Widok

AUTYZM - szukam lekarzy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam prośbę do mam dzieci autystycznych. Polećcie mi proszę dobrych prywatnych pediatrów specjalistów z Trójmiasta i okolic - neurologa i psychologa/psychiatrę. Chodzi o pilną diagnozę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety córka jest jeszcze za mała na przedszkole bo ma 20 miesięcy.Bardzo proszę o namiary na tego terapeutę co wspomniałaś, mój adres nomik@poczta.wp.pl.
Z góry bardzo dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mama, nie wiem czemu pewnie z niewiedzy, ale piszesz głupoty!
własnie mam przed sobą umowę z centrum i jak byk stoi umowa zawarta między Moniką Zielińską a rodzicami dziecka. Terapeuci najpierw odbywają kilkumiesięczne szkolenia, obserwacje, potem staż pod okiem superwizorów. Dużo to kosztuje? A jak sobie wyobrażasz profesjonalne działanie takiego centrum terapii? Za darmo?? Bezpłatnie to masz na Chopina, którego nie poleciłabym nikomu!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja teraz czekam na wizytę w Instytucie Wczesnego Rozwoju Dziecka w Gdańsku na potwierdzenie diagnozy bądź nie...
umówieni jesteśmy na koniec czerwca
Jak na razie mam diagnozę z Gdańska z Chopina...
chodze jeszcze do OWI w Gdyni(niechętni na pracę z dzieckiem autystycznym-ale jakoś mam logopedę, pedagoga i psychologa)
oprócz tego wczesne wspomaganie rozwoju dziecka na Witomińskiej w Gdyni. I oni tam sugerują mi koniecznośc potwierdzenia diagnozy jeszcze gdzieś, bo wg nich(na podstawie pracy z dzieckiem) syn nie ma autyzmu. Mówi, wykonuje wszystkie ich polecenia, jest kontakt wzrokowy,rozumie co ma robić, i ogólnie są nim zachwycone,że zdolny,że to ,że tamto.
I Ja już całkowicie zgłupiałam, bo sama nie wiem co mysleć.
Pani logopeda twierdzi,że mówi mi to na podstawie doświadczenia i 20 -letniej pracy z takimi dziećmi.
Pozostaje mi czekać na wizytę w IWRD w Gdańsku
chcetnie pomoge Pani w kwestii osrodków, ale prosze o kontakt mailowy terapeuta1@op.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maja odezwij sie do mnie na emaila jesli mozesz agasolarz@wp.pl proszę,szukam kontaktu z rodzicami którzy mi pomogą jesli chodzi o mojego synka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tam nie wnikam jak wygladaja umowy u Moniki Zielinskiej, mam za to w rodzinie 2 autystow, ktorych terapie prowadzi Monika i postepy jakie robia sa niesamowite! Wiadomo, terapia kosztuje.. ale jej efekty sa warte zaplacenia tych kwot... Nie ocenialabym terapeuty na podstawie tego jak wyglada jego umowa o wspolprace, ale raczej po efektach jego terapii...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Monika i jak po wizycie?
witam, zgadzam sie co do opini mamy-pani Zielinska ma problemy osobowosciowe z sama soba. nie lubi rodzicow dociekliwych i chcacych jak najwiecej wiedziec o problemie dziecka, nie jest jedyna, pam,ietajcie w kontakcie z rodziecem -brak jakiejkolwiek empatii,zrywa terapii z byle powodu,obiecuje spotkania i wsoarcie ,ktorego niegdy nie udziela ,tak zajeta jest wlasnym bisnesem.
Uwazajacie na ta kobiete
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
mama gdynia to zdaje sie jakas terapeutka zazdrosna o sukces biznesowy oraz efekty pracy Moniki Zielinskiej... Bez kometarza...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Jeśli chodzi i p. Monikę Zielińską to miałam z nią kontakt, gdyż kilka lat temu sama studiowałam psychologię i miałam z tą panią ćwiczenia z diagnozy dziecka. Wydała mi się osobą dość nieprzyjemną, ale zarazem niesamowicie kompetentną. Nie wiem jak zachowuje się w centrum przez siebie otwartym, myślę że tam jest sympatyczniejsza niż na zajęciach ze studentami, a jej kompetencje są naprawdę na wysokim poziomie i mówię to już jako 100% psycholog :)
Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zgadzam sie z mama w 100%!!! Mialam do czynienia z Zielinska i potwierdzam ze jest nastawiona na na wyciaganie niemalej kasy z zdesperowanych rodzicow. Byc moze jej wiedza i osiagniecia w dziedzinie diagnozowania autyzm sa nadzwyczajne, ale jest to nieprzyjemna i wyrachowana osoba. Odradzam!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
to że pani Mazur wykluczyła autyzm nie znaczy, że Twój syn go nie ma.. ona pracuje z wiedzą i metodami z epoki kamienia łupanego..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja jestem osobą dla której pracują terapeuci od Pani Moniki Zielińskiej. Ceny są dosyć wysokie ale jak popatrzymy na to że byle jaki logopeda bieże 50 zł, rehabilitant 60-80 zł. To ceny pani Moniki są nieskie :) Pani Monika jest specyficzna ale najwżniejsze że ma kompetencje i wiedzę.
I teraz kilka słów a propo diagnozowania i chwalonego Tak bardzo IWRD - byliśmy tam. Młode Panie (a propo zarzutów na temat terapeutów po studiach) w ciągu niecałych dwóch godzin postawiły po jednym spotkaniu diagnozę autyzm. Córka byla diagnozowna w godzinach w których normanie ucina sobie drzemkę - była strasznie zmęczona i kompletnie nie chciala współpracowąc. Szanse na dostanie sę do przedszkola - przynajmniej obecnego mierne.
Póżniej diagnozowaliśmy córkę na Chopina, Synapsis, prof Jaklewicz i Pani Monika Zielińska. Żadne z wymienionej czwórki nie postawiło już nam diagnozy autyzmu. Dłuższa obserwacja, kilka spotkań, bardzo pogłębione wywiady z rodziacami. Ośrodek na Chopina i Synapssi wstrzymali sie z wydaniem diagnozy autyzm - córka ma poważne zaburzenia rozwoju ale niekoniecznie związane z autyzmem. prof Jaklewicz i Zielińska całkowite wykluczenie.
Dzięki takim niejednoznacznym opiniom zaczeliśmy diagnozować córkę w celu wykrycia przyczyny czyli np. choroby genetyczne, choroby metaboliczne itp.
czy możecie polecić dobra terapeutkę?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
chorobą genetyczną jest własnie autyzm. Rozumiem ze jako rodzic bronisz sie przed tym i automatycznie przekreślasz umiejętności tych osób które postawiły diagnoze z którą bardziej lub mniej świadomie po prostu nie chcesz się pogodzić.. ale uwierz mi ze lepiej usłyszec to kiedy dzicko jest jeszcze male i naprawdę można mu pomóc niz kilka lat za późno..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam ponownie,niestety nie jestem psychologiem,tylko matka dziecka ktore zostala tak potraktowana wlasnie, prosze pamietac ze psycholog to zawod zaufania spolecznego tak jak lekarz!!!
Ta pani ma problemy osobowosciowe,nie mozna taktowac rodzicow dzieci ktore potrzebuja pomocy i wykorzystywac sytuacji w celach marketingowych tylko!!!.
Pozdrawiam wszystkich i duzo wytrawalosci oraz powodzenia
A w jakim wieku dziecko , ile godzin terapii chcielibyście i gdzie mieszkacie ?
Cześć, jestem psychologiem i uwielbiam dzieciaki z autyzmem. Zapraszam po więcej informacji o mnie na stronę - http://www.psychologsopot.eulotka.pl Dobrego dnia !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
czy są tu mamy autystycznych dzieci?
Witam.Jestem mamą 7latka z autyzmem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry