Widok

Alergia tramwajowa

Wsiadam do tramwaju, och, nie, pardon, przecież są na forum osoby cierpiące na alergię tramwajową, więc zacznę inaczej.

Wsiadam ci ja do autobusu marki Solaris, no nie, co mi ta klawiatura wystukuje, żaden Solaris, to za bardzo przypomina Solidarność, a są na forum osoby z alergią na Solidarność, a poza tym co to za marka ta Solaris, taka jakaś nacjonalistyczna i ksenofobiczna, niech więc będzie to autobus marki Mercedes lub co najmniej MAN, bo są tu osoby rozkochane w markach, pewnie pozostało to po fascynacji dojczmarkami, kolekcjonujące metki.

No więc wsiadam do autobusu, marki Mercedes, prawda, że to brzmi światowo, więc od razu poczułem się kosmopolitycznie, rozsiadam się wygodnie na foteliku i rozglądam się wokoło. A wokoło siedzą dziewczęta jak malowanie, i kurczowo trzymają się porę..., nie, chciałem powiedzieć: smartfonów i co chwila nerwowo zerkają na ekran lub siedzą nieruchomo wpatrując się jak zahipnotyzowane w ekran jak w oczy kobry. Brrry, takie jakby modele na uwięzi, znaczy – modelki.

Ja zwykle jeżdzę dość późno, gdy jest już dość luźno, więc mogę sobie tylko wyobrazić, co sie dzieje w godzinie szczytu, gdy tak wszyscy w zatłoczonym tra..., znaczy autobusie, uruchamiają swoje smartofony – to dopiero jest smog elektroniczny i jak on przekroczy kiedyś punkt krytyczny, to jak taki tra..., to jest autobus, pierdyknie to nie będzie co zbierać.

Dlatego zaczynam lepiej rozumieć osoby jeżdżące samochodem, najlepiej marki Audi, Lexus czy Infinity. Wprawdzie korki są większe, ale za to mniejszy elektro-smog i mniejsze ryzyko guza mózgu.

A tak na marginesie, przypomina się mi opowiadanie s-f jeszcze sprzed epoki internetu, w którym autor w sposób metaforyczny przepowiadał pożarcie świata realnego przez ten wirtualny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

"świadomość ogromu skur....stwa które ta ekipa robi"
Ile je missnałem, wyrażając się z angielska, Taką dawkę humoru to tylko na trójmiasto.
To sie nazywa relatywizm, czyli "to nie moja ręka", "łapać złodzieja", że zacytuję klasyków.

"...piszesz do mnie czy koło mnie ?"
g*wniarstwo aż się wylewa z twojej pisaniny.

"Jeżeli do mnie, to używaj liczby pojedynczej..."
Czy to nie ty pisałeś o "nas dwóch" a później "nas trzech?"

" Łowca przynajmniej ma coś do przekazania, jest czytelny i klarowny w swoich poglądach."
Nie sądziłem że doczekam chwili kiedy napiszesz o łowcy cokolwiek pozytywnego.

"Ty natomiast poza próbami kąsania mnie po kostkach..."
Mocno się przeceniasz. Zaraz się pewnie zaczną ratlerki i inne takie. Ale o to przecież chodzi. Jakoś trzeba sobie w końcu podnieść samoocenę.

" Nie trzeba być fanem PO czy innej opozycyjnej partii, by wyrażać się z taką dezaprobatą o poczynaniach obecnej władzy i jej ludzi."
Fakt. Nie trzeba. Dopóki krytyka jest merytoryczna. Natomiast bijąc pianę na temat bolszewików itp. a także wprowadzając sztywny podział na my i oni jednoznacznie deklarujesz swoją sympatię by nie rzec uwielbienie dla mocno już skompromitowanej PO a jednocześnie tracisz wiarygodność i "status" obiektywnego komentatora sytuacji politycznej za jakiego chciałbyś uchodzić.

"Nie stanowisz płaszczyzny do wymiany merytorycznych argumentów..."
Napisał to ktoś, czyje credo to bicie politycznej piany i obelgi. Brawo ty!

Cross : piszesz do mnie czy koło mnie ? Jeżeli do mnie, to używaj liczby pojedynczej, bo nie jesteś na zebraniu PZPR. Łowca przynajmniej ma coś do przekazania, jest czytelny i klarowny w swoich poglądach. Ty natomiast poza próbami kąsania mnie po kostkach nie wnosisz niczego. Wyżej pewnej części ciała nie jesteś w stanie wzlecieć. Nie stanowisz płaszczyzny do wymiany merytorycznych argumentów, ot taki przypadkowy zbiór molekuł. Bez jaj, i myśli. Odnośnie tuby PO : jeżeli mógł być tak na chwilę włączyć tą resztę szarych komórek, to teraz jest ten moment. Nie trzeba być fanem PO czy innej opozycyjnej partii, by wyrażać się z taką dezaprobatą o poczynaniach obecnej władzy i jej ludzi. To jest kwestia światopoglądu, wychowania i odruchów, a nie legitymacji partyjnej. To jest tak jak z zepsutym jedzeniem, od razu poznasz że jest nie w porządku i możesz po nim mieć sr*czkę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Dla wielu z nas łowca jest kwintesencją i tubą propagandową PiS."
To zupełnie jak ty i twoi koledzy jesteście tubami propagandowymi PO.

"Łowca pracował na swoją pozycję od lat. Jako Zetjot przez lata był w podobny sposób przyjmowany przez forumowiczów."
Fakt. Łowca często spotyka się z ostracyzmem. Tak z powodu poglądów jak i sposobu ich wyrażania. Natomiast co do "podobnego sposobu przyjmowania" to wielu się z nim nie zgadzało ale chyba nikt nie okazał mu tyle pogardy i nienawiści co wy. Zresztą w hejcie (i w niczym innym) odnosicie niebywałe sukcesy.

@Gdynianin postaraj się być bardziej kreatywny. Na razie jesteś żałosny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dla wielu z nas łowca jest kwintesencją i tubą propagandową PiS. To chyba jest jasne i nie budzi u nikogo wątpliwości. Trudno zachować Wersal, gdy ma się świadomość ogromu skur....stwa które ta ekipa robi. Trudno opanować emocje gdy poseł bez żadnego trybu wyje z mównicy : zdradzieckie mordy, kanalie i zabójcy. Ja się nie dziwię gdy ktoś nazywa rzeczy po imieniu bo ma już dosyć okucia w twarz. Nie jest złodziejem czy gorszym Polakiem.
Łowca pracował na swoją pozycję od lat. Jako Zetjot przez lata był w podobny sposób przyjmowany przez forumowiczów. Owszem, można by wymagać od jego oponentów większej merytoryki, ale ma się przecież takich oponentów jakich się sobie wychowalo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja Cię rozumiem, ale są jakieś granice i normy nie do przekroczenie. Od pewnego momentu oko za oko.......
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak uważasz? To co napiszesz, świadczy Łowcy Absurdów, czy o Tobie? Bo może od tego się powinno zacząć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale o czym Ty mówisz? Będziesz grzecznie odpowiadać jeśli ta kreatura Ci pisze, że nie jesteś Polakiem? A może wtedy kiedy obraża Twoich bliskich?
W Wieli wątkach zadawałem mu wiele pytań, zresztą nie tylko ja, i co? Nigdy nie padła żadna odpowiedź. Co to Oznacza? Że chce swoje frustracje życiowe w necie wyładować bo innego miejsca nie ma. Tylko tu nie poniesie konsekwencji. W realu zostałby omyłkowo jak mężczyzna potraktowany.
W tym świetle mam z nim grzecznie rozmawiać?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twoja niezgoda na jak twierdzisz wyzywanie objawia się czym? Wyzywaniem? I u siebie to akceptujesz?
Poza tym jeżeli szanujesz czyjeś poglądy, to akurat chyba wybiórczo, bo tutaj słabo to widać.
Sam nie ze wszystkimi poglądami Łowcy się zgadzam, ale nie jest to powód do szyderstwa z niego i jego poglądów, a jeżeli już to można to robić merytorycznie, grzecznie i z klasą. Wtedy przyjemniej będzie wejść poczytać forum.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cross, poszujaj kolegi na portalu randkowym.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie godze się żeby ktoś mówił kto jest Polakiem, a kto nim nie jest (prawdziwym Polakiem), nie godzę się żeby ktoś wyzywał ludzi od agentów, od złodziei, od komunistów, nie godzę się na obrażanie rodziców, rodzin itd.
Ja szanuję ludzi bez względu na to czy mają poglądy prawicowe, lewicowe, czy olewają politykę, czy są osobami wierzącymi czy ateistami. Szanuję ich jeśli uczciwie zarabiają na życie i krzywdy nikomu nie robią.
Natomiast tego palanta żygającego nienawiścią nie znoszę, nie toleruję!
A Ty żal mówić jak musisz być skoro nie widzisz od kogo to wszystko się zaczyna. Żal.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto Tobie zrobił krzywde skoro Twoim credo zyciowym stało sie
hajtowanie chorego
kobieta czy facet,bo nie wiem jakiej orientacji jestes?
unijnie ujmujac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie chce mi się już nawet tego bełkotu komentować. Mam wrażenie, że jesteś analfabetką skoro nie potrafisz 3 zdań po polsku napisać w sposób poprawny i zrozumiały.
Teraz napisz jeszcze jaki facet Ci krzywdę zrobił, że stałaś się tak zgorzkniałą kobietą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

~Prawda dzień bez hejtu to dzień stracony, prawda?

mozna niewiele napisac i tez z tego nic nie wynika

mozna napisac jedno słowo i wyjsc na swinie
nie trzeba robic chamskiej awantury aby dac pokaz swojej płytkosci

czego Ty i Anka i jakies tam dziwne eee a aa....dajecie dowod

cały ten post jest prowokacja NA WAS
tego tez nie czaicie
To on was ciagle przechytrza---------------bo jest w swej fiksacji partyjno-religijnej
TAKZE inteligentnym ,oczytanym,elokwentnym wykształconym ,doswiadczonym facetem
wiec ja w nim te działke --mozna tak ujac--szanuje

WIDZE TO i nie powiem ,ze tak nie jest pomimo,

ze za nim nie przepadam..nie zgadzam sie w wielu kwestiach,słowach ,teoriach,zachowaniu

wielokrotnie pisałam----------------------to zafiksowanie jest juz poza granica normy
to jest choroba!

ale nawet chory człowiek potrafi Was przechytrzyc
jestescie woda na jego młyn
wiec jaka inteligencje wy reprezentujecie---skoro tego nie widzicie?

i tym razem --jemu zawtoruje

biznesmenie,prezesie korporacji,dyrektorze wielkiego przedsiebiorstwa,konstruktorze,
docencie habilitowany,architekcie,fizyku nuklearny..../czko/ko

korzystacie ze srodkow lokomocji bez obaw
nimi nie jezdza krowy i swinie tylko ludzie,takze z takimi tytułami

zostaw limuzyne,karoce przed pałacem i araby w stajni
Twoj stangret zajmie sie nimi
O Panie za bardzo skomplikowany ,zeby proste rzeczy zrozumiec
najlepiej zas wyjdzie ci---przejsc sie piechota
i dotlenic mozgowie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z tego co pisze (choć to bełkot) tak wynika.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Prawda:

Iśka nie myli się co do twoich zdolności percepcyjnych, skoro nie odróżniasz "lubienia kogoś" od szacunku.
A nigdy i nigdzie nie pisała, że lubi Zetjota.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Śmieszna jesteś. Co za różnica czy z nim byłaś i Cie zostawił, czy zaliczył kilka razy i wtedy zostawił? Kogo to obchodzi w ogóle?
Chcesz o tym opowiedzieć ze szczegółami to idź do psychologa lub klubu dyskusyjnego.
Może opowiedz jeszcze o szczegółach łóżkowych, zapewne to wszystkich interesuje.
O poziomie to Ty mi nie mów - to co piszesz można nazwać tylko bełkotem. Pojęcia nie masz o języku polskim. Poziom podstawówki.
Ponadto, fakt że tak lubisz człowieka, dla którego niebo nie jest niebieskie, przysłowia nie mają sensu, nienawidzi ludzi, obraża wszystkich do okoła, kpi z czyjejś śmierci itd. świadczy, że jesteś prostą konstrukcją i tyle.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda jest istotna
a Ty jestes jej zaprzeczeniem

niczego tu nie kumasz na forum,kazdy widzi
-stad Twoje mniemanie ,ze mnie ktos zostawił
Ja nie drewno
ale tego tez nie skumasz
a Twoj j.polski i erytrystyka jest na poziomie 5 klasy podstawowki, w odroznieniu od poziomu conajmniej mgr Łowcy

zreszta nie o tytuł i skonczone szkoły chodzi
Ty razem z ta grupa krotkowpisowych NIE MACIE nic do powiedzenia odkrywczego,ciekawego,merytorycznego

z Waszych wypowiedzi nie wypływa zadna, NUL--wiedzy,jakiejkolwiek
za to Lowca siedzi wielu dyscyplinach
nie potraficie odniesc sie do zadnego tematu--konkretnie ,rzeczowo

pisze w j.polskim i starannie
ale i tak nie zrozumiesz..bo Jestes człeku ograniczony
i sam sobie nakładasz te przyłbice
i na twarz i na czache

gdzie kontrargumenty?
najlepszym ,jakie wymysliliscie--TRAMWAJ
bravo!

nie musze sie cwiercheadom tłumaczyc ale jedno Ci powiem
"S" nie był moim facetem i mnie nie zostawił,zachował sie nieciekawie
ale o niebo albo i dwa przewyzsza Ciebie intelektem,Was
i umiejetnoscia posługiwania sie ojczystym jezykiem

wszystkich waszych postow nie czytam,ani Łowcy
a juz kilkakrotnie mowiłam o tym ,ze ma problem z psychika
jak i o tym ,ze chorego nie dreczy sie

mam nadzieje ,ze zwoje nie wywołaja zwarcia
i nie nastapi zejscie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Isztar, jesteś żałosna, opowiadasz na forum jak to Cię facet zostawił, jaka jesteś nieszczęśliwa itd. Co to kogo obchodzi? Idź do psychologa.
Stary dziad kpił tu publicznie ze śmierci człowieka. Gdzie wtedy byłaś?
Kogo on przewyższa intelektem? Jakim intelektem?
Facet jest sfrustrowanym starcem, który nie może patrzeć, że ludzie osiągają sukcesy.
Twój intelekt również pozostawia wiele do życzenia. Nawet nic po polsku nie potrafisz napisać, a to co i jak piszesz to jakiś bełkot, który trudno zrozumieć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

Grajdołki (370 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (230 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry