Widok

zasłyszane- ale czy prawdziwe?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak byłam w ciąży, zmarł dziadek mojego męża. Wtedy usłyszałam na stypie od siostry dziedka męża, że "Jak ktoś się rodzi to ktoś musi odejść". Później wyjaśniła, że jak w rodzinie kobieta jest w ciąży to ktoś w rodzinie umiera. Pomyślałam sobie-stary przesąd.. ale ostatnio o tym myślałam.
i.....
jak moja kuzynka była w ciązy z córeczką zmarła jej babcia
jak ja byłam w ciązy z synkiem zmarł dziadek męza (dodam tylko, że dziadek nie był powaznie chory)
teraz koleżanka jest w ciąży, własnie była na pogrzebie swojego dziadka
dalsza kuzynka dwa lata temu była w ciązy ze swoim synkiem, zmarł jej dziadek...

... przesąd czy może prawda? Nie wiem co mam mysleć.....
zastanowiło mnie to.
czy u Was też były takie przypadki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ha! Możemy to dopracować i wydać książkę "Jak moją macicą zmieniłam świat" albo "Macica, która zabija".

jak książka doczeka się ekranizacji to będzie "Śmiercionośne macice atakują" :D

papilio1@op.pl
Rozbawiły mnie te Wasze macicowe opowieści;-)
No ale w gruncie rzeczy macie rację;-)...nie dajmy się zwariować.....

Taka kolej rzeczy...jeden się rodzi, inny umiera...
hehe tylko czekalam az sie Agatha w tym watku wypowie, bo uwielbiam jej podejscie do wszelkich zabobownów. moje podejscie jest identyczne ale nie umiem tak humorystycznie tego wyrazic :D

dziewczyny ale Wy macie wyobraznie hehe:) Ale do taka ksiazka to faktycznie bestseller by byl normalnie HA :D
Tokio-mogliby taka reklame zrobic dla zachety do przyrostu naturalnego a napewno kazdy ma w rozdzinie jakas upierdliwą lub mecząca osobe hehe:"chcesz sie pozbyc upierdliwej cioci,zajdz w ciaze-efekt gwarantowany"hihihihihi :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry