Widok

AUTYZM - szukam lekarzy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam prośbę do mam dzieci autystycznych. Polećcie mi proszę dobrych prywatnych pediatrów specjalistów z Trójmiasta i okolic - neurologa i psychologa/psychiatrę. Chodzi o pilną diagnozę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam sie z mama w 100%!!! Mialam do czynienia z Zielinska i potwierdzam ze jest nastawiona na na wyciaganie niemalej kasy z zdesperowanych rodzicow. Byc moze jej wiedza i osiagniecia w dziedzinie diagnozowania autyzm sa nadzwyczajne, ale jest to nieprzyjemna i wyrachowana osoba. Odradzam!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeśli chodzi i p. Monikę Zielińską to miałam z nią kontakt, gdyż kilka lat temu sama studiowałam psychologię i miałam z tą panią ćwiczenia z diagnozy dziecka. Wydała mi się osobą dość nieprzyjemną, ale zarazem niesamowicie kompetentną. Nie wiem jak zachowuje się w centrum przez siebie otwartym, myślę że tam jest sympatyczniejsza niż na zajęciach ze studentami, a jej kompetencje są naprawdę na wysokim poziomie i mówię to już jako 100% psycholog :)
Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
mama gdynia to zdaje sie jakas terapeutka zazdrosna o sukces biznesowy oraz efekty pracy Moniki Zielinskiej... Bez kometarza...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
witam, zgadzam sie co do opini mamy-pani Zielinska ma problemy osobowosciowe z sama soba. nie lubi rodzicow dociekliwych i chcacych jak najwiecej wiedziec o problemie dziecka, nie jest jedyna, pam,ietajcie w kontakcie z rodziecem -brak jakiejkolwiek empatii,zrywa terapii z byle powodu,obiecuje spotkania i wsoarcie ,ktorego niegdy nie udziela ,tak zajeta jest wlasnym bisnesem.
Uwazajacie na ta kobiete
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Monika i jak po wizycie?
Ja tam nie wnikam jak wygladaja umowy u Moniki Zielinskiej, mam za to w rodzinie 2 autystow, ktorych terapie prowadzi Monika i postepy jakie robia sa niesamowite! Wiadomo, terapia kosztuje.. ale jej efekty sa warte zaplacenia tych kwot... Nie ocenialabym terapeuty na podstawie tego jak wyglada jego umowa o wspolprace, ale raczej po efektach jego terapii...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Maja odezwij sie do mnie na emaila jesli mozesz agasolarz@wp.pl proszę,szukam kontaktu z rodzicami którzy mi pomogą jesli chodzi o mojego synka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
chcetnie pomoge Pani w kwestii osrodków, ale prosze o kontakt mailowy terapeuta1@op.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja teraz czekam na wizytę w Instytucie Wczesnego Rozwoju Dziecka w Gdańsku na potwierdzenie diagnozy bądź nie...
umówieni jesteśmy na koniec czerwca
Jak na razie mam diagnozę z Gdańska z Chopina...
chodze jeszcze do OWI w Gdyni(niechętni na pracę z dzieckiem autystycznym-ale jakoś mam logopedę, pedagoga i psychologa)
oprócz tego wczesne wspomaganie rozwoju dziecka na Witomińskiej w Gdyni. I oni tam sugerują mi koniecznośc potwierdzenia diagnozy jeszcze gdzieś, bo wg nich(na podstawie pracy z dzieckiem) syn nie ma autyzmu. Mówi, wykonuje wszystkie ich polecenia, jest kontakt wzrokowy,rozumie co ma robić, i ogólnie są nim zachwycone,że zdolny,że to ,że tamto.
I Ja już całkowicie zgłupiałam, bo sama nie wiem co mysleć.
Pani logopeda twierdzi,że mówi mi to na podstawie doświadczenia i 20 -letniej pracy z takimi dziećmi.
Pozostaje mi czekać na wizytę w IWRD w Gdańsku
mama, nie wiem czemu pewnie z niewiedzy, ale piszesz głupoty!
własnie mam przed sobą umowę z centrum i jak byk stoi umowa zawarta między Moniką Zielińską a rodzicami dziecka. Terapeuci najpierw odbywają kilkumiesięczne szkolenia, obserwacje, potem staż pod okiem superwizorów. Dużo to kosztuje? A jak sobie wyobrażasz profesjonalne działanie takiego centrum terapii? Za darmo?? Bezpłatnie to masz na Chopina, którego nie poleciłabym nikomu!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niestety córka jest jeszcze za mała na przedszkole bo ma 20 miesięcy.Bardzo proszę o namiary na tego terapeutę co wspomniałaś, mój adres nomik@poczta.wp.pl.
Z góry bardzo dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ok .. juz przesledziłam twoje poprzednie wpisy.
Jesteście z Gdyni więc z takim adresem zameldowania do przedszkola IWRD Was nie przyjmą - bo one opłacane jest w dużej mierze przez gminę Gdańsk. Ja bym sie próbowała przemeldowąc .. ale nie wiem czy to przejdzie. Bo jak dziecko jest w tym przedszkolu to poza zajeciami w domu są też wizyty domowe - czyli terapeuta przyjeżdza do Ciebie do domu i pracujecie nad tym co sprawia problem w domu.
W IWRD na pewno mozesz liczyć na to że bedą Ci dawac wskazówki jak pracwać, co ćwiczyć i jak.
Jak jest w wieku przeszkolnym to staraj sie o miejsce w IWRD http://www.iwrd.pl Bo nie ma w Trójmiescie lepszego miejsca.
Jak sie tam niedostaniesz to podaj maila to podam Ci na priw namiar na terapeutkę która wyprowadziła mojego synka "na prostą".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mama, to mnie teraz załamałaś, miałam na dzieje że zwróce sie do P. Moniki o pomoc bo szukam terapeuty dla mojej córki :( jeśli masz jakieś namiary na dobrych i sprawdzonych terapeutów, to proszę o pomoc.
Odradzam pracę z Moniką Zielińską. Jesli juz nie ma wyjscia to lepsza ona niz nikt - ale radzę szukac innych rozwiazan.
Zielinska robi wielki biznes na rodzicach dzieci autystycznych. Ona sama pojawia sie, interesuje sie tylko w fazie przed podpisaniem umowy o wspolprace - a pozniej juz interesuja ja tylko regularnie dokonywane wplaty. Jej pracownicy ktorych przysysla do studenci bez doswiadczenia. Wystarczy ze stydentka pojedzie z nia na 2 tygodniowy pobyt na obozie dla dzieci autystycznych i juz wszystko wie, wie jak uczyć dziecko, jak rozumiec jego zachowania, jak pracować nad niepożadanymi zachowaniami. Onibuski w 2 tygdnie! Pani ta ma bardzo duza smykalke do interesow i unikania odpowiedzialnosci. Bo jak inaczej nazwac to ze TO RODZIC zatrudnia terapeutę, nie ona. Wiec zwolnienia terapeutki, sa na koszt rodzica! A jak terapeutka zajdzie w ciazę .... to ani terapi nie pieniazów nie ma w kieszeni rodziców- bo umowa obowiązuje i płacić trzeba Umowy wowczas rozwiacac jej nie mozna, bo "pracownice" chroni prawo pracy. Odradzam.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8
Maja mam diagnozę z IWRD, niestety autyzm. Mam pytanie, czy Twój synek miał swojego terapeutę, jak wygląda taka terapia i czy może mogłabyś polecić kogoś dla mojej córki, mieszkamy w Gdyni. Bardzo proszę o odpowiedź.
Tel Moniki to: 692 489 013. Mozesz sie tez skontaktowac z Aneta Bagińska (ona pracuje dla Moniki) tel.: 503 553 220
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
marios, wiem, ze to nikle pocieszenie, ale autyzm wysokofunkcjonujacy to bardzo dobra diagnoza, pewnie najlepsza wsrod autystow. Radze Ci skontaktuj sie z Monika Zielinska, napisze Ci program do pracy z malym, przydzieli terapeute. Taka praca kosztuje wiele wysilku (wiem bo moja kuzynka ma autyste wysokofunkcjonujacego) ale postepy sa niesamowite.
Powodzenia i glowa do gory!!
tyle,że moje dziecko słyszy, bo jest echolalia, czyli powtarzanie całych reklam, spotów,programu tv itp
Jeśli chodzi o zaburzenia mowy.... znajomym dziecko tez miało takie problemy, a zdiagozowano u niego niedosłuch.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry