Widok

zmniejszenie godzin w przedszkolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak napisać podanie z 8 na 5 h gdyż dziecko ciągle choruje i wiecej go nie ma niż jest
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest dobra wola dyrektora ale raczej tego nie zrobi bo gdyby teraz wiekszosc rodzicow zmniejszyla na 5h to on by musial zwolnic swoich pracownikow. Wiec albo placisz za 8h alebo rozwiazujesz umowe. Wiem ,ze to boli ale niestety takie sa realia
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
najpierw ogadaj z dyrektorką. Mi z wielkim bólem zmniejszyła o jedną godzinę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zalezy od przedszkla w naszym w gdyni nie ma wogole mozliwosci zapisania na 5 h , czykli bezplatnie... najmniej na 8h ( czyli trzeba placic )
K a przedszkole może takie warunki stawiać?
image
image

image
nmoze, jesli skladasz podanie np na 8-10 godzin to takie dzieci sa w pierwszej kolejnosci przyjmowane, bo sa to dzieci osob pracujacych wiec na ogol pracuje sie 8h. Jesli sa wolne miejsca to dyrektor przyjmie na 5h. Przedszkole to normalny zaklad pracy gdyby wszystkie dzieci przyjmowano na 5h to polowe personelu trzebby bylo zwolnic a to chyba nie jest w interesie zadnego dyrektora no i um tez rozlicza dyrektora z ilosci godzin. Jesli chcesz 5h to w podaniu piszesz i w miare miejsc wolnych przyjma ci takie dziecko ale niestety graniczy to z cudem...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No moja akurat 5 latka więc z 5 h uczęszczaniem nie ma żadnego problemu. Natomiast jak dowiadywałam się o mniejsze dziecko to owszem jest to jeden z kryteriów przyjęć ale nie jest to warunek. Mojej koleżanki córka 3 latka chodzi tylko przez 5 h i dostała się bez żadnego problemu przedszkole na Suchaninie.
image
image

image
zgadza sie to jest ktores tam kryterium, ale jesli jest samotna matka to z 5h i tak dostanie sie szybciej niz dziecko rodzicow pracujacych na 10h, ale jesli bedzie 10 dzieci rodzicow pracujacych i 5 miejsc to najpierw przyjma dzieci na najwieksza ilosc godzin
W naszym przedszkolu ( gmina Barcin, kujawsko -pomorskie)nie było by z tym problemu idziesz mówisz intendentce że chcesz zmienić godziny pobytu dziecka piszesz pismo albo od razu daje druk i robi aneks do umowy i gotowe. W naszej gminie nie płacimy czesnego jedynie koszty wyżywienia tj 5zł/dziennie za pełne wyżywienie a dziecko może przebywać pod bezpłatną opieką przez 10godzin.może też uczęszczać na zajęcia dodatkowe tj język angielski tańce rytmika i różne kolka zainteresowań
Kamila kręcą często nosem ale masz już podpisaną umowę i możesz z miesięcznym uprzedzeniem zmienić te godziny i podpisać aneks. Nie mogą Ci odmówić. Zawsze w ciągu roku może coś ulec zmianie a umowy nie mogą z Tobą rozwiązać.
........................................................................ ...................................

( imię i nazwisko wnioskodawcy ) ( miejscowość , data )

..................................................................
( adres zamieszkania )

..................................................................

Do

Dyrektora Przedszkola Gminy Sadki
,,DOBRE LUDKI

WNIOSEK

Zwracam się z prośbą do Dyrektora Przedszkola Gminy Sadki ,,Dobre Ludki o pozytywne rozpatrzenie wniosku dotyczącego zmiany ilości godzin pobytu mojego dziecka w placówce z ..godzin na .. godzin dziennie
.
( imię i nazwisko dziecka )

ur. ................................................. Zmiana ilości godzin nastąpi z dniem ..

................................................
( podpis wnioskodawcy )

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

do góry