Widok
Witam zastanawiam się nad niewielkim mieszkaniem w Aquasferze. Obawiam się trochę tych rachunków za portiera. Czy ktoś dostał już rachunek i może się pochwalić jakiej wysokości? Chodzi mi o cały miesiąc oczywiście jak już się mieszka tzn korzysta z prądu wody itd. Jakie są składowe? Będę wdzięczny za odpowiedź, miłego dnia wszystkim życzę :)
PS. Czy w Aquasferze jest instalacja gazowa?
PS. Czy w Aquasferze jest instalacja gazowa?
No wlasnie - mam nadzieje ze to wszystko wyssane z palca. Ktos caly czas stara sie psuc atmosferze w aquasferze.
Ja ostatnio odwiedzilem Redpol. Odebralem swoj kluczyk od skrzynki. Pani poinformowala mnie dokladnie z czego sklada sie czynsz, dostalem wyliczenia (u mnie wyszlo niecale 115zl). Zapytalem o koszty ochrony bo na razie nie ma ich uwzglednionych - powiedziala ze na razie placi semeko, ale w jakims tam bloku to koszt okolo 70-90 zl za mieszkanie - u nas powinno byc mniej, bo jest wiecej mieszkan i jednoczesnie mniej klatek. Sporo tu sie zlego naczytalem o Redpol - ja ze swojej wizyty tam jestem b.zadowlony i tez milo zaskoczony.
M-czne zestawienia mozna otrzymywac papierowo (nie ma problemu z przesylaniem tez na inny adres) i/lub mailem.
Ja ostatnio odwiedzilem Redpol. Odebralem swoj kluczyk od skrzynki. Pani poinformowala mnie dokladnie z czego sklada sie czynsz, dostalem wyliczenia (u mnie wyszlo niecale 115zl). Zapytalem o koszty ochrony bo na razie nie ma ich uwzglednionych - powiedziala ze na razie placi semeko, ale w jakims tam bloku to koszt okolo 70-90 zl za mieszkanie - u nas powinno byc mniej, bo jest wiecej mieszkan i jednoczesnie mniej klatek. Sporo tu sie zlego naczytalem o Redpol - ja ze swojej wizyty tam jestem b.zadowlony i tez milo zaskoczony.
M-czne zestawienia mozna otrzymywac papierowo (nie ma problemu z przesylaniem tez na inny adres) i/lub mailem.
sorrki, że piszę post po poście... ale dopiero teraz zauważyłem, że napisała to osoba o IP 89.74.199, czyli towarzysząca nam od dłuższego czasu maruda, która widziała już bójkę pod Aquasferą (gdzie policję zawiadomiła Pani z Bedronki), nazwał nas już blokowiskową hołotą, stwierdził, że budynek osiada, SEMEKO to oszuści którzy znajdują durnych klientów, że za portiera będziemy płacić mega grube pieniądzę itd. więc dopóki nie potwierdzi tego ktoś normalny radzę nie przejmować się tym postem i czekać na kolejną mega sensację wyssaną z palca przez towarzyszącego nam krytykanta
faktycznie się zakręciłem i myślałem, że połączyliście w wątku oba place zabaw :) Nie mniej jednak na Waszym miejscu bym się narazie tym nie stresował... bawiące się dzieci pod oknem nie powinny być tak uciążliwe (tym bardziej, że będą to robić w dni powszednie w godzinach 7.00 - 16.30 tak więc w momencie, gdy większość z nas będzie pewnie w pracy). Zupełnie inną sprawą jest to, że gdyby każdy lokal usługowy chciał tak się ogrodzić... to by za fajnie to nie wyglądało :)
Luk wydaje mi się że mylisz ogólnodostępny plac zabaw od placu należącego do przedszkola.
Ogólny plac zabaw rzeczywiście był na planach od początku ale zauważ, że jest on oddalony od ściany bloku. Natomiast teren przedszkola jest bezpośrednio przy ścianie (co jest logiczne bo niby gdzie miałby być:) ) i tu widzę brak wyobraźni.
Właściciel przedszkola najwyraźniej nie przemyślał sprawy. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Kto wie co będzie za pól roku czy rok - może wymyślą jakieś sprytne rozwiązanie ale póki co słabo to wygląda:)
Ogólny plac zabaw rzeczywiście był na planach od początku ale zauważ, że jest on oddalony od ściany bloku. Natomiast teren przedszkola jest bezpośrednio przy ścianie (co jest logiczne bo niby gdzie miałby być:) ) i tu widzę brak wyobraźni.
Właściciel przedszkola najwyraźniej nie przemyślał sprawy. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Kto wie co będzie za pól roku czy rok - może wymyślą jakieś sprytne rozwiązanie ale póki co słabo to wygląda:)
Yooki - ale czemu lokalizacja placu zabaw jest nieprzemyślana? Pomijając już kwestie, że na wizualizacjach była tam chyba od początku... to gdzie byłoby lepiej na plac zabaw niż tam? Co do spadających rzeczy z balkonów, to boje się pomyśleć co Wy chcecie na balkonach trzymać :) Równie dobrze, możemy się bać, że mieszkańcom od strony Obwodowej będzie spadać coś ciężkiego na wchodzących/wychodzących do klatki schodowej, na wychodzących z cukierni, banku czy monopolowego... Myślę, że nie będą Wam te ciężkie rzeczy z balkonów tak często spadać :) tym bardziej, że jak będą się tam bawić dzieciaki to większość z Was będzie w pracy :)... Co do tego płotu przedszkola to faktycznie wygląda jak getto... mogli go ładniej zrobić... chyba, że to tylko tymczasowe rozwiązanie w oczekiwaniu na np..żywopłocik
Wiem że chodzi tu bezpieczeństwo maluchów,ale nie piszcie tyle o tym ,bo pod blokiem będzie wyglądało jak w ZOO, i tak nastawiali pełno wysokich ogrodzeń jak by te dzieci były tu za karę. Wygląda to paskudnie , to teraz niech jeszcze zrobią kraty albo dach od góry i schronisko mamy fantastyczne . A 5 metrów dalej budowa ,czy tego nikt nie widzi ,czy to bezpieczne ??? plac zabaw tez ogrodzony ,poczekajmy tylko jak wyjda dzieciaki do piaskownicy , bedzie pisk i wrzask pod blokiem .Sasiedzi też mówią że pod monopolowym jest bardzo głośno o 1.00 - 2.00 w nocy . A miała być spokojna okolica . Dobra starczy tych narzekań ,ale coż zawsze są jakieś niespodzianki .