Widok

zwiotczenie krtani....

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny znacie jakąśdobrą stronkę naten temat? Może same możecie mi coś powiedzieć? Czy jest to groźne dla dziecka?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej magda Lenka ma zwiotczenie kratni i pediatra mowiła ze to nic złego tylko aby o tym wspominac lekarzom podczas jakiegokolwiek leczenia...jeszcze sie w to ni wgłebiałam bo mamy zbyt wiele innych problemów

U nas lekarka w zasadzie nie stwierdziła nic na 100% ale chciałam wiedzieć na ten temat coś więcej.

a jaki jest objaw zwiotczenia krtani?

Ja na którymś tam badaniu z kolei rozmawiałam z mamą chłopca, który ma stwierdzone zwiotczenie krtani, mówiła, że lekarz radził żeby ona jadła dużo kleistych rzeczy typu galareta mięsna itp. - jeśli karmi piersią - to pomaga na rozwój chrząstek.

"Wiotkość krtani to niedojrzałość chrząstek krtani, prowadząca do zwężenia się
jej światła w czasie wdechu. Czasami może się też zapadać dołek jarzmowy.
Powinno się cofnąć samo do 2 lat."
moja mała chasrczała i miała taki swiszczacy oddech ....ale juz jej przeszło..zreszta babeczka mowiła ze nie ma sie czym martwic bo to czeste i szybko mija

Moja chrzesniaczka tez miala wiotkosc krtani, ale przeszlo jej to bez dodatkowych poczynan. Obecnie ma 7 lat i jest wszystko ok. Potrzeba tylko czasu, bo to nie jest grozne.

Dziewczyny moja siostra jak byla mala, to miala wiotkosc krtani i strasznie swiszczacy oddech. Poza ta wiotkoscia miala jakis pierscien czy cos w tym stylu ktory przy silnym placzu zaciskal sie. Nauczylismy sie z tym zyc i rzeczywiscie samo przeszlo po kilku latach. Jedyne na co trzeba uwazac, to jak sie podaje plyny dziecku zeby sie nie zakrztusilo.
U nas bylo kilka takich sytuacji, mala pare razy trafiala do szpitala, ale to przez pierscien, a nie przez sama wiotkosc. Sadze ze nie ma sie czym martwic, to rzeczywiscie przechodzi z wiekiem :)

Moja Pati też ma wiotkość krtani a raczej miała bo już od jakiegoś czasu nie słysze:) i Pediatra mówiła że to nic strasznego

Dzięki wielkie za uspokojenie;) Mała "świszczy" jak przyciśnie sobie brode do piersi albo przekręci główkę na lewą stronę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry