Widok
około 200 zł w sezonie grzewczym przy metrażu 76m2, taka sama ilość mieszkających osób, ew. +- 1 osoba
czystość - redpol nie przywiązuje wagi do kontrolowania tego, jak sprzątana jest część wspólna
po okresie "gwarancji", w trakcie którego zgłasza się wszelakie usterki do dewelopera, zaczynają się prawdziwe schody :))
Jak wiadomo Semeko buduje szybko i tanio, do tego na podmokłych terenach, więc problemów z wilgocią sporo...
Jak szukałam mieszkania brałam pod uwagę os. Młyńskie, ale to co wyczytałam w sieci (m.in. zarządzanie przez redpol) zniechęciło skutecznie.
Redpol naprawdę zbiera mnóstwo niepochlebnych opinii, oczywiście nie musisz mi wierzyć na słowo Yooki, w końcu się nie znamy, a ja mogę pracować w konkurencji :))
czystość - redpol nie przywiązuje wagi do kontrolowania tego, jak sprzątana jest część wspólna
po okresie "gwarancji", w trakcie którego zgłasza się wszelakie usterki do dewelopera, zaczynają się prawdziwe schody :))
Jak wiadomo Semeko buduje szybko i tanio, do tego na podmokłych terenach, więc problemów z wilgocią sporo...
Jak szukałam mieszkania brałam pod uwagę os. Młyńskie, ale to co wyczytałam w sieci (m.in. zarządzanie przez redpol) zniechęciło skutecznie.
Redpol naprawdę zbiera mnóstwo niepochlebnych opinii, oczywiście nie musisz mi wierzyć na słowo Yooki, w końcu się nie znamy, a ja mogę pracować w konkurencji :))
Mieszkam tuż obok osiedla, na semeko mam znajomych, zresztą redpol jest już znany u nas z niekompetencji i przekrętów. Oni potrafią jedynie odbijać tzw. piłeczkę - to im wychodzi najlepiej.
Zresztą mój blok, budowany w podobnym czasie co os. Młyńskie, a zarządzany przez inną firmę ma diametralnie inne czynsze - znacznie niższe.
Generalnie - temat rzeka, ale warto się zainteresować.
Zresztą mój blok, budowany w podobnym czasie co os. Młyńskie, a zarządzany przez inną firmę ma diametralnie inne czynsze - znacznie niższe.
Generalnie - temat rzeka, ale warto się zainteresować.
AAA wiesz słyszałam kiedyś historię o ludziach którzy sobie sami napędzali tematy na forach. Z jednego kompa pisali negatywne komentarze a z drugiego pozytywne, wiesz takie wyżycie się za to ze inni mają lepiej...Zobacz tak jakby nawet nie czytał tego co się do niego pisze i robil dalej swoje szkoda naszych klawiszy klawiaturowych :)
A tak na marginesie mnie sie podoba czesc Redy stworzona przez Semeko, bardzo ladnie i schludnie to wszystko wyglada :)
A tak na marginesie mnie sie podoba czesc Redy stworzona przez Semeko, bardzo ladnie i schludnie to wszystko wyglada :)
Konan - witamy ponownie :-) A jak zbuduja, to odszczekasz?
Zmien juz forum, prosze, bo jestes nudny.
Wspolczuje bo najwyrazniej nie masz co robic w zyciu. To zalosne juz jest. a zycie naprawde moze byc ciekawe - wiem co mowie. Poszukaj pracy, znajdz jakies pasje, poznaj kogos - bedzie ciekawiej, nie bedziesz sie nudzil.
Nie powiem - fajnie sie jeden dzien ponudzic - ja na to nie mam czasu. Ale jak to juz jest permanentny stan - to juz troche wstyd, tym bardziej jesli jestes facetem po 20-tce czy 30-tce... No chyba ze masz 13lat i teraz wakacje :-)
Zmien juz forum, prosze, bo jestes nudny.
Wspolczuje bo najwyrazniej nie masz co robic w zyciu. To zalosne juz jest. a zycie naprawde moze byc ciekawe - wiem co mowie. Poszukaj pracy, znajdz jakies pasje, poznaj kogos - bedzie ciekawiej, nie bedziesz sie nudzil.
Nie powiem - fajnie sie jeden dzien ponudzic - ja na to nie mam czasu. Ale jak to juz jest permanentny stan - to juz troche wstyd, tym bardziej jesli jestes facetem po 20-tce czy 30-tce... No chyba ze masz 13lat i teraz wakacje :-)
Trzeba być idiotą, żeby wierzyć że firma która po sprzedaniu całego budynku w Redzie po 5000 zł za metr pożałowała pieniędzy na maleńkie akwarium i kilka ozdóbek do przedsionka klatki schodowej (zwanego szumnie "portiernią") postawi teraz Aquapark. No, ale może postawią jakiegoś gumianego krasnala na środku ronda, jeśli jeszcze opchną ze 200 mieszkań po 5-6 kafla za metr.
Za portiera to my jeszcze nie płacimy narazi robi to semeko a tym czasem my płacimy tylko czynsze i opłaty za portiera dojdzie nam jak zawiąże się wspólnota mieszkaniowa ja mam metraż 40 i mi za opłaty wyszło 157 zł w tym ciepła woda oraz energa i tam rachunki jak narazie prognozowane na pół roku i co drógi miesiąc mam 49,80 zł więc tak po 200 zł co drógi miesiąc mam
A tak jeszcze Konan w uzupelnieniu: Bardzo Cie jakos ta Aquasfera obchodzi i tracisz duzo czasu na komentowanie mimo tego ze nie kupiles. Poza tym masz rozdwojenie (a nawet wiecej!) jazni - wchodzac z jednego IP wpisujesz negatywne komentarze - powiedz mi po co?
Pobiezna analiza Twoich wpisow z IP 89.74.199:
- 16.07.2012 Konan
- 03.07.2012 Bożek
- 09.06.2012 Gajerek
- 09.06.2012 Bylem tu (tu zaszalales nawet jednego dnia!!)
- 05.06.2012 Bylem tu
- 28.05.2012 Rafael
- 27.05.2012 Mintajek
i pewnie inne wpisy.
Zmieniaj IP - bedziesz bardziej wiarygodny.
Pobiezna analiza Twoich wpisow z IP 89.74.199:
- 16.07.2012 Konan
- 03.07.2012 Bożek
- 09.06.2012 Gajerek
- 09.06.2012 Bylem tu (tu zaszalales nawet jednego dnia!!)
- 05.06.2012 Bylem tu
- 28.05.2012 Rafael
- 27.05.2012 Mintajek
i pewnie inne wpisy.
Zmieniaj IP - bedziesz bardziej wiarygodny.
dawno Cię tu nie było co? Już wszyscy wiedzą z którego IP najczęściej idą smuty, żale i wyssane z palca kłamstewka... Masz naprawde specyficzne hobby... nie znasz nic ciekawszego w życiu jak jęczenie na forum osiedla z którym nie masz nic wspólnego? Chłopie znajdź sobie jakąś pasje... rozwiązuj krzyżówki, szydełkuj, zbieraj znaczki, czytaj książki, chodź po marketach i wyszukuj róźnice cen na półkach z tymi na kodach kreskowych... ale daj już sobie spokój z tymi ciągłymi smutami...
Konan - to dobrze ze Ty nie kupiles!
Ja kupilem, jestem zadowolony - z jakosci rowniez. I piwnicy tez, bo udalo mi sie ją dostac :-) Mieszkanie odbieralem z fecetem od odbiorow - powiedzial szczerze ze jest w sumie pozytywnie zaskoczony jakoscia. Oczywiscie kilka rzeczy sie tam znalazalo, ktore zostaly szybko przez SEMEKO poprawione szybko i bez problemow. Zwrocil tez uwage na to, ze mamy zupelnie inny (tzn. lepszy/drozszy) system wentylacji niz w standardzie technicznym, ktory dolaczony byl do umowy przedwstepnej zakupu - to tak na plus dla nas :-)
A tak przy okazji: system wentylacji jest OK, bardzo wydajny, ale u mnie niestety dosc glosny i lekko czasem gwizdze. Podobno mozna to gdzies wyregulowac po zgloszeniu. Czy ktos ma podobne doswiadczenia sluchowe? Cos z tym juz robil?
Ja kupilem, jestem zadowolony - z jakosci rowniez. I piwnicy tez, bo udalo mi sie ją dostac :-) Mieszkanie odbieralem z fecetem od odbiorow - powiedzial szczerze ze jest w sumie pozytywnie zaskoczony jakoscia. Oczywiscie kilka rzeczy sie tam znalazalo, ktore zostaly szybko przez SEMEKO poprawione szybko i bez problemow. Zwrocil tez uwage na to, ze mamy zupelnie inny (tzn. lepszy/drozszy) system wentylacji niz w standardzie technicznym, ktory dolaczony byl do umowy przedwstepnej zakupu - to tak na plus dla nas :-)
A tak przy okazji: system wentylacji jest OK, bardzo wydajny, ale u mnie niestety dosc glosny i lekko czasem gwizdze. Podobno mozna to gdzies wyregulowac po zgloszeniu. Czy ktos ma podobne doswiadczenia sluchowe? Cos z tym juz robil?
Ściema. Nic nie będzie. Nawet wizualizacje klatek schodowych i portierni były przekłamane (kanapy, akwarium etc.). Oczywiście wszystko okazało się fikcyjną ściemą dla naiwnych. Jest to tym bardziej skandal, że w sumie sprzedaż poszła doskonale, a Semeko skasowało wszystkich na ok. 5000-5500 zł za metr, czyli koszmarnie drogo jak na Redę. Oj zarobili na naiwnych...