Widok

AZS

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy jest na forum osoba której dzieciatko cierpi na ASZ?jak pielegnujecie skórę dzieciaczka?czy przeszło?ja juz sie powoli załamuję odkrywając coraz to nowe schorzenia:(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak a to nie jest łatwe bo wiele polecanych produktów u niej nie dzialalo :( rok sie meczyla zanim poznalam protopan ktory spelnia nasze oczekiwania

to przykre :( najgorsze by znalezc odpowiednie leczenie

nie ma nic gorszego jak patrzenie na cierpienie swojego dziecka.. cos o tym wiem bo i ja i córka mamy skóre atopową.. nie jest latwo z tym zyc :(

znałam takiego dwulatka któremu najlepiej robiła plaża i słońce...całelatobyłz drowy jak rybka, jesień go dobijała,ale na szczęście dzis można zapewnić dziecku słońce w sumie cały rok... acha,i woda do picia cały czas z sokiem cytrynowym ...

Mam epizody zwątpienia smarowania i zdarza się, że jest lepiej. Tak jakby te maści podrażniały i zmiany się bez nich goją. A potem znowu jest gorzej, jak to z azs.

Od jakiegos czasu nie jest jednak tak źle. Polubiłam kosmetyki na azs w verdelab.pl - mają dobry wpływ na moja skórę. Nie podrażniają jak również sprawiają, ze skóra wyglada o wiele lepiej :)

Nie są takie tanie, ale działanie jest moim zdaniem rewelacyjne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najważniejsza jest jednak odpowiednia pielęgnacja, więc z czystym sumieniem mogę polecić wam bardzo dobry Żel do ciała na AZS od https://hermzlabs.pl/collections/frontpage/products/healpsorin-body-wash-500ml . Dla mnie jego wybór okazał się strzałem w dziesiątkę. Redukuje podrażnienia jak i łuszczenie się skóry, szybko przynosi ulgę

Kąpiel w emolinatach albo czasami i w krochmalu pomaga. No i częste smarowanie, nawilżanie i natłuszczanie skóry. U nas od wielu lat sprawdza się najlepiej Dermaveel. Wiele razy tym kremem wyleczylam dziecku skórę, ale profilatycznie też stosuję.

Mój syn miał, ale już mu "minęło". Lekarz nam powiedział że to nie mija i że zawsze będzie miał skłonności do występowania alergii, ale wbrew temu co mówił, po roku objawy zaczęły ustępować. Teraz ma ponad półtora roku, je wszystko, czasem lekko na buzi go wysypie ale po paru dniach znika. Jedna mama opisała jak na to cierpiał jej syn tutaj https://naturalniezpolski.pl/atopowe-zapalenie-skory-azs-nie-tylko-u-doroslych/ mnie podnosiło na duchu jak ktoś mi mówił że miał tak samo i że to mija.

Moj syn ma ostra postać AZS, niestety Emolium nie pomogło... Po przetestowaniu mnóstwa kosmetyków, za radą znajomych w krytycznym momencie (nie mieliśmy już mężem pomyslu co robić, syn miał wiecznie rany na twarzy, po kąpieli (z emolientem) skóra za każdym razem była cała czerwona i piekaca) zastosowalismy wazeline oraz lanoline kosmetyczna. Lanolina jest gęsta i ciężko się ją rozsmarowuje ale bardzo pomogła na ranki po zadrapaniach oraz uporczywe swędzenie skory.

Mam nadzieję że pomoglam, bo takich prostych preparatów nikt nie reklamuje a dzialaja cuda.

Z kosmetyków do AZS polecam: emulsja atoperal baby, żel do mycia latopic (przeciwbakteryjny), żel do mycia dermedic linum, do twarzy krem eloderm (z gliceryna), maść alantan dermoline jasnozielony, krem do twarzy i ciała dexeryl.

Mam nadzieję że komuś pomoglam :)
Polecam też blog srokao z analiza kosmetyków dla dzieci.
Życzę powodzenia dla wszystkich rodziców małych atopików! :)

Stosuję oilatum od wielu lat i też jestem bardzo zadowolona.

my tak samo, skład mają świetny a to najważniejsze :) polecili nam je już w szpitalu i od razu zaczeliśmy stosować

Emulsje, kremy na bazie wody...nic gorszego chyba dla atopowca być nie może...
Abrocitinib - nowy lek, który aktualnie jest badany klinicznie i jeszcze nie jest dostępny. Zapamiętajcie sobie i śledźcie co jakiś czas.
Sam testuję, od urodzenia AZS, spora część ciała pokryta. Dwa tygodnie stosowania i jak ręką odjął. Serio.
Obecnie możecie sobie wygooglować coś o badaniach.

polecam także :) uporalismy dzieki oilatum ze skornymi problemami dzidzi:)

Dzięki za odpowiedź :) Kilka dni temu kupiliśmy już właśnie emulsję. Zobaczymy jak się sprawdzi :)

według mnie wszystko świetne ale chyba najbardziej emulsje to kąpieli :)

Bardzo dobre są kosmetyki Emolium, co prawda do tanich nie należą, ale bez wątpienia warte swojej ceny.

A co najbardziej polecasz?

A my stosujemy kosmetyki z serii Oilatum i póki co świetnie się sprawdzają. Moim zdaniem w przypadku maluszków, nawet jak nie mają zdiagnozowanych żadnych chorób skóry, to i tak lepiej, zawsze stawiać na te żele i kremy, które sa hipoalergiczne.
Mój synek cierpi na AZS , zauważyłam znaczna poprawę jego skóry odkąd zaczęłam stosować produkty allergoff. Bardzo wygodnie używa mi się tej oliwki: https://allergoff.pl/allergoff-atopy-oliwka/ - można dodać ją do kąpieli, tworzy się wtedy mleczna emulsja no i nie muszę martwić się ze zapomnę jej stosować, można tez stosować ją bezpośrednio na skórę więc każdy może stosować jak mu wygodnie. Wyroby allergoff bogate są w składniki, które nawilżają, natłuszczają oraz zmiękczają skórę. Najważniejszy jest jednak brak w składzie parafiny, parabenów, surowców ropopochodnych, substancji zapachowych, barwników.
a robiłaś badanie w kierunku lambii i innych pasożytów - znajomej córa była przez 4 lata leczona na alergie , azs itp az wreszcie zrobili badania w kerunku lambii i po leczeniu ma spokój ze skorynymi problemami, może warto sprawdzić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (28 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (41 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry