Widok

Alergia tramwajowa

Wsiadam do tramwaju, och, nie, pardon, przecież są na forum osoby cierpiące na alergię tramwajową, więc zacznę inaczej.

Wsiadam ci ja do autobusu marki Solaris, no nie, co mi ta klawiatura wystukuje, żaden Solaris, to za bardzo przypomina Solidarność, a są na forum osoby z alergią na Solidarność, a poza tym co to za marka ta Solaris, taka jakaś nacjonalistyczna i ksenofobiczna, niech więc będzie to autobus marki Mercedes lub co najmniej MAN, bo są tu osoby rozkochane w markach, pewnie pozostało to po fascynacji dojczmarkami, kolekcjonujące metki.

No więc wsiadam do autobusu, marki Mercedes, prawda, że to brzmi światowo, więc od razu poczułem się kosmopolitycznie, rozsiadam się wygodnie na foteliku i rozglądam się wokoło. A wokoło siedzą dziewczęta jak malowanie, i kurczowo trzymają się porę..., nie, chciałem powiedzieć: smartfonów i co chwila nerwowo zerkają na ekran lub siedzą nieruchomo wpatrując się jak zahipnotyzowane w ekran jak w oczy kobry. Brrry, takie jakby modele na uwięzi, znaczy – modelki.

Ja zwykle jeżdzę dość późno, gdy jest już dość luźno, więc mogę sobie tylko wyobrazić, co sie dzieje w godzinie szczytu, gdy tak wszyscy w zatłoczonym tra..., znaczy autobusie, uruchamiają swoje smartofony – to dopiero jest smog elektroniczny i jak on przekroczy kiedyś punkt krytyczny, to jak taki tra..., to jest autobus, pierdyknie to nie będzie co zbierać.

Dlatego zaczynam lepiej rozumieć osoby jeżdżące samochodem, najlepiej marki Audi, Lexus czy Infinity. Wprawdzie korki są większe, ale za to mniejszy elektro-smog i mniejsze ryzyko guza mózgu.

A tak na marginesie, przypomina się mi opowiadanie s-f jeszcze sprzed epoki internetu, w którym autor w sposób metaforyczny przepowiadał pożarcie świata realnego przez ten wirtualny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Gimbazie funkcjonują tylko ośrodki podkorowe obsługujące obszar od pępka po kolana i z powrotem.

A alergia tramwajowa wyleczona ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ratlerek, ale wstydzisz się powiedzieć czy z Renią coś robisz jak wyżywasz się na forum?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gimbaza ma bogaty zakres wyobraźni - od pępka do kolan i z powrotem. Dookoła wojtek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale swoją drogą czymś musiał im podpaść że spotkal go taki nagły zalew miłości.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja się już nie wtrącam do tego dialogu z łowca. Robta co chceta :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pieski ogrodnika wyją, ciągle na tę samą nutę. A karawana jedzie dalej, coraz dalej się oddala.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ratlerku, w twoim przypadku faktycznie nic się nie da poza puszczaniem bąków wirtualnych i zwykłych.
Jak Renata? Było wczoraj podczas pisania na forum? :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Elokwentny,

Nie można formułować myśli w sposób precyzyjniejszy ? NIE DA SIĘ ? NIC SIĘ NIE DA ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakby kazdy myslal tak jak ty to NIE BYLOBY NICZEGO!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No tak.......... Ratlerek i Renata............... Są dla siebie stworzeni...............
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie , tylko się nie pochlastajta na forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie, nie, chłopcy, nie odwódźcie Aneczki od tego samobójstwa intelektualnego, samobóje w modzie ostatnio.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Droga Aneczko, wytłumacz się, cwaniutka, z alergii tramwajowej. Zerknij do góry na tytuł wątku, ślicznotko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie jesteś na bieżąco, jaq;)
A kot ci lał do butów! - brzmi update'ówka, tako rzecze wiewiórka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i masz człowieku podziękowanie. A pies ci buźkę lizał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Średniej tego co robicie nie da się obniżyć. Poza tym to nie krytyka tylko festiwal pogardy dla drugiego człowieka. Sami sobie wystawiacie świadectwo.

Anka - sugeruję zmienić forum lub podnieść poprzeczkę poziomu krytyki. Nawet takiego betonu jakim jest łowca. Obniżasz nam średnią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mój drogi ratlerku, chodzi mi o twoją jedyną kobietę w życiu - Renię Rączkowską :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aneczko słoneczko,
Jak to jest z tym mężem, taki patriarchalny, toksyczny, mizoginistyczny związek ?

A w sprawie Renaty - czy o tę chodzi ?
Bo może chodzi ci o renety, takie jabłka ?

Ach, witaj mi, witaj, Renato
Rozmawiałem właśnie wczoraj z twoim tatą
I tato przyrzekł mi
Że jeśli ja i ty
Kochamy się - otworem stoją drzwi
etc.

"....jest punkt widzenia jednostkowy. Jeśli jednak popatrzysz na to z punktu widzenia zjawiska, systemowo, to już jest to inna kwestia. Każde bowiem zjawisko ma dwa aspekty - indywidualny i zbiorowy" - źródło : a jakże, wydumy zetjoty.
Trudno wyobrazić sobie jakim dysonansem poznawczym dla autora w/w tekstu, jest podjęcie jakiejkolwiek decyzji. Decyzji, która była by wolna od manipulacji , nie trąciła by systemem który upadł ( od 1939 do epoki naczelnika z taboretu) była by wolna od wpływów kultury zachodniego konsumpcjonizmu. Czyli dziewicza. Każdy jego dzień to zmaganie się z tym upiorem. Wstaje z wyra, wciąga gacie na d*pę , wcześniej odarte z metki i sprawdzone czy nie nosił ich jakiś komuch, obmywa facjatę wodą . No właśnie, jaką ? Ta z rur - to przecież pochodzi od obcego kapitału, systemu masonów z Francji - odpada. To chyba z kałuży w ogródku. Pominę czynności fizjologiczne i posiłek. Do tramwaju nie wsiądzie z wiadomych w/w powodów ( nazi patron, światowe koncerny) Wybierze autobus, pod warunkiem że Solaris. No bo z Polski. W autobusie sami obcy, otumanieni smartfonami . Na tym zakończę.
Resztę znamy z jego wpisów. W gruncie rzeczy, pomijając jego agitacyjną misję, to nieszczęśliwy człowiek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Biżuteria jako prezent? (45 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Kawa czy Herbata - rano (236 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (392 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry