Widok

AA

POKÓJ WIECZNY

W końcu zostajesz sam
ze swoim Bogiem
albo z miejscem po Nim
i oto
niepotrzebne ci szczudła dogmatów
i podniosłych celów.
Same sobie odeszły, rozeszły się
w daleki strony,
jakby to nie one
napinały twoje mięśnie i myśli,
jakbyś nie za nie
oddawał dni i noce.

patrzysz po sobie,
sto lat po sobie
i uśmiechasz się,
ale tak bez znaczenia,
jakby się uśmiechało
miejsce po tobie.

(Z.J.)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupię Popcorn, Colę

...i popatrzę sobie.
...tak jak w kinie...

LPR

Przecież pisałem że mi nie smakują faceci. To że inni to robią to mi nie przyszkadza, ale ja nie znajduję w takich stosunkach przyjemności.

LPR

Popcorn? Cola? to ma być charakterystyczny aspekt kina? To od razu napisz że chodzi Ci kina z USA, a nie o normalne kino.

Zwierz

A normalne kino to twarde jak stal siedzenia, dzwięk z głośników co słoniowi depczą po uchu i stary rwący taśmę projektor?

Swietliczku,witaj:*)))..och..wiem...lecz i slowa moga bolec..czasami-mocno:(szczegolnie tak uwrazliwione osoby jak Ty...Trzymaj

szybko...juz niedlugo sie znow spotkamy :)

Lenn... :(

...no i nadwyrezyl sie moj szacunek do ciebie..
....po pierwsze, bo nadal jestes , albo moze i grasz, te malolate sprzed la(chyba, ze jeszczee ...dojrzewasz...)...po drugie nazywajac mnie "zbawca" dolanczasz do tych, ktorzy stoja poza linia mojego....wechu...hmmm
..po trzecie, naucz sie czytac-napisalem wyraznie o waszych stosunkach:to co wie kazdy, a nie to co wiesz ty lub Kiszczak, a ja wiem to, co moglem wyczytac z waszych gratkowych wypowiedzi...i z tego co mowili inni i ...
...poza tym nie mam sie z czego tlumaczyc, bo nic co napisalem nie bylo napadem na Was...a wrecz odwrotnie!...wiec mozesz sie juz zamknac...I jeszcze jedno-nie wymyslam sobie czegos i...nie stwarzam pozorow, ze wiem wiecej, niz naprawde wiem..a wiem malo...ale to co ty wiesz i wy wiecie o Zanecie, to kropelka w oceanie, jeszcze nieporownywalnie mniejsza niz, moja wiedza o Was !...wiec przymknij sie, by nie krzywdzic NIEWINNYCH osob szanowna Lenn..a tak wprost, po zolniersku-to GOWNO wiesz Ty i inni!
znaki przestankowe "pewnego rodzaju"...dobre to... hehehe...Chyba nawet w gratce zle mnie czytalas, bo zawsze uzywam wielokropkow(!) i kiedys nawet pisalem dlaczego to robie(!!!)...i tak samo z pisaniem BOLDEM, tlumaczylem dlaczego tak jest, zbrodnia to???
...a co do tych"przerywnikow"...to twoi kumple mnie czasem zmuszaja, bo tak , jak juz pisalem wielokrotnie-nie jestem aniolkiem pani Lenn.
I nie prosilem cie bys sie mi podobala(!)...po prostu bylas mi obojetna, nic do ciebie nie mialem...jeszcze...
i nie klam, ze nie prosilas Kiszczaka o wsparcie!Musialbym byc idiota, by inaczej zrozumiec Twoj post z dnia("Kiszczus (28 Sierpnia 2003 godz. 13:27) ")
, wiec przynajmniej ty zachowaj twarz i sie przyznaj do klamliwych wyrazow!Oczywiscie Kiszczus napisal...ale mnie stad nie wykorzeni, bo nie ja chwastem jestem, a Jego kumple spod Sobieskiego(nie wszyscy oczywiscie)
A pisz sobie co chcesz pod tym szyldem...ale wiec rozniez to, ze wlasnie te twoje wyrazy ciebie okresla, tak jak i mnie okreslaja pani Lenn.
I jeszcze jedno...rozczarowuje sie ...niewartymi poznania ludzmi, lecz jeszcze nie zdazylo sie, bym rozczarowal sie Przyjacielem...lub naprawde"Dobra Duszą"...bo wowczas nie bylby to Przyjaciel...lub tak zwana przeze mnie: Dobra Dusza....
papapapa

wiec pisz nadal...
...tylko nie licz na to, ze ja nie bede pisal...
Mam nadzieje, ze nie bede musial robic to moja formulką...

miły być bunkry na helu

był gdańsk i orinoko w autobusie...

Gdy wchodzisz do mnie...

NIE ŚMIEĆ!!!

I kto tu najwięcej smieci? i kto to mówi?

No kto?

Las

uważaj, śmiecie są łatwopalne!

Oj zwierzu, zwierzu

Aż szkoda patrzeć co zrobiło z ciebie ostatnie parę lat. Szkoda że zmieniłeś się tak strasznie na gorsze. Kiedyś przyjaźń traktowałeś jak przyjaźń a nie jak związek dający satysfakcję i zadowolenie z podziwu społecznego – jak czynisz to teraz. I pamięć już nie ta – oj nie ta. Kiedy po raz pierwszy przeczytałem twój wpis na palce nacisnęła mi się niezwykle zjadliwa odpowiedź. Ale już mi przeszło. Szkoda marnować sił na coś co odchodzi w mroki zapomnienia. Nie obrażałem cię nigdy na tym forum – szkoda iż nie umiesz uszanować działań innych. Cóż – potraktuj ten wpis jako epitafium dla pewnego okresu w naszej znajomości. Przestałem być twoim przyjacielem chyba wtedy kiedy udowodniłem tobie i innym iż słowo honor i zobowiązania są dla ciebie tylko wygodnymi sztandarami którymi wymachujesz kiedy potrzebujesz poklasku i podziwu od innych. Kiedy zaś przygniatają cię do ziemi zobowiązania za nimi płynące odwieszasz je nad „kominek” bo to dla ciebie za trudne, meczące, bolesne itd., itp. I wiesz co? Masz rację! Dobrze iż ukazałeś prawdziwą naturę swojego „honoru” teraz – trochę szkoda iż tak późno ale i tak dobrze że to się wydało. Bo wiesz co? Kiedyś w przyszłości mogło by to zniweczyć znacznie potężniejsze plany niż te które usiłowaliśmy w trójkę zrealizować. Ja o nich nie zapomniałem i jako jedyny je prowadzę do przodu. I być może kiedyś kiedy za parenaście lat usiądziesz w pustym cichym domu – zrozumiesz iż kiedyś miałeś szansę być częścią czegoś wielkiego a tak to w ostatecznym rozrachunku to ja poprowadzę innych ku oświeceniu a ty przytłoczony przez „prozę życia”, z którą nawiasem mówiąc nie radzisz sobie kompletnie i już sam zrozumiałeś iż nauka tej sztuki może cię zniszczyć, zrozumiesz iż to ja prowadzę cię przez otoczenie, państwo, twoich bliskich, a ty nie będziesz mógł nic na to poradzić. Tak masz rację – to przerażająca wizja. Nie mniej jednak ja tworzę swoją rzeczywistość, ty pozwalasz się jej ponieść. Jeszcze jedno choć i tak się tu już zbyt rozwlekle rozpisuję. Ja sięgnąłem po władzę o której ty marzyłeś i nauczyłem się jednego :” z wielką władzą przychodzi wielka odpowiedzialność ”. Nigdy nie poprowadziłeś swoich ludzi w piekło i z niego z nimi wyszedłeś. Po prostu nie podąża za tobą już nikt. Czy czułeś dumę ze swoich podwładnych kiedy bez wahania rzucali się za tobą w ogień? Spójrz w swoje życie i odpowiedz sobie uczciwie – kiedy ostatni raz zrobiłeś coś na drodze do oświecenia?

Rękawica rzucona –podejmiesz? Nie sądzę - wszak nigdy nie kończysz tego co zacząłeś a ostatnio nawet nie zaczynasz sam nowych rzeczy tylko podążasz z biegiem rzeki – do urwiska.

Archiwisto

Ciekawa to była opowieść i z chęcią posłucham dalszego jej ciągu – w albumie mojej pamięci wciąż widnieją czarno – białe zdjęcia z tych wypraw. Tam wszakże poznałem swoją drugą połowę. Gdyby nie ja to wszakże i dziś zwierzowie nie byli by małżeństwem – wszakże – choć z wiadomych względów –oj straszna jest ta duma straszna – nie pozwolą przyznać faktów. A i ty nie masz niestety bieżących informacji. Ja już dawno nie zajmuję się sieciami – zwierzu już dawno nie miał doczynienia z okrętami. Kto był panem kto giermkiem wtedy – może zapytać kto błaznował – kto zaś stawiał kroki na ciekawej drodze kardynała – wszak nie chodzi o sławy blask lecz o władzę wasza wysokość.

ludzie wyluzujcie się

kto wam każe czytać czytać posty podpisane K.NN. ? Ja raz przeczytałem jeden i już nie popełniłem więcej tego błędu. tak to już jest, że tylko niektóre informacje są przydatne. Trzeba być idiotą by ich szukać akurat w tym miejscu. co też stwierdziwszy, jestem tu po raz ostatni. żegnam państwa.

świetlik

czy jesteś z N. Portu ?

h. poirot ...Milo bylo to przeczytac:)...to,ze zegnasz nas :))..szkoda,ze jednak ci nie wierze ...tacy tu wlasnie wracaja pod

lub tez innymi... :(((

niestety :(

HEJKA WSZYSTKIM

Tu Bilbo, jestem tu nowy i piszę pierwszy raz.
Noooooo dooooobra .... ŻARTOWAŁEM ! ;)))
To ja - ten stary Bilbo.

To ja Bilbo

(\ , =-'__, ' = /)
_.-'-.( d\_/b ).-'-._
/'.-' ' .---. ' '-. \ \
/' .' (= (_) =) '. \
/' .', -.__.-.__.-' , '. \
( .'. V V ; '. )
( :: -, __.-.__, -' :: )
\ / :. .:' \ \
/ / ( :. :' \ \
) / ( : : ) \ (
( )_ ( :. :' ) _( )
\ ' _) \ :. .: / (_' /
\ '_) \ :. .:'/ (_' /
''" \ :. .:'/' '''
) :._.:' (

/ .'" "'. \
\ ( ) /
___ ." . .'.' ______
( """'''-- _) (_'--'''""" . )
(_(_(___...--'"' '"'--...___)_)_)

K.NN.

Wahasz się pomiędzy agresją (wobec tych, których uważasz za wrogów) a dziwną, uniżoną ingracjacją (wobec tzw. „przyjaciół”). Nie potrafisz zdefiniować swej relacji do otoczenia inaczej jak tylko według szablonu „atak - obrona”, „wróg – przyjaciel”. Tymczasem przyjaźń i wrogość to dwa przeciwstawne i bardzo odległe od siebie bieguny, a pomiędzy nimi znajduje się nieskończona ilość stanów pośrednich. Rzeczywistość jest więc trochę bardziej złożona i dlatego właśnie tak często mylisz się w ocenie innych. Zbyt łatwo i pobieżnie kwalifikujesz kogoś jako „napastnika” lub „przyjaciela”. Nie oceniasz ludzi właściwie, w oparciu o kryteria znaczące. Gdy spojrzeć obiektywnym okiem , Ci których uważasz tu za swych „wrogów” piszą prawdę. Podejmują próby zrozumienia Twojego postępowania i stosownie do swych ustaleń starają się coś poradzić. Zachowują się więc tak, jak przyjaciele we właściwym znaczeniu tego słowa. Bo autentyczny przyjaciel powinien być krytyczny. Przyjaźń oceniająca, wytykająca błędy i wskazująca właściwą drogę jest nieporównanie więcej warta niż fałszywa, bezmyślna, ślepa, fanatyczna obrona w stylu „Kiwdul jest super gościem”, „Łapy precz od Naszych” itp. Żonglowanie tego typu sloganami nic nie kosztuje, jest bardzo łatwe, o wiele prostsze od wysiłku włożonego w analizę Twoich wypowiedzi, w próbę skonstruowania Twojego wizerunku psychologicznego i w udzielenie uczciwej rady. Przeczytaj więc jeszcze raz, co do Ciebie napisano, ze szczególnym uwzględnieniem postów Aube i T. Doceń to, co niektórzy robią dla Ciebie na tym forum, bo w dzisiejszym świecie z pewnych względów bardzo trudno o ludzką życzliwość, a wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze trudniej. Nawet Ci, którzy na nią naprawdę zasługują, nie zawsze otrzymują, co im się należy.
I jeszcze jedno – to, w jaki sposób jesteś obecnie traktowany w HP świadczy jednoznacznie o tym, że nie ma tu ani jednego „śmiecia” , wiesz? Zwróć uwagę, że nikt nigdy nie użył w stosunku do Ciebie inwektywy, nikt tak naprawdę nie poniżył Cię tak, jak Ty potrafisz poniżać, nikt nie zmieszał z błotem tak, jak Ty masz to w zwyczaju. Nikt nie zaatakował Ciebie jako osoby, Ty czyniłeś to wielokrotnie. Zauważ proszę, w jaki sposób formułuje swoje uwagi Aube, jak ostrożnie, licząc się z Twoją nadwrażliwością pisze do Ciebie Pułkownik, w jakich słowach próbują Ci przekazać swoje przemyślenia Lenn i T. Nie dostrzegasz tolerancji, szacunku i próby zrozumienia Twojego charakteru oraz postępowania? Nie wyczuwasz, że ludzie liczą się tu z Tobą. Że jesteś akceptowany jako osoba, a krytykowane są (i słusznie) określone formy Twojego zachowania, którego niestosowność wielu pośrednio lub bezpośrednio, w takiej czy innej formie usiłowało Ci uświadomić. Czy wiesz, jaki los czekałby Cię, gdyby to miejsce istotnie odwiedzali ludzie złej woli („śmiecie”, według Twojej nomenklatury)? Doceń miękkość słów. I ciesz się nią.

K.NN. - w sprawie szacunku

Każdemu człowiekowi, każdej istocie posiadającej ludzki genotyp przyrodzona jest godność osobowa. Przysługuje niezależnie od tego, jaki poziom moralny czy intelektualny ktoś sobą reprezentuje, jakie zajmuje miejsce w hierarchii społecznej itp. Korelatem tej godności jest określony należny szacunek. Dlatego właśnie racjonowanie szacunku względem innych jest równoznaczne z pozbawianiem ich przyrodzonych praw. Praw, które nie wymagają żadnych dodatkowych uzasadnień ani jakiegokolwiek oparcia w charakterze, usposobieniu lub czynach jednostki. Zupełnie czym innym jest nadwyżkowy szacunek sprzężony z godnością osobistą człowieka, to jest z tym, w czym ktoś poprzez swe poczynania wykracza poza samo „bycie istotą ludzką”. Ergo: żaden człowiek nie jest "śmieciem".

Wielki Bracie vel Archiwisto

Dołączam się niniejszym do poniżej wyrażonych próśb o ciąg dalszy. Dla nas - Hobbitów - nie ma na świecie bliższej sercu emocji niż nostalgia przy herbatce. Prawdopodobnie nigdy z tego nie wyrośniemy.
A odpowiadając na pytanie sprzed dni kilkunastu dodam, że według mojej oceny Ci, którzy z ufnością przychodzą na świat, nie powinni dorastać w cieniu monumentu cudzych nieurzeczywistnionych planów i marzeń. Należy im się stabilizacja i odpowiedź na każdą wątpliwość. A to wymaga starannych przygotowań.
Z tego m.in. powodu nie czas, jeszcze nie czas na to, by przyszli.

Baggins

Dobra pora na wrzucenie czegoś nowego.
Chyba zaraz napiszę :)

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (727 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

do góry