Widok

20 dzień cyklu -owulka-pytanie.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mam cykle 34-38 dniowe a dzisiaj test owulacyjny wreszcie pokazał 2 grube kreseczki.
Czy któraś z was też ma tak późno owulacje -czy to jest "zdrowe"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Owu nie jest 14 dni po @ (byłoby to zbyt proste :( ), ale 14 dni przed @. Przy cyklech 28 dni, faktycznie owu występuje w połowie cyklu, ale przy dłuższych cyklach zawsze będzie później.
to nie jest nic złego a poza tym po urodzeniu dziecka wszystko może sie zmienic np. zadziej lub częściej okr. lub mniej lub bardziej bolesne
ja też miałam takie długie cykle, wszystko jest w porządku więc bierz się za swojego gucia pszczółko i do roboty :)
Ja mam cykle co 29-30 dni i też mam póżno owulacje,około 18 dnia,czasem 20.To nie prawda że powinna wypadać w połowie cyklu.
to normalne przy takich cyklach, mi wypadla owulka, 18-19dc, a efekt za 2 tygonie byl taki, ze tescik pokazal ciaze...
no to trzymam kciuki pszczółko :-)
To bardzo się ciesze dziękuję i przepraszam za tak banalne pyt ale jestem bardzo podekscytowana że te testy owu sprawdziły się.
Za 2 cyklu chyba zaczymnam staranka,zależy co powie endokrynolog wkońcu już troche faszeruję się tymi tabletkami .pozdrawiam i buziaczki ;-)
jeżeli Twoje cykle trwają 34-38 dni, to owoulacja w 20 dniu jest jak najbardziej zdrowa. Od owulacji do następnej miesiączki mija 14+- 2 dni (u niektórych kobiet krócej). Pierwsza faza cyklu może mieć różną długość - druga (ta od owulacji) u wszystkich kobiet zbliżoną - około 14 dni.
Dokładnie. Owu nie musi wystąpić w 14dc możne dobrze wcześniej lub później. Pszczółka nie zamartwiaj się tylko działaj ;)
mam bardzo podobnie. Cykle 33-36 dni, a owu ok 20 dnia. Taki nasz urok ;-))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry