Widok

AA

POKÓJ WIECZNY

W końcu zostajesz sam
ze swoim Bogiem
albo z miejscem po Nim
i oto
niepotrzebne ci szczudła dogmatów
i podniosłych celów.
Same sobie odeszły, rozeszły się
w daleki strony,
jakby to nie one
napinały twoje mięśnie i myśli,
jakbyś nie za nie
oddawał dni i noce.

patrzysz po sobie,
sto lat po sobie
i uśmiechasz się,
ale tak bez znaczenia,
jakby się uśmiechało
miejsce po tobie.

(Z.J.)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

k nn

nie pisz jak zbawca swiata, zeby nie napisac inaczej.

k nn

i ja jestem tylko czlowiekiem, nie pretenduje wszak do miana zbawcy, ktore to slowo niezwykle natretnie nadsuwa mi sie na mysl, kiedy czytam twoje teksty. nie wiesz nic ani o moich stosunkach z Kiszczakiem, ani z nikim, wiec sie odstosunkuj od tej sprawy, bo wcale jej nie znasz tak dobrze, jak ci sie wydaje. ja nie pisze o pewnej Zanecie na ten przyklad. to, ze prawdop. troche znasz osobiscie kiszczaka do niczego Cie nie uprawnia, to nie jest ten rodzaj czlowieka, na podstawie obserwacji ktorego, a nawet rozmowy z ktorym mozna wyciagac wnioski, zapamietaj to sobie. dlaczego ja nie mam prawa sie bronic ani reagowac, kiedy czytam cos, co uwazam za ataczek na mnie, a ty takiego prawa sobie udzielasz? naprawde, zbawianie nie wychodzi na zdrowie. ale ty chyba sie dobrze czujesz w tej roli. moje male zlosliwosci (zwazywszy moje mozliwosci na tym gruncie, wypowiedzi sa naprawde niewinne) sa oznaka tego, ze mi sie nie chce byc poprawna politycznie tutaj, nie jestem tez opanowana osoba, i to jest moja wolnosc, ktorej sobie udzielam na tej samej podstawie, co ty swojej - prawa do wypowiedzi grubym drukiem i z mnostwem znakow przestankowych pewnego rodzaju. nie skule sie przed toba zeby ci sie podobac. nie chcialabym zebys mnie szanowal, jesli do tej pory jeszcze mnie szanujesz, tylko na podstawie mojej 'jasnej' strony. zdaje sie ze trzeba czlowieka poznac zeby go szanowac. albo szanujesz jego wymyslony wizerunek. a Kiszczaka nie prosilam o wsparcie - i wlasnie sugerujac to udowodniles, jak malo wiesz o naszych stosunkach. i o nas wogole. wiec moze nie sugeruj mi, ze to, co uwazasz za mnie, jest mna, bo wlasnie to powoduje, ze rozczarowujesz sie ludzmi do tego stopnia. czlowiek musi miec twarz przynajmniej. a tu sa gole slowa. moge sobie napisac co chce, pod cholernym szyldm 'HP' i wlasnie dlatego nic mi za to nie zrobisz. granice wytyczam ja. tak, ja takze.

Kiszczak

ja tez jestem nieobecna...

Kiszczaku

nie gryz mnie w nic, bo wiesz, jak reaguje, kiedy sie wkurzam.

zlota mysl moja

niektore kobiety po kilku latach malzenstwa wygladaja jak stare panny

Qmpel

Ty mi po prostu pachniesz rozczarowanym mniemaniem...

W kwesti blizn

i zabliźniania. Temu trzeba dać szansę. Tak, K. NN.

Wspomozcie akcje

http://www.mateusz.pruszcz.com/

obejrzyjcie, i przekazcie dalej. Dziecko potrzebuje pomocy.

Jesli znacie kogos kto moglby wydrukowac maly nakladzik jakichs ulotek charytatywnie, lub zamiescic jakies ogloszenie w miejscu gdzie bedzie ono widoczne. jesli mozecie w jakis sposob pomoc - piszcie albo do mnie albo na portal@pruszcz.com

Wszystko moze tylko pomoc. juz nic nie moze bardziej zaszkodzic.

Akasza

a co to jest fatalista?
wg słownika wyrazow obcych i zwrotow obcojezycznych wydawnictwo PWN rok 2002

fatalista - człowiek wierzący w przeznaczenie wyznawca fatalizmu,
fatalizm - wiara w przeznaczenie, zaleznosc od losu/przeznaczenia; nieuchronna koniecznosc, zly los; fatalnosc. wg niektorych religii i doktryn filozoficznych: poglad w mysl ktorego zdarzenia na swiecie sa wyznaczone przez przyczyny pozanaturalne (np. los) nie podlegaja oddzialywaniu natury ani wplywom czlowieka

Nie nie jestem fatalista.
czlowiek kowalem swojego losu - a ponarzekac kazdy potrafi i czasem nawet lubi

Kiszczak

Takie wychowanie ;)

no to moze sie jutro zjawie pod pomnikiem... jak los pozwoli ;P

Pominę to milczeniem.

Jest o poniżej jakiejkolwiek krytyki i w przyszłości prosiłam również o personalne wyrażanie watpliwości w stosunku do mojej osoby.

Aube

po co mam się podpisywać przecież ja dla ciebie nie istnieję - ty mnie ignorujesz a nawet obrażasz !!
To nie jest poniżej krytyki tylko taka jest twoja natura - choć jak wspomniałem jestem tolerancyjny, ale jak daleko można tak tolerować twoje obojętności wobec innych, jakaś granica musi być !!
I ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE RAZ NA ZAWSZE ! NIE WSZYSCY DO CIEBIE SIĘ ŚLINIĄ TYLKO DLATEGO ŻE TY ŚLINISZ SIĘ DO NICH !!
wielu ma takie zdanie o tobie ale o tym nie mówi - bo być może tą granicę mają przesuniętą dalej niż ja !

Qumpel

Czyżbyś siuę dałzłapać w sidłą kokieteri Aube? Biedactwo, ale pociesę cie że nie jesteś pierwszy ani ostatni zapewne. Hehe, Ale żeby sie mścić sie za to?
Zresztą jak ty to robisz, ty nawet jej nie zranisz takimi tekstami, jesteś po prostu żałosny. Wymyśl cos zgryżliwego lub zanóż sie w jej psychice by jej dopiec ( ale uważaj wtedy= drogi uczuć nienawiścii miłosci biegną niedaleko i czasem siekrzyżują) żebuy tylko nie zapadł ciężej...
Ja ktoś kiedyś w spominał, raz dziewczynka, raz chłopaczek żeby życie miało smaczek. HIHI choć mi faceci nie samkują, za żylaści...

Niśka !

Wiemy, że ci cężko, że przeżywasz ciężkie chwile.
Jesteśmy z tobą i zawsze będziemy !! Trzymaj się dzielnie. Nigdy nie może byc gorzej, niż jest !!
Uśmiechnij się, wbrew wszystkiemu !

zwierz

OK. dzięki za radę przyjacielu, dopiekę aube tak że nie wstanie (za twoją radą oczywiście). Nieeee .... ona mnie kusić kokieterią ?? bllleee !! Przecież to nawet nie jest w pełni kobieta :)
Ja wcale nie chcę jej zranić ale przypomnieć o zasadach międzyludzkich, ale jeśli chcesz możemy zrobić to razem - zawsze raźniej :)
A nauka nie pójdzie w las - jak to się mawia ;)

Ja

..hm.... a o co konkretnie pytasz? bo chyba nie rozumiem za bardzo tresci pytania ;)

KNN

jest mi dobrze tu jak gdziekolwiek.
nikt przeciez tu nic zlego nie robi. tu sa tylko slowa.
pozdrawiam Cie.

To znaczy.... szkoda ze juz JESIEN :-)

zawsze musze cos pomylic ;-)

Scooter

Urocze szeptanie za kotarą... (?)

Raz dziewczynka, raz chłopaczek?

Tak!!
Zwierzuuu, zrób to razem z Qmplem.
Propozycja nie do odrzucenia.
Żeby życie miało smaczek.

Inne tematy z forum Hydepark

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (98 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry