Widok

AZS - szukam mam borykających się z tym problemem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
u Szymka zapadł wyrok - AZS, postać na razie łagodna - podobno
niestety im więcej czytam w necie tym bardziej wpadam w panikę, szukam mam borykających się z tym problemem w celu wymiany doświadczeń
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja tez się drapie do kwi. Daje jej zyrtec, kapie w avene trixera, natłuszczam maścią robiona w aptece i smaruje elidelem w miejscach gdzie są plamy. Jakoś dajemy rade. U nas zima jest ok a latem jest gorzej. Mała ma uczulenie m.in. trawy, seler i na mleko. Jak mocno się drapie to zakładam jej bluzki z długim rękawem i długie nogawki. Ciężko jest przy bardzo gorących dniach ale jak ma długi rękaw to nie drapie się. Tak jakby zapomina. Kupiłam dużo cieniutkich bawełnianych koszulek w jasnych kolorach i zakładam jej takie koszulki. Czasem w piaskownicy tylko widzę głupie miny innym mam, ale nie przejmuje się tym ;)

A rzeczy małej piorę w płynie BEBI.

Są dwie zasady w AZS. Systematyczna pielęgnacja skóry i eliminacja alergenu. Jeżeli tego brakuje to cała reszta to tylko zaleczenie które tak naprawdę jest na chwile.
A maści sterydowe u maluszków można stosować przy bardzo ostrych zmianach.

Teraz dużo dzieci na to choruje, to chyba taka choroba XXI wieku ;)

Musisz znaleźć swój sposób bo tak naprawdę u każdego AZS jest inne.
Nie było dzisiaj proszków na 100% właśnie wolałabym wziąć z Jelenia niż tą Lovellę.. w ogóle były trzy proszki na krzyż ;-//
noo tanie sa:D ja kupuje w naturze ( co prawda szampony sa tylko w malych butelkach ale jest kilka rodzaji) ja sama zaczelam zuywac :) wlasnie na stronie polleny nawet kupilam plyn do naczyn :D 9 bo ja mam tredowate lapy od prawie wszystkich plynow) a no i Paula widzialam proszki w rossmanie nawet maja :)
tu polecam kupować, szeroka gama produktów
http://www.sklep.pollena.com.pl/index.php?cPath=90_107
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
dzięki wielkie !! ;-)) jutro podaję ;-))
biały jeleń jest w Akpolu (żel, mydła, proszek, płyn do płukania etc)
Znalazłam na allegro. Jezu jakie to tanie!!!! ;-))))))))))))))))))))
Dzisiaj właśnie kupiłam małemu mydło Biały Jeleń.. chciałam jakiś żel pod prysznic i szampon ale nie było lub nie mogłam znaleźć.. gdzie Ty kupujesz??? I czym myjesz Paulinie główkę ???
a jak wyleczyliście gronkowca? maściami czy też antybiotykami doustnymi? Ja próbowałam zewnętrznie ale efekty były krótkotrwałe, może coś zrobiłam niewłaściwie..
ehh no ja jej kiedys w akcie desperacji glowe posmarowalam elocomem :(( ale ona ma ciagle na tej glowce takie łuski taka bardzo zaawansowana ciemieniucha ;/ a teraz ma dlugi wlosy to ciezko to czymkolwiek smarowac... tzn jak juz ma bardzo moco to wcieram jej oliwke salicylowa! sama natura hehe a pomaga!! tylko masakrycznie ciezko to zmyc z wlosow...
Paula na taka sucha skore u nas hitem okazaly sie kosmetyki bialy jelen :)) mpowie ci od razu Paulinda ma lepsza skore... ona ma niestety te suche plamy na policzkach :(( a takich do krwi dostala po zjedzeniu ogorka konserwowego :(( ja sama mam na nie ;/ ale mi to wyskakuje na nogach nie na buzi ;/
Ale jak pisałam wyżej, smaruję go bardzo rzadko.. może Paulina, nie ma takiej skóry jak On, nie wiem.. dzisiaj znowu rozdrabał sobie rączki do krwi... ale póki co smaruję alantanem i bepanthenem..
Kaja, nam nic innego nie pomagało, a plama wręcz "rosła" w oczach... może to głupie, że go posmarowałam tym sterydem. Ale nie będę dziecka męczyć dla zasady, w dupie to mam. Jeżeli zachodzi taka konieczność to używam. Innego wyjścia nie mam.
ja sie podpisze pod tym co napisala mymble!

tylko ze mi jeszcze dr szlazak kazal pod protopic smarowac husgo (cos tam. przeciwgrzybiczne)

nie chce nikogo osadzac ale ja nie kumam jak mozna dziecko sterydami leczyc :(( na zachodzie to jest zabronione!!! niestety ja tez trafilam do kilklu dermatologow/alergologow co mi to zapisywali mimo mojego sprzeciwu!! niedouczone patafiany ;/

paulina tez ma stwierdzone azs i lzs. ja jej czasami tylko protopiciem smaruje oczywiscie na noc i trzeba bardzo uwazac zeby dziecko tego do buzki nie wzielo...

ja mam znajomego u ktorego azs wlasnie ma taka forme ropni lejacych sie :(( masakra... ale wiem ze szlazak jakas nowa metode stosuje jakies lampy i naswietlania... i wiem ze mu to bardzo pomaga kilka naswietlan i pol roku bez strupow. tylko podobno drogie...
Zaupiłam dzisiaj lovele... piore wszystkie ciuszki małego, masakra ile tego jest... śpi na golasa, bo nawet pidżamki wyprałam;-)))
Sterydy im rzadziej tym lepiej - im częściej się je stosuje tym większe ryzyko bardzo brzydkich blizn :(, więc tym bardziej na twarzy u dziecka lepiej nie używać
Oczywiscie ze uczulac moze wszystko, do tego dochodzi krzyzowanie sie produktow. Trzeba obserwowac, odstawiac, probowac itp. U nas odpada nabiał, jaja w duzych ilosciach, czekolada (kakao) i wydaje mi sie ze ryba. Ale czy to koniec - nie sądzę - kombinujemy dalej.
Maści sterydowych nie można stosować na twarzy dziecka, jak są jakieś plamy, wykwity to tylko elidel lub protopic. I zawsze smarować na noc, bo nie wolno ich wystawiać na działanie słońca. Takie instrukcje daje dr Kapiszka.
Ostatnio w biedronce był proszek lovela z płynem do płukania - ja piore malej wszystko i jest ok.
syn ma od ponad roku stwierdzone azs,mial plamy na wiekszosci ciala, od kiedy wyleczylismy gronkowca plamy sa głównie na twrayzi szyji

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry