Widok

AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Rzeczywiście nie wierzę "na słowo" ale o Redpolu słyszałam sporo złego od znajomych którzy mieszkają przy Młynie. W ich przypadku poszło na noże i zmienili zarządcę z pozytywnym skutkiem.
Ciekawe jak będzie u nas.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
około 200 zł w sezonie grzewczym przy metrażu 76m2, taka sama ilość mieszkających osób, ew. +- 1 osoba

czystość - redpol nie przywiązuje wagi do kontrolowania tego, jak sprzątana jest część wspólna

po okresie "gwarancji", w trakcie którego zgłasza się wszelakie usterki do dewelopera, zaczynają się prawdziwe schody :))
Jak wiadomo Semeko buduje szybko i tanio, do tego na podmokłych terenach, więc problemów z wilgocią sporo...

Jak szukałam mieszkania brałam pod uwagę os. Młyńskie, ale to co wyczytałam w sieci (m.in. zarządzanie przez redpol) zniechęciło skutecznie.
Redpol naprawdę zbiera mnóstwo niepochlebnych opinii, oczywiście nie musisz mi wierzyć na słowo Yooki, w końcu się nie znamy, a ja mogę pracować w konkurencji :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A możesz podać jakieś konkrety? Np jaka konkretnie jest różnica w czynszu?
Mieszkam tuż obok osiedla, na semeko mam znajomych, zresztą redpol jest już znany u nas z niekompetencji i przekrętów. Oni potrafią jedynie odbijać tzw. piłeczkę - to im wychodzi najlepiej.
Zresztą mój blok, budowany w podobnym czasie co os. Młyńskie, a zarządzany przez inną firmę ma diametralnie inne czynsze - znacznie niższe.
Generalnie - temat rzeka, ale warto się zainteresować.
Aga mieszkasz na osiedlu przy Młynie czy to tylko Twoja subiektywna niczym nie poparta opinia?
Zmieńcie czym prędzej zarządcę REDPOL na cokolwiek innego, cokolwiek.... Chyba nie ma nic gorszego niż Redpol. Oni zarządzają os. przy Młynie, są zapewne powiązani z Semeko, ogólnie są niezłe jazdy z czynszami, ogrzewaniem, itp. Płaci się niezłe haracze REDPOLOWI, niestety.
Fakt, akwarium w portierni nie ma, ale za to RONDO jest naprawdę wielkomiejskie. Bez oszczędności. Jak macie ochotę na porównanie to jedźcie sobie na osiedle fenikowskiego w Wejherowie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
AAA wiesz słyszałam kiedyś historię o ludziach którzy sobie sami napędzali tematy na forach. Z jednego kompa pisali negatywne komentarze a z drugiego pozytywne, wiesz takie wyżycie się za to ze inni mają lepiej...Zobacz tak jakby nawet nie czytał tego co się do niego pisze i robil dalej swoje szkoda naszych klawiszy klawiaturowych :)
A tak na marginesie mnie sie podoba czesc Redy stworzona przez Semeko, bardzo ladnie i schludnie to wszystko wyglada :)
Konan - witamy ponownie :-) A jak zbuduja, to odszczekasz?
Zmien juz forum, prosze, bo jestes nudny.
Wspolczuje bo najwyrazniej nie masz co robic w zyciu. To zalosne juz jest. a zycie naprawde moze byc ciekawe - wiem co mowie. Poszukaj pracy, znajdz jakies pasje, poznaj kogos - bedzie ciekawiej, nie bedziesz sie nudzil.
Nie powiem - fajnie sie jeden dzien ponudzic - ja na to nie mam czasu. Ale jak to juz jest permanentny stan - to juz troche wstyd, tym bardziej jesli jestes facetem po 20-tce czy 30-tce... No chyba ze masz 13lat i teraz wakacje :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba być idiotą, żeby wierzyć że firma która po sprzedaniu całego budynku w Redzie po 5000 zł za metr pożałowała pieniędzy na maleńkie akwarium i kilka ozdóbek do przedsionka klatki schodowej (zwanego szumnie "portiernią") postawi teraz Aquapark. No, ale może postawią jakiegoś gumianego krasnala na środku ronda, jeśli jeszcze opchną ze 200 mieszkań po 5-6 kafla za metr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jak najbardziej zwracam honor - Rafael, ty jestes w porzadku.
Chodzilo o nick: Roomney czy jakos tak :-)
@AAA,
Proszę mnie nie mylić z tym człowiekiem, ja żadnych złych rzeczy o naszym osiedlu nie pisałem i nie zamierzam ;)
Za portiera to my jeszcze nie płacimy narazi robi to semeko a tym czasem my płacimy tylko czynsze i opłaty za portiera dojdzie nam jak zawiąże się wspólnota mieszkaniowa ja mam metraż 40 i mi za opłaty wyszło 157 zł w tym ciepła woda oraz energa i tam rachunki jak narazie prognozowane na pół roku i co drógi miesiąc mam 49,80 zł więc tak po 200 zł co drógi miesiąc mam
Wizualizacje s****ta ta ta, ja nie płaciłam 5000zł za metr wiec chyba nie mowimy o tym samym kompleksie :)
A tak jeszcze Konan w uzupelnieniu: Bardzo Cie jakos ta Aquasfera obchodzi i tracisz duzo czasu na komentowanie mimo tego ze nie kupiles. Poza tym masz rozdwojenie (a nawet wiecej!) jazni - wchodzac z jednego IP wpisujesz negatywne komentarze - powiedz mi po co?

Pobiezna analiza Twoich wpisow z IP 89.74.199:
- 16.07.2012 Konan
- 03.07.2012 Bożek
- 09.06.2012 Gajerek
- 09.06.2012 Bylem tu (tu zaszalales nawet jednego dnia!!)
- 05.06.2012 Bylem tu
- 28.05.2012 Rafael
- 27.05.2012 Mintajek
i pewnie inne wpisy.
Zmieniaj IP - bedziesz bardziej wiarygodny.
dawno Cię tu nie było co? Już wszyscy wiedzą z którego IP najczęściej idą smuty, żale i wyssane z palca kłamstewka... Masz naprawde specyficzne hobby... nie znasz nic ciekawszego w życiu jak jęczenie na forum osiedla z którym nie masz nic wspólnego? Chłopie znajdź sobie jakąś pasje... rozwiązuj krzyżówki, szydełkuj, zbieraj znaczki, czytaj książki, chodź po marketach i wyszukuj róźnice cen na półkach z tymi na kodach kreskowych... ale daj już sobie spokój z tymi ciągłymi smutami...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Konan - to dobrze ze Ty nie kupiles!

Ja kupilem, jestem zadowolony - z jakosci rowniez. I piwnicy tez, bo udalo mi sie ją dostac :-) Mieszkanie odbieralem z fecetem od odbiorow - powiedzial szczerze ze jest w sumie pozytywnie zaskoczony jakoscia. Oczywiscie kilka rzeczy sie tam znalazalo, ktore zostaly szybko przez SEMEKO poprawione szybko i bez problemow. Zwrocil tez uwage na to, ze mamy zupelnie inny (tzn. lepszy/drozszy) system wentylacji niz w standardzie technicznym, ktory dolaczony byl do umowy przedwstepnej zakupu - to tak na plus dla nas :-)

A tak przy okazji: system wentylacji jest OK, bardzo wydajny, ale u mnie niestety dosc glosny i lekko czasem gwizdze. Podobno mozna to gdzies wyregulowac po zgloszeniu. Czy ktos ma podobne doswiadczenia sluchowe? Cos z tym juz robil?
Ściema. Nic nie będzie. Nawet wizualizacje klatek schodowych i portierni były przekłamane (kanapy, akwarium etc.). Oczywiście wszystko okazało się fikcyjną ściemą dla naiwnych. Jest to tym bardziej skandal, że w sumie sprzedaż poszła doskonale, a Semeko skasowało wszystkich na ok. 5000-5500 zł za metr, czyli koszmarnie drogo jak na Redę. Oj zarobili na naiwnych...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
BiK skąd masz te informacje? Hehe Wałkowaliśmy już jakiś czas temu czy się opłaca czy nie, więc ten temat odpuśćmy sobie. Mi się wydaje, że Semeko zaczęło już ten Aquapark robić. Na pierwszym zdjęciu krystjez-a z 22 czerwca (...) widać, że coś się dzieje poza drugim budynkiem.
Po 20tym pewnie przyjdą rachunki za caly miesiąc mieszkania wiec dam znac :)

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

do góry