Widok
no niestety nie da sie ich zlikwidowac -cokolwiek pisza na ten temat - mozna je troche zniwelowac ( zblakna ) .Kiedys miałąm taki problem i uzywałam z Vichy - krem na rozstepy i niwelacje cellulit zielona tuba - był dobry- uzywałam rowniez z Awon kremu na rozstepy tez jest ok. Ale prawda jest taka,ze jak latem sie opalam to i tak wychodza :(.
To całe blednięcie po kremach to lipa. Wszystkie rozstępy z czasem bledną, "same z siebie".
Białe rozstępy, to już stare ślady. Podobno można je zlikwidować głębokim peelingiem.
Rozstępy to przerwane włókna kolagenowe w głębszej warstwie skóry - więc nawet biorąc to na "chłopski rozum" wiadomo, że nic tego nie poskleja. Co najwyżej można próbować zabiegów, które spowodują usunięcia, a następnie odrastanie tej skóry.
Kiszka, co?
Białe rozstępy, to już stare ślady. Podobno można je zlikwidować głębokim peelingiem.
Rozstępy to przerwane włókna kolagenowe w głębszej warstwie skóry - więc nawet biorąc to na "chłopski rozum" wiadomo, że nic tego nie poskleja. Co najwyżej można próbować zabiegów, które spowodują usunięcia, a następnie odrastanie tej skóry.
Kiszka, co?
:) ja tez bym sie nie przejmowala bo na szczescie nie sa az tak widoczne ale gdy ide na basen i zaloze kostium to kurcze czuje sie niekomfortowo bo mam z boku ud i tylko u gory :( no i niestyety ta wystajacych kosciach biodrowych :( wielkie 3 rozstepy.tylko 3 ale za to duze :( kurcze no nic pozostaje kapiel w kostiumie 1 czesciowym :)
zwłaszcza jak w ciążę się zajdzie to rozstępy zaczej nieuniknione, jedna z moich koleżanek w czasie ciąży używała drogiego i podobno dobrego kremu na rozstępy i porobiły jej sie okropne, a druga normalnego balsamu ujędrniającego i ma lepszą skórę niż ta pierwsza, tak więc to zależy raczej od predyspozycji i czy się ćwiczy :-)
ja tez mam i absolutnie się nie przejmuje-tez efekt wahan wagi:/....ps nie kazda obieta po ciąży ma rozstepy mojego męża brata zonka jest megachuda i wszyscy mysleli ze na jej ciałku na pewno pojawią sierozstepy i mimo ze duuuzo przytyła w czasie ciąży nie ma rozstepów...uzywała przez ały okres ciąży krem mustela przeciw rozstępom..ale nie wiem czy to to czy fakt iz całe zycie dbała o utrzymanie odpowiedniej elastycznosci skóry
Rozstępy to jest draństwo żyjace własnym życiem. Już nigdy nie wydam na cudowne kremy ani złotówki. Kiedyś wypróbowałam połowę kosmetyków dostępnych na rynku, łącznie z czymś za ponad 100zł.
Jedna moja babcia ma rozstępy, nowe po każdej z 4 ciąż, drugiej 3 ciąże nie wyhodowały nawet jednej kreseczki (obie miały normalne figury).
W liceum maniacko oglądałyśmy sobie rozstępy, niektóre dziewczyny miały paskudne (choć od dziecka były bardzo szczupłe - zero wahań wagi), niektóre nie miały wcale, choć wiecznie chudły i tyły na zmianę. Kompletny brak reguł. Jedni mają predyspozycje, inni nie.
Ja swoje też już olałam.
Jedna moja babcia ma rozstępy, nowe po każdej z 4 ciąż, drugiej 3 ciąże nie wyhodowały nawet jednej kreseczki (obie miały normalne figury).
W liceum maniacko oglądałyśmy sobie rozstępy, niektóre dziewczyny miały paskudne (choć od dziecka były bardzo szczupłe - zero wahań wagi), niektóre nie miały wcale, choć wiecznie chudły i tyły na zmianę. Kompletny brak reguł. Jedni mają predyspozycje, inni nie.
Ja swoje też już olałam.
polecam wizyte u dermatologa..szczególnie polecam dr Ornowska... miałam tez taki problem, zapisała jakies cudko i normalnie jak reka odjął... z tym ze nie były jeszcze zabliźnione... może wybierz się do kosmetyczki,one znają tez takie czary mary na rozstepy... zawsze da się coś zrobić :) pozdrawiam!!
www.galeriamr.pl
ja na rozstepy stosuję krem Dermology Stretch Mark, który kupuje w internecie, bo jest bardzo trudno dostepny w innych miejscach niz http://jakpozbycsierozstepow.pl/, ale to jasne skoro jest tak bardzo skuteczny więc jest rozchwytywany ;) stosuję go dwa razy dziennie wykonyjąc przy tym masa uelastyczniający i dwa razy w tygodniu robie piling, że zetrzec stary naskórek :)
Słuchajcie mam problem z rozstępami i raczej domowe sposoby odpadają. Przeczytałem ostatnio o takim rozwiązaniu: https://poradniafitalia.pl/revamin-stretch-mark/ Może któraś z Was stosowała? Napisze coś na ten temat