko mysle ze to zbieg okolicznosci.....

Ja też nigdy o czyms takim nie słyszałam, ale.... 19 lipca zmarła moja babcia :(

wiesz, u mnie tak było - aby mógł się narodzić Julo zamarła moja ukochana babcia, a wcześniej dziadek męża. czasem w to wierzę, a czasem wydaje mi się, że to przypadek.

image
Dziewczyny,
po prostu wynika to z wieku - jak my jesteśmy w wieku produkcyjnym, to nasze babcie i dziadkowe niestety juz finiszują, a rodzicom tez czasem sie coś wydarza (mój ojciec nie żyje juz 15 lat). Ja byłam w ciąży, moje obie siostry były w ciąży (jedna dwukrotnie) - i nikt nie zmarł.
Nie dołujcie się...
u mnie zmarł dziadek, kilka dni przed moim porodem

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
mi się wydaje że to zbieg okoliczności ale pamiętam że teściowa też mi kiedyś tak mówiła i mówiła jeszcze ze to jest tak że jak umrze ktoś płci męskiej to urodzi się chlopiec i na odwrót.
Ja teraz jestem w ciąży a kilka dni temu umarł brat mojej babci... dodam tylko że mam synka

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
Zmarl dziadek mojego meza podczas mojej ciazy,urodzilam chlopca.Ale mysle ze to chyba zbieg okolicznosci.
Dziewczyny - nie nakręcajcie się!!!!!

No moze cos w tym jest,ja urodzilam synka i dwa dni po zmarla moja babcia.Tez sie nad tym zastanawialam.
no dajcie już spokój! szok.

może i zbieg okoliczności ale % spory ... waszych odp potwierdza ze coś takiego miało miejsce

ciekawe :)
ja pierdziele...nakręcajcie się dalej

biorąc pod uwagę Wasze teorie powinnam sie teraz szykować na pogrzeb babci albo dziadka

chore po prostu

image
image
Za zabobonność pierwsze miejsce exe quo z weselnikiem ;-)
Ja tez słyszałam o czyms takim. W zeszłym roku zmarła moja babcia, a ja zaszłam w ciąże. Mojej przyjaciółce rano zmarła babcia, a wieczorem ona jechała rodzic. Podobnie było z moją siostrą. Urodziła 21 kwietnia, a 23 zmarł nasz wujek. Znam wiele takich przypadków. Oczywiscie nie jest to regułą i nie ma sie co nakręcać, ale wiem ze jak byłam w ciaży to sie nad tym też zastanawiałam....

image
moze cos w tym jest,a moze to tylko zbiegi okolicznosci... wniosek:ludzie zawsze beda sie rodzic i zawsze bedą umierać w roznych momentach zycia... Ja tam wole w to nie wierzyc.zresztą,nigdy nie slyszalam osobiscie o takich przypadkach ani w mojej rodzinie ich nie bylo.

image
ja dwa razy bedac w ciazy przeszlam to samo z jedna zmarl moj dziadek a z druga jak bylam w ciazy babcia meza ,teraz jest moja trzecia ciaza i mam nadzieje ze nic sie takiego nie zdarzy ,ale tez nad tym sie kiedys zastanawialam

moja babcia tez zmarła jak bylam w 4 miesiacu ciązy ale ona chorowała od dłuzszego czasu, zmarła w ten sam dzien, w który ja 5 miesiecy pózniej urodziłąm córcie.
to jest tak samo jak z tym przesądem,ze niby kobieta w ciaży nie powinna byc matką chrzestną jakiegos dziecka.co za bzdura! moja przyjaciolka jakos nią zostala u swojego siostrzeńca,a byla wtedy w 6 miesiącu,i chrzesniak do dzis ma sie dobrze i nic mu nie jest.Ach te zabobony...

image
Kurcze, ciekawe dlaczego zawsze gdy wytykam czyjąś głupotę (a niestety prawda w oczy kole) to ktoś pisze "czytaj ze zrozumieniem" albo "ty nic nie rozumiesz", "myślę że źle zrozumiałaś" itd. Boże.... zaczynam rozumieć Tedika i Ponurego.

image
image
masz racje buninko, szkoda ze niektore forumki boja sie slowa krytyki.

Pierwszy raz słysze o takim przesądzie. Ale cóz ludzie umierają, rodzą się... takie życie. Kiedy zbiegają się jakies daty niektórzy nie zwrócą na to uwagi, inni stwierdzą że to przypadek, a inni dopatrzą się "mądrości ludowej".

A propos u mnie w rodzinie, gdy była w ciązy i bezpośrednio przed, nikt nie umarł.
buninko-zastanawiam sie dlaczego nie mam prawa wyrazic swojego zdania...(?)O ile dobrze widzę to temat wątku postawiony jest w formie pytania(zaslyszane ale czy prawdziwe?).Skoro ktos pyta,to chyba nie oczekuje tylko jednoznacznych odpowiedzi prawda?Najpierw pytacie o zdanie a potem wielkie pretensje,ze ktos ma odmienne niz chcecie.Bezsens totalny.Widze zresztą,ze nie je jedyna mam takie zdanie jakie mam na zadane w tym wątku pytanie,ale widocznie inne moga je mieć,ja-nie.Tak wiec nie bede juz sie wlączac w tego typu rozmowy.

image
widać można mieć różne zdanie na jakiś temat ale nie inne niż buninka - ............. bo już jesteś dziwna!
nie rozumiem dlaczego komuś to przeszkadza, że inni są przesądni?? Czy robi się tym wam jakąś krzywdę?
Widać, że niektórym dziewczyną ciężko jest uszanować zdanie innych dziewczyn ...
zadałam to pytanie by zobaczyć czy u innych też coś takiego się zdarzyło czy nie...
mnie absolutnie nie przeszkadza ze ktos ma inne zdanie niz ja na jakikolwiek temat.raczej przeszkadza mi i irytuje jak sie krytykuje kogos kto ma odmienne zdanie.jednak trzeba umiec odzielic zdania krytyki od zwyczajnej wlasnej opinii na jakis temat.widocznie niektorzy tego nie potrafią.Ech,ide lepiej poswiecic czas na zjedzenie obiadku heh.

image
Można mieć inne zdanie niż ja; dziwię się że takie wykształcone kobiety jak wy wierzycie w takie banialuki.
Lemka - jestem dziwna? Ciekawe, może dlatego że myślę trzeźwo i hormony mi do głowy nie uderzyły. Pewnie dlatego jestem dziwna.
Kurcze, nie wiedziałam, że ludzie którzy nie wierzą w zabobony są dziwni.

image
image
noo ja sie najadlam obiadku ,zagladam tutaj i ...ubawic sie mozna hehe.Buninko sama sobie zaprzeczasz troche:"mozna miec inne zdanie niz ja ALE..."(dalej nie chce mi sie cytowac).skoro tolerujesz ze ktos ma inne zdanie niz Ty,to jednoczesnie nie krytykuj tych osob.I niewiem co ma wyksztalcenie do tego w co sie wierzy a w co nie...-zero zaleznosci jednego do drugiego hehe.

image
Dajcie spokoj, bo jak czyta sie wasze posty to naprawde zaczynacie sie gubić w "zeznaniach"..Jesli ktos nie chce dywagowac na jakis temat, to niech pozostawia posty osobom, które mają na to ochote;)....
Mozna tak się kłócic w nieskończonosc*

image

image

"Lemka - jestem dziwna?" przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedz.. źle interpretujesz
i Lenka a nie Lemka
napisałam, że jak ma się inne zdanie niż ty to juz się jest dziwnym... np. bo się wierzy w przesądy.....

ps osoby wykształcone dopuszczają prawdziwość religii i innych wierzeń.. co nie znaczy że sami w to wierzą
a ja tam sie dobrze bawie gdy ktos okazuje sie nerwusem(czyt.buninka) i zaczyna sie zloscic zupelnie bez powodu hehe.

image
I kto nazywa mnie nerwusem?? Zaraz mu dam!!!!
Ale żeby nie razić was moim zdrowym rozsądkiem a'la Dana Sculy to powiem wam co opowiadał mi mój wujek grabarz (to nie żart - naprawdę mam takiego wujka). No więc wujek twierdzi że "zmarli się zwołują" tzn. jeśli pochowa się w jednym miejscu kogoś, to zaraz koło niego w przeciągu kilku tygodni trzeba kopać następne groby bo akurat umarli ludzie, którzy własnie tam mają miejsca. I co powiecie na coś takiego???

image
image
hihhihihihiihhiihiihiiihiihiiihihihi,widze buninko,ze nie mozesz wytrzymac i uwielbiasz takie dyskusje.ja sie nie włącze w owy temat,ale gratuluję wujaszka;)Na takie podobne tematy mozna by gadac godzinami,bo różne rzeczy również niewytłumaczalne sie dzieją na świecie..Ech,tematy rzeka,a ile ludzi tyle zdań.:)

image
Ale ja tego nie powiedziałam złośliwie. I broń Boże nie wymyśliłam. Zawsze się zastanawiałam jak ci zmarli się szukają, skad wiedzą czyje jest to miejsce obok????? A wujek rzeczywiście jest the best!

image
image
mnie nic takiego w ciąży nie spotkało..
kiedy moja siostra była w ciąży zmarła nasza prababcia ale to po prostu zbieg okoliczności 9 miesięcy to dużo czasu a u nas w rodzinie jest średnio 1 pogrzeb w rodzinie więc akurat w ciągu 9 miesięcy ciaży moze sie trafić że komuś sie "zejdzie"

córcia nr1
image

córcia nr2
image
buninko-nie odebralam tego wcale w kwestii złośliwości;) Ja wierze w rózne rzeczy niewytłumaczalne,tylko po prostu nie we wszystkie:)A różne sie zdarzają ojj różne...

image
a ja w to wierze:) 1 ciaze poronilam potem zaszlam 2 raz i jak bylam w 8 tyg to moj tesc zmarl i wtedy mi powiedzieli ktos z rodziny odchodzi a ktos przychodzi i wiedzialam ze bedzie juz wszystko ok:)
często tak się mówi, że starszy człowiek robi miejsce "nowemu zyciu", ale moga to być zbiegi okoliczności, bo tak jak ktos napisał my jestesmy w wieku "produkcyjnym" a inni niestety juz swoje przezyli.

wolę nie pisac jak to jest u mnie w rodzinie ...

image
'Robienie miejsca nowemu życiu' to największa bzdura pod słońcem (nasze prababki i babki mogły tak myśleć za młodu). Ludzie rodzą się i umierają, taka jest kolej rzeczy i każdy ma SWOJE JEDNOSTKOWE MIEJSCE NA ŚWIECIE i nie można mu go zabierać. Dziękuję bardzo za świadomość, że ktoś 'zrobił mojemu dziecku miejsce' i umarł... Nikt o to nikogo nie prosi, moim zdaniem nie ma prawa tak myśleć. Ostatnio coś takiego usłyszałam, kiedy koleżance zmarła mama (po długiej chorobie zresztą), a kilka miesięcy później ta koleżanka zaszła w ciążę. Ktoś wtedy powiedział: 'o, zrobiła miejsce dla tego dziecka'. Na to koleżanka (która bardzo przeżyła smierć mamy):'bzdura, mama chciałaby być teraz przy mnie i ja też bym wszystko za to oddała'. I to jest cała prawda.
Co to za gadanie w ogóle??? Brrr... Pozdrawiam.
Uważaj Nola, bo zaraz cię zlinczują tak jak mnie. Tutaj musisz być przesądna, rozdygotana i pełna obaw, że dziecku wszystko szkodzi, oprócz umarlaka z rodziny.

image
image
dziewczyny troche zdrowego rozsadku

ja wam powiem ze mnie teściowa straszyla ze jak nie bede miała czerwonej kokardki przy wozku to mi zaurocza mała a ona zna kogos komu zauroczyli dziecko i zmarło

i wiecie co ... ja nadal nie mam czerwonej wstazeczki

to tak apropo przesadów

ja osobiscie nie wierzę w tego typu rzeczy, ale czasem (jak napisałam) słyszę takie rzeczy. Kupiłam od znajomej wózek przy którym była czerwona kokardka i Matka Boska z Dzieciatkiem - Co za bzdura ??? Jedno wyklucza drugie. Od razu to sciagnęłam - chyba logiczne :-) bo albo wierzymy w Boga, albo w przesądy ...

image
moja szwagierka tez tak ma

czesto widuje w wózkach kokardkęi medalik, ja na pewno tego zestawu nie bedze montować

buninko-a ja wlasnie zgadzam się w tym temacie z Nolą hehe.od początku zresztą "mowie",ze nie wierze w temat dotyczący tego wątku,wiec wcale tutaj nie wszyscy są przesądni.Jak czytam wypowiedzi wszystkie,to stwierdzam,ze jest pół na pół.

image
No dobra, ale te "lepsze" pół to najlepiej by mnie rozstrzelało!
Ale tam, kit z tym! Znacie jeszcze jakieś fajne mroczne historie?

image
image
ee tam,nie zauwazylam,zeby ktos sie tu uważał za lepsze czy gorsze ze względu na opinię na jakis temat.Mroczne historie?Hmm...Pewnie,ze znam,ale nie za bardzo chce mi sie tu rozpisywac,bo długie są.Mogę ewentulnie skonstruować pytanie: jest tez taki przesąd,że kobieta w ciąży nie powinna chodzic na pogrzeby,bo wtedy jej dziecko moe urodzić się chore albo szybko umrzeć-co o tym sądzicie?Ja szczerze powiem,ze nie mam zdania,a to dlatego,ze znam kilka takich przypadków,ze tak sie zdarzyło,ale niewiem jak sie do tego ustosunkować...Nie mam zdania.Jednak na pogrzeb bym nie poszła ze względu chocby na niepotrzebne negatywne emocje...

image
Moja ciotka, gdy była w ciązy z pierwszym dzieckiem (rzecz dzieje się jakieś 50 lat temu) znalazła w jakiejś medycznej książce zdjęcie dziecka okropnie zdeformowanego, prawdopodobnie z powodu jakiś sprzężonych wad genetycznych. Przez całą ciąże wciąż zaglądała do tej książki i patrzyla na to zdjęcie. Z niewiadomych powodów tak bardzo przykuwało jej uwagę. Nie mogła sie opędzić od tego natręctwa. W końcu kiedy urodziła synka okazało się że tak samo chory jak to dziecko ze zdjęcia i tak samo wygląda. Dziecko umarło kilka dni po urodzeniu.

image
image
hmm....uwazam,ze oglądanie owej ksiązki nie mialo wplywu na to ze dziecko bylo chore.mysle,ze podświadomie ona jako matka czula,ze cos jest nie tak i dlatego ciągnelo ją do tego typu literatury.A przecież nasza podświadomość to cos czego do dzis nikt nie umie wyjaśnić-jak działa i skad sie bierze...Dziecko bylo napewno chore juz od samego poczęcia a przynajmniej na samym początku napewno i jej podswiadomosc sama kierowala ją do tego typu książek-moze zeby ją jakoś nastawic na to co ją czeka.

image
justi - masz absolutną rację! I właśnie mi o to chodzi, że wszystkie takie opowieści to gusła, w które nie powienny wierzyć te wszystkie panie - matki, króre przecież brały ślub kościelny, czyli są praktykującymi katoliczkami. A poza tym, nie sądze aby takie opowieści pozytywnie wplywały na wasze ciąże. Takie wszystkie wrażliwe jesteście na punkcie swych dzieci, że boicie się włosów farbować, czy nóg smarować kremem, ale psychicznie to się tak dołujecie i ładujecie takimi okropnościami... Nie zrozumiem chyba tego nigdy.

image
image
co do kobiety na pogrzebie to podobno nie może być przy otwartej trumnie. jak już pisałam, gdy byłam w 5 mcu zmarła moja ukochana babcia, a ja byłam i przy otwartej trumnie i mało tego - wycałowałam moją babunię. a moje dziecko ma się bardzo dobrze. ale przyznam, że w tamtym momencie zastanawiałam się nad tematem tego wątku...a nie jestem osobą przesądną.

image
buninko-no wlasnie,ja tam sie nie nakrecam i nie dobijam takimi przesądami choc slyszalam juz różnorakie opowiesci ,niektore to takie ze az czlowiek wielkie oczy robi.Co ma byc to i tak bedzie.ps:a wlosy farbuję w czasie ciąży też:)

image
ja też włosy farbuje, idę jeszcze pod koniec sierpnia :-) do tego mam french na rękach i nogach, robię henne brwi itp. oczywiście wszystko skonsultowałam z moją lekarką i powiedziała, że nie ma to żadnego wpływu.

dlatego mówię: albo wierzymy w Boga, albo w przesady, łańcuszki, ludowe gusła ...

image
o wlasnie,zapomnialam jeszcze o paznokietkach akrylowych,tez mam:)a trzymają sie jak nigdy heh.

image
No ja chyba jestem kolejnym przykładem tych strasznych zabobonów...
Jestem w 10tc. a wczoraj zmarła moja babcia;-(
anulka- to przypadek! nie zadreczaj sie zupelnie bez sensu!

image
Justi..pewnie masz rację.....
ja po prostu nie wierze w takie durne zaleznosci..to zabobony wymyslone przez ludzi.jak sie nagle zdarzy w tym samym czasie smierc i ciąza to ludzie sami sobie wmawiaja ze jedno jest zalezne od drugiego.Zresztą takich zabobonów jest pełno i "sprawdzaja sie"w 50% tach czyli sie nie sprawdzają bo 50% to nie 100.

image
wg mnie to zwykły zbieg okoliczności.

U mnie w rodzinie już dwa razy się zdarzyło, że miesiąc po jakimś weselu ktoś umierał. Też mogłabym się zastanawiać, czy coś w tym jest ale to był po prostu zbieg okoliczności.
dokladnie,zbieg okolicznosci i tyle.nie ma co nad tym dumac.

image
a ja jestem juz trzeci raz w ciazy i jak pisalam wczesniej przy moich poprzednich ciazach zmarly mi bliskie osoby,myslalam ze teraz tak nie bedzie, a niestety zmarla moja kochana babcia

Jestem pierwszy raz w ciąży, ale od momentu poczecia było już chyba z pięć katastrof lotniczych, trzy poważne wypadki autokarów, dwie katastrofy kolejowe, jedno zatoniącie promu pasażerskiego, huragan w USA i tornado w Polsce.

Dla dobra ludzkości więcej w ciążę nie zachodzę.

no to mamy winną ... żebyś odszkodowań ni emusiała płacić zaraz :PPP

papilio1@op.pl
Ale pomyśl za to, jakie ta wspaniała teoria o ciążach i śmierciach może mieć konsekwencje! Jesli się ma tylko jedno dziecko i będzie się dosypywało córce czy też żonie syna środki antykoncepcyjne do jedzenia oraz zerwie się kontakty z resztą rodziny, to przecież będzie się żyło wiecznie, ha!

Naukowcy od dawna poszukują nieśmiertelności, a rozwiązanie było tuż tuż - na forum - nie dawać rodzinie zachodzić w ciążę!

pójdę jeszcze krok dalej ...

... chcesz się pozbyć nielubianej cioci? ... postaraj sie o dziecko :D

papilio1@op.pl
Ha! Możemy to dopracować i wydać książkę "Jak moją macicą zmieniłam świat" albo "Macica, która zabija".

jak książka doczeka się ekranizacji to będzie "Śmiercionośne macice atakują" :D

papilio1@op.pl
Rozbawiły mnie te Wasze macicowe opowieści;-)
No ale w gruncie rzeczy macie rację;-)...nie dajmy się zwariować.....

Taka kolej rzeczy...jeden się rodzi, inny umiera...
hehe tylko czekalam az sie Agatha w tym watku wypowie, bo uwielbiam jej podejscie do wszelkich zabobownów. moje podejscie jest identyczne ale nie umiem tak humorystycznie tego wyrazic :D

image
image
dziewczyny ale Wy macie wyobraznie hehe:) Ale do taka ksiazka to faktycznie bestseller by byl normalnie HA :D
Tokio-mogliby taka reklame zrobic dla zachety do przyrostu naturalnego a napewno kazdy ma w rozdzinie jakas upierdliwą lub mecząca osobe hehe:"chcesz sie pozbyc upierdliwej cioci,zajdz w ciaze-efekt gwarantowany"hihihihihi :D

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

do góry