Widok

o co chodzi z tą lampką czerwonego wina;) ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
slysze dwie teorie:
jedna ze jej wypicie moze przyspieszyć akcję porodową
Druga ze wrecz przeciwnie-ze hamuje...
wiecie cos na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja znam dwa przypadki gdzie lekarze tez mowili te teorie ale niestety bylo za pozno (ale o tym innym razem)po to jest wyznaczony czas porodu zeby jakos sie tego trzymac Ty dokladnie nie wiesz a moze Twoj termin minal 3 tygodnie temu bo nigdy sie tego nie wie wiec przynajmniej na patologii powinni polozyc i cos robic a nie rece umywac
KL - od kiedy tydzien czy 10 dni po terminie to wskazanie do wywolania? Przeciez jest dopuszczalne 14 dni przenoszenia.chyba ze sie cos dzieje np.wody robią sie zielone lub ktg wskazuje skurcze ktorych ni czujesz lub wody sie sączą..-wtedy wywoluja wczesniej niz po 10-14 dniach po terminie.
image
brzusze to ja mam nisko od miesiaca:]
Natomias co do "S"...
Jakos glupio mi biegac po schodach w te i spowrotem po klatce hehe(sasiedzi pomyslą-wariatka;D)
Masaż sutek zalecila ginka ale widac nie dziala...Moze dlatego ze sama go robie bo nie mam wyboru:/
Natomiast ostatnie"S".....-no coż...samej nic tez nie zdziałam...:]
Także jestem ograniczona w wiekoszsci metod tzw.przsypieszaczy:P
image
Ale to dziwne bo nie musi byc wskazan do porodu po terminie -wskazaniem jest t ze przenosilas ciaze :)
okna wypucuj! spacer po schodach moze? Slyszalam tez ze nalezy zjesc swiezego ananasa- jadlam(co prawda kilka dni przed terminem)- i nic, no a z alkoholem to slyszalam,ale balabym sie na porodowke pojechac "pachnaca" procentami:) Zalezy oczywiscie jak duzo sie wypije ale cos tam zawsze czuc...
image
image
ojj oni nie chca zbyt szybko wywolywac skoro nie ma wskazań.dopiero w poniedzialek minie 10 dni po terminie i moze cos zdecydują...zobaczymy...Wszystko zalezy od wyglądu wód i ktg...
image
oj Justi, ja coś czuje ze ty w ten weekend możesz być już na wylocie. Zobacz jak wygląda twój brzuszek, może się troszkę opuścił?

Najlepsza kąpiel z winkem.. no i

3xS:
Schody- windą na ostatnie pietro wieżowca i potem schodzimy w dół po schodach
Sutki- masaż piersi, najlepiej robiony przez kochaną osobę
Sex - tu nie muszę tłumaczyć :)
Oj widze Justi że dopadło Cię jak najszybsze urodzenie???No nie dziwie się w sumie fajie by było na święta w domku z maleństwem być:)Winko ponoć pomaga ale to pewnie żadna reguła szkoda tylko że Twoja lekarka nic do przodu nie zrobila we wtorek skoro i tak jestes po terminie :)
hmm...w 41 tyg.ciazy to juz lampka wina chyba nie moze zaszkodzic.... W kazdym razie zastosowalam i zobaczymy czy sie cos ruszy;)
image
nie pić nie pić...

ale sami lekarze "nieoficjalnie" zalecaja lampkę wina ;)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
stara szkoła mówi,ze najlepiej lampka czerwonego wina działa popijana w wannie z goraca wodą.
Dziś trąbią w telewizji,ze alkoholu w ciąży nie pić, bo zabija sie komórki mózgowe.
nio wlasnie glaszcze brzuch,gadam z córką;)...ale nic..uparte to stworzonko jak niewiem:P
image
wiem,ale niestety odpada u mnie.od miesiaca jestem uwieziona w domu z powodu braku mozliwosci zalozenia jakichkolwiek butów:(((.tylko do samochodu w laczkach ewentualnie na sile wcisniecie butów wiosennych bo szerokie dosc heh zeby dojechac na ktg.....
image
i głaskanie brzuszka
image

image

długi spacer ponoć przyśpiesza poród
image

image

no wlasnie jestem w polowie lampki i tydzien po terminie,ale nie licze ze zadziała:]
Pewnie sie okaze ze Sarce zasmakuje i bedzie siedziala jeszcze dluzej:]
image
alkohol rozluźnia ;)

ja sobie chlapnęłam tydzień po terminie ale nie zadziałało ;)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

otworzyć firmę ?? (37 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry