Widok

ASD II

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziś dowiedziałam się że moje 8-mies. dziecko ma wadę ASD II 10 mm :((( Czy jest tu ktoś kto mógłby powiedzieć coś o zabiegu tej wady? W jakim szpitalu? Jak długo to trwało? Ile się jest w szpitalu? Kiedy przed narkozą zabierają dziecko? Wszystko czym możecie się podzielić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może jednak znajdzie się ktoś kto przez to przechodził i podzieli się informacją?
Miałam 3 dni temu zabieg. Jestem osobą dorosłą dlatego miałam znieczulenie miejscowe u dzieci stosują znieczulenie ogólne. Zamykanie "dziurki" jest robione tylko w Akademii przez doktora Sabiniewicza, lub w Warszawie. Zabieg jest we wtorek przyjeżdza sie w poniedziałek robią badania wywiad itd. we wtorek rano dają głupiego jasie i jedzie sie na sale. Trwa ze wszystkim ok 30-45 minut. Poźniej wraca sie na sale leży w opatrunku uciskowym cały dzień i noc. na drugi dzień sie wychodzi do domku. W Akademii pielegniarki super lekarze też nie ma sie czego bać :)
Przepraszam, że podłączę się do wątku, ale chciałam zapytać jak długo czeka się na zabieg i jakie badania trzeba wykonać przed? Pytam, bo mój brat ma ten problem i nie robiono mu zabiegu w wieku dziecięcym, bo niby miało się samo zarosnąć. Nie zarosło i są tego konsekwencje. Chciałabym nim jakoś pokierować, ale nie wiem jak. Nawet nikt nie powiedział, że jest możliwość zabiegu u dorosłej osoby więc chłopak pogodził się z faktem, że jest jak jest
Ja czekałam ok miesiąca, ale to dlatego, że mam też zmiany w mózgu (skrzepinki). Trzeba zrobić echo serca i pójść z nim do Akademii Medycznej (poradnia kardiologiczna dla dzieci) ze skierowaniem od lekarza ogólnego lub innego który wypisze takie skierowanie. Tam w poradni zakwalifikuja na zabieg.

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy rozmiar członka ma znaczenie (26 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?

Nudny seks w długim związku (3 odpowiedzi)

Witam serdecznie, Jestem w związku w ktorym od poczatku seks był wspaniały. Czułam, że bardzo go...

do góry