Widok

A u Was kiedy choinka???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kiedy stawiacie choinke? ja mam ochote postawic wczesniej:)

w domu dzis chce zrobic chociaz nastroj swiateczny typu wystrojenie domu,a jak jest u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
my stawiamy w wigilię
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wczesniej stawiam stroik,gwiazde,ale choinka w wigilię,stroi ja mąż z córeczką
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w piatek albo w sobote kupimy a weekend postawimy
wcale, bo nie spedzamy swiat u siebie

a u dziadków pewnie 22-ego bedziemy stawiac
Zawsze ustawialiśmy w Wigilię, ale w tym roku w wigilię nas nie będzie więc pewnie dzień wcześniej;)
moje dzieci juz czekają na choinke..heh podejrzewam ze bardziej na prezenty które pod nią bedą :)
u nas nie ma tradycji, że tego a tego dnia ;) myślę, że choinkę postawimy w następny weekend :]

mojemu Synowi też chce się choinki, żeby prezenty pod nią znaleźć ;) chociaż tłumaczę, że to w taki jeden specjalny dzień :] kiedy je się taką uroczystą kolację ;) wtedy będą prezenty (albo rózgi) ;)
U nas już stoi.. :) dlatego, że już mam "wylizany dom" i na Święta wyjeżdżamy.. a jak wyjeżdżamy to zawsze stoi wcześniej.. Tym bardziej mąż wraca w tuż przed Świętami i wtedy zawsze jest oczekiwanie na niego.. :)

A w Wigilię ubieramy z dziećmi u babci.. :)
ja przed chwilą odebrałam za darmo w gdyni :) Rmf rozdawało 1000choinek

ubierzey ja w czwartek albo piątek :)
ja mam od początku grudnia tak jak przyszły do mnie zamówione u forumki(z piórek), potem doszła mała tradycyjna i takie lampki ledowe co na "badyle" w wazonie suche załozyłam więc wieczorem wszystko się świeci ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!
u nas w domu bylo ze w wigilie, ale ze my w swieta w domu glownie nocujemy wiec staramy sie troche wczesniej, jak sie posprzata wszystko, mysle ze jak kupimy to bedzie cos kolo piatku i wtedy odrazu ubierzemy (po wczesniejszym namoczeniu choinki)
ale my to taka ok 1m stawiamy na komodzie, zawsze planujemy ze w donicy ale potem nam sie odechciewa bo ceny straszne,a wydatki przed swiateczne takze ;)
dopiero 21 lub 22 grudnia, ale mam już inne mniejsze świąteczne gadżety i nastrój już u nas jest :) w ten weekend lampki pod garażem i wianuszek na drzwi planuję powiesić
u mnie już stoi od 2 grudnia! jak ten czas leci
A ja ubieram zawsze tydzień przed świętami. W tym roku już jutro ubiorę. Ubieram wcześniej bo nie znoszę widoku choinki po świętach więc 2 stycznia ją rozbieram. A najlepszy jest czas oczekiwania na święta więc niech sobie stoi wcześniej niż od Wigilii bo po Nowym Roku już mnie ona nie cieszy.
u mnie stoi od tyg ale mała sztuczna u dzieci w pokojach a ,prawdziwa w przyszłym tygodniu .
u nas w rodzinnym domu ubieraliśmy na 3 dni przed wigilia ot taka tradycja co roku...teraz mieszkając ze swoją rodzinką miałam w planie ubrać w czwartek za tydzień ale właśnie teraz zbieram koncepcję żeby ruszyć tyłek do piwnicy bo ozdoby i choinkę i może dziś może jutro ubierzemy z córeczką :):)

u nas na osiedlu co niektórzy już od początku grudnia mają choinkę i ustrojone balkony ;)
0d początku grudnia mam ozdoby świąteczne a choinkę ubierzemy w WIGILIĘ lub dzień przed.
nawet jeszcze nie pomyślałam o choince, jakiś większych porządków też jeszcze nie mam zrobionych, w tym roku mam jakiegoś doła i nic mi się nie chce robić, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zdołam wziąć się w garść i jakoś to wszystko ogarnę, a mąż może zadba o to, żeby się pojawiła u nas w domku do wigilii :)))
u mnie już stoją od początku grudnia :)
zawsze dość szybko ubierałam choinkę, bo uwielbiam ten świąteczny klimat- a w tym roku z racji oczekiwania na synka postanowiłam jeszcze przyspieszyć :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry