Widok

o co chodzi z ta jakością Primark?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moze ktos wie dlaczego ciuszki Primarku - early days
róznia się jakością - kupowałam rok temu i i jeszcze w tym roku i były z takiej fajnej grubszej sztywnej bawełny
a te pajace które kupiłam w tym tygodniu są cieńsze i bardziej sie rozciągają - wyraźna róznica na jakości..

z czego to moze wynikać? i na co zwracac uwage w przyszłości aby sie powtornie nie "naciąć" ?
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po prostu primark zamowil w CHinach/Indiach/Wietnamie nowa partie ciuszkow ale ze wzgledu na obnizenie kosztow wybrali gorsza bawelne ( np. biorac do reki T-shirt czujesz ze jedne sa grubsze, inne cienkie jak bibula, specjalna matryca wycina sie odpowidni okrag a potem go wazy, bawelna lepsza to taka ktora wazy powyzej 60 g, a gorsza to ta od 20-60 g) cienasza bawelna do tego pewnie nie impregnowana ( specjalna obrobka termiczna dzieki ktorej uszyte ubranko do konca swojego zycia trzyma sie formy- nie rozciaga sie - oraz nie przyjmuje w strukturze brudu - tu tez obnizenie kosztow ( przy minimalnej ilosci to kosztuje kilka centow na sztuce, ale przy milionie to juz jest cos zaoszczedzone).
Jesli marka Erly deys do tej pory miala duzy zbyt, producent nie wiele traci na puszczeniu na rynek obnizonej jakosci produktu- i tak sie sprzeda.

Nawet znane marki jak H&M, Zara, LPP robia takie rzeczy aby zaoszczedzic. Od tego nie da sie ustrzec.
Potwierdzam jeśli chodzi o H&M i LPP (Reserved i Mohito przynajmniej) - po kilku praniach bluzki są strasznie zmechacone, wyglądają na znoszone... A rzeczy kupione w Reserved parę lat temu, jeszcze przed mega boomem tej marki, są o wiele lepsze gatunkowo (bo wciąż są w mojej szafie i dobrze wyglądają).
Ale to taki maly off-topic był :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
a ja polecam ciuszki z Tesco, wcale się nie mechacą.
Nasza Kochana Lenka
image
image
Niestety w dobie kryzysu firmy muszą na czymś zaoszczędzić, a najczęściej właśnie robią to na jakości:(
image
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry