Widok

zasłyszane- ale czy prawdziwe?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak byłam w ciąży, zmarł dziadek mojego męża. Wtedy usłyszałam na stypie od siostry dziedka męża, że "Jak ktoś się rodzi to ktoś musi odejść". Później wyjaśniła, że jak w rodzinie kobieta jest w ciąży to ktoś w rodzinie umiera. Pomyślałam sobie-stary przesąd.. ale ostatnio o tym myślałam.
i.....
jak moja kuzynka była w ciązy z córeczką zmarła jej babcia
jak ja byłam w ciązy z synkiem zmarł dziadek męza (dodam tylko, że dziadek nie był powaznie chory)
teraz koleżanka jest w ciąży, własnie była na pogrzebie swojego dziadka
dalsza kuzynka dwa lata temu była w ciązy ze swoim synkiem, zmarł jej dziadek...

... przesąd czy może prawda? Nie wiem co mam mysleć.....
zastanowiło mnie to.
czy u Was też były takie przypadki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny ale Wy macie wyobraznie hehe:) Ale do taka ksiazka to faktycznie bestseller by byl normalnie HA :D
Tokio-mogliby taka reklame zrobic dla zachety do przyrostu naturalnego a napewno kazdy ma w rozdzinie jakas upierdliwą lub mecząca osobe hehe:"chcesz sie pozbyc upierdliwej cioci,zajdz w ciaze-efekt gwarantowany"hihihihihi :D

hehe tylko czekalam az sie Agatha w tym watku wypowie, bo uwielbiam jej podejscie do wszelkich zabobownów. moje podejscie jest identyczne ale nie umiem tak humorystycznie tego wyrazic :D

Rozbawiły mnie te Wasze macicowe opowieści;-)
No ale w gruncie rzeczy macie rację;-)...nie dajmy się zwariować.....

Taka kolej rzeczy...jeden się rodzi, inny umiera...
jak książka doczeka się ekranizacji to będzie "Śmiercionośne macice atakują" :D

papilio1@op.pl
Ha! Możemy to dopracować i wydać książkę "Jak moją macicą zmieniłam świat" albo "Macica, która zabija".

pójdę jeszcze krok dalej ...

... chcesz się pozbyć nielubianej cioci? ... postaraj sie o dziecko :D

papilio1@op.pl
Ale pomyśl za to, jakie ta wspaniała teoria o ciążach i śmierciach może mieć konsekwencje! Jesli się ma tylko jedno dziecko i będzie się dosypywało córce czy też żonie syna środki antykoncepcyjne do jedzenia oraz zerwie się kontakty z resztą rodziny, to przecież będzie się żyło wiecznie, ha!

Naukowcy od dawna poszukują nieśmiertelności, a rozwiązanie było tuż tuż - na forum - nie dawać rodzinie zachodzić w ciążę!

no to mamy winną ... żebyś odszkodowań ni emusiała płacić zaraz :PPP

papilio1@op.pl
Jestem pierwszy raz w ciąży, ale od momentu poczecia było już chyba z pięć katastrof lotniczych, trzy poważne wypadki autokarów, dwie katastrofy kolejowe, jedno zatoniącie promu pasażerskiego, huragan w USA i tornado w Polsce.

Dla dobra ludzkości więcej w ciążę nie zachodzę.

a ja jestem juz trzeci raz w ciazy i jak pisalam wczesniej przy moich poprzednich ciazach zmarly mi bliskie osoby,myslalam ze teraz tak nie bedzie, a niestety zmarla moja kochana babcia

dokladnie,zbieg okolicznosci i tyle.nie ma co nad tym dumac.

wg mnie to zwykły zbieg okoliczności.

U mnie w rodzinie już dwa razy się zdarzyło, że miesiąc po jakimś weselu ktoś umierał. Też mogłabym się zastanawiać, czy coś w tym jest ale to był po prostu zbieg okoliczności.
ja po prostu nie wierze w takie durne zaleznosci..to zabobony wymyslone przez ludzi.jak sie nagle zdarzy w tym samym czasie smierc i ciąza to ludzie sami sobie wmawiaja ze jedno jest zalezne od drugiego.Zresztą takich zabobonów jest pełno i "sprawdzaja sie"w 50% tach czyli sie nie sprawdzają bo 50% to nie 100.

Justi..pewnie masz rację.....
anulka- to przypadek! nie zadreczaj sie zupelnie bez sensu!

No ja chyba jestem kolejnym przykładem tych strasznych zabobonów...
Jestem w 10tc. a wczoraj zmarła moja babcia;-(
o wlasnie,zapomnialam jeszcze o paznokietkach akrylowych,tez mam:)a trzymają sie jak nigdy heh.

ja też włosy farbuje, idę jeszcze pod koniec sierpnia :-) do tego mam french na rękach i nogach, robię henne brwi itp. oczywiście wszystko skonsultowałam z moją lekarką i powiedziała, że nie ma to żadnego wpływu.

dlatego mówię: albo wierzymy w Boga, albo w przesady, łańcuszki, ludowe gusła ...

buninko-no wlasnie,ja tam sie nie nakrecam i nie dobijam takimi przesądami choc slyszalam juz różnorakie opowiesci ,niektore to takie ze az czlowiek wielkie oczy robi.Co ma byc to i tak bedzie.ps:a wlosy farbuję w czasie ciąży też:)

co do kobiety na pogrzebie to podobno nie może być przy otwartej trumnie. jak już pisałam, gdy byłam w 5 mcu zmarła moja ukochana babcia, a ja byłam i przy otwartej trumnie i mało tego - wycałowałam moją babunię. a moje dziecko ma się bardzo dobrze. ale przyznam, że w tamtym momencie zastanawiałam się nad tematem tego wątku...a nie jestem osobą przesądną.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry