Widok

zyczenia slubne po wlosku- pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dubluję wątek z weselnika, ale naprawdę potrzebuję pomocy z przetłumaczeniem tego. Wychodza mi niestworzone rzeczy, tlumaczac kazde slowo osobno na slownikach w necie.

Muszę napisać zyczenia slubne po wlosu i znalazlam te w necie na stronach wloskich. Problem w tym, ze nie znam tego jezyka i boje sie, ze wysle cos w stylu "po cos chlopie ją brał, ale i tak wszystkiego najlepszego"

Moze, ktoras bedzie w stanie to przetlumaczyc?

Possa la vita reale essere ancora piu' bella del sogno che oggi vi ha portato all'altare: con la speranza che l'impegno che prendete oggi sia un si alla felicità di tutta una vita.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam kumpelkę we włoszech w pracy, napisałam jej to na GG, jak się odezwie to tłumaczenie tu napiszę

Mój mąż jest Włochem, wysłałam mu smsa, zaraz to przetłumaczy. ja się ucze włoskiego, ale nie chcę wprowadzić Cię w błąd. czekaj chwilkę:)
Ale już widzę, że to piękne życzenia :)

No, mam, ale nie potrafię Ci tak pięknie tego napisać, bo nie da się słowo w słowo sensownie przetłumaczyć, ale mniej więcej, dla zrozumienia sensu, to coś w tym zanczeniu:
Prawdziwe życie może być piękniejsze od snu, (że) dzisiaj przywiodło was do ołtarza: z nadzieją, że bierzecie dzisiaj zarówno radość całego życia.

Cos w tym znaczeniu, ale bez problemu możesz przesłać takie życzenia :)

No no strega nic się nie chwaliłaś że masz męża włocha :)
Co tam u twojej dzidzi bo nic się u nas nie udzielasz?

Troszke się udzielam :), Dzidzia rośnie i jest zdrowa, odliczamy dni do narodzin :)

BARDZO dziękuję :) Juz jestem calkowicie pewna, ze mozna wyslac te zyczenia :)

tłumaczenie:

Oby prawdziwe życie mogło byc jeszcze piękniejsze niż sen który dzisiaj zaprowadzil was do ołtarza: Z nadzieją że zaangażowanie które dzisiaj wyrazicie będzie owym TAK dla szcześcia przez całe życie

No Twoje tłumaczenie jest lepsze. Mi mąż musiał przetłumaczyć z języka włoskiego na angielski, a ja z angielskiego na polski, hi !!! hi!!!. I wyszło co wyszło :)
Ważne, że życzenia sa ładne i można je wysłać :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry