Widok

Alergia tramwajowa

Wsiadam do tramwaju, och, nie, pardon, przecież są na forum osoby cierpiące na alergię tramwajową, więc zacznę inaczej.

Wsiadam ci ja do autobusu marki Solaris, no nie, co mi ta klawiatura wystukuje, żaden Solaris, to za bardzo przypomina Solidarność, a są na forum osoby z alergią na Solidarność, a poza tym co to za marka ta Solaris, taka jakaś nacjonalistyczna i ksenofobiczna, niech więc będzie to autobus marki Mercedes lub co najmniej MAN, bo są tu osoby rozkochane w markach, pewnie pozostało to po fascynacji dojczmarkami, kolekcjonujące metki.

No więc wsiadam do autobusu, marki Mercedes, prawda, że to brzmi światowo, więc od razu poczułem się kosmopolitycznie, rozsiadam się wygodnie na foteliku i rozglądam się wokoło. A wokoło siedzą dziewczęta jak malowanie, i kurczowo trzymają się porę..., nie, chciałem powiedzieć: smartfonów i co chwila nerwowo zerkają na ekran lub siedzą nieruchomo wpatrując się jak zahipnotyzowane w ekran jak w oczy kobry. Brrry, takie jakby modele na uwięzi, znaczy – modelki.

Ja zwykle jeżdzę dość późno, gdy jest już dość luźno, więc mogę sobie tylko wyobrazić, co sie dzieje w godzinie szczytu, gdy tak wszyscy w zatłoczonym tra..., znaczy autobusie, uruchamiają swoje smartofony – to dopiero jest smog elektroniczny i jak on przekroczy kiedyś punkt krytyczny, to jak taki tra..., to jest autobus, pierdyknie to nie będzie co zbierać.

Dlatego zaczynam lepiej rozumieć osoby jeżdżące samochodem, najlepiej marki Audi, Lexus czy Infinity. Wprawdzie korki są większe, ale za to mniejszy elektro-smog i mniejsze ryzyko guza mózgu.

A tak na marginesie, przypomina się mi opowiadanie s-f jeszcze sprzed epoki internetu, w którym autor w sposób metaforyczny przepowiadał pożarcie świata realnego przez ten wirtualny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

dwa, trzy powyżej : zdaje się potwierdzać fakt, że nie zawsze się z Tobą zgadzałem. Użycie czasu przeszłego jest właściwą interpretacją.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ruszcie w dobrym kierunku...dzróbcie to dla SIEBIE
ruszcie na podboj zrozumIENIA swiata i człowieka
zamiast paskudowac(staropolskie-szkodzic)
poprzez studium psychologii, choroby psychicznej połaczonej z geniuszem

film jest podobno swietny

warto tez skonfrontowac z faktami

Vincent van Gogh

http://wyborcza.pl/7,112588,22453656,vincent-van-gogh-tajemnice-szalenstwa-jadl-farbe-pil-olej.html?disableRedirects=true
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

d..a gowniarzeria
zadnych merytorycznych wypowiedzi
tylko dokuczanie
zadnej wiedzy historycznej,politycznej,nt gospodarki itd
tylko obsługa komputera i sr*jfona i to tylko w celach robienia głupot

bo nawet dostepu do informacji nie potraficie wykorzystac

zal mi was
zamiast sie rozwijac i szukac prawdy o wszystkim
pracowac nad własnym rozwojem
obraliscie sobie celm,jak sfora ofiare
ta ofiara wam ciagle umyska a wam sie wydaje ,ze w zebach ja macie

zal mi was
potencjał gnije i szczerzy zeby w usmiechu

Anka

powiedz to słowo swoim rodzicom ,dziadkom
i mam nadzieje,ze w pysk dostaniesz

komu ty chcesz tu dokuczyc?

komus, kto o niebo przerasta ciebie nie tylko doswiadczeniem ale wiedza i elokwencja?!

jest jaki jest
ale TO TY przekroczyłas granice człowiekczenstwa

Nikt płakać nie będzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zeszłą gadzina :)

Zszedł?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łowca, młodziez ustepuje miejsce osobom w podeszlym wieku?
Czy mlodziez tez mamy beznadziejna?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziadulku, wszyscy czekamy aż opowiesz nam twoje kolejne przygody z autobusu i tramwaju, bądź SKM-ki :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

I muszę zgodzić się z jaq.
Ja pierdykam, dał się wciągnąć w maliny.

Ps
W dodatku na imię ma Aneczka. Ja pier...lę! Zęby można wyprostować, nadżerkę wyleczyć a siniaki i ślad po "palącej obrączce" zatuszować.
Przeszczepiają już całą głowę. Może i mózg będzie można przeszczepić i osiągnąć upragniony efekt końcowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

miło widzieć lowce w roli adwersarza tej szermierki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tak z czystej ciekawości - resortowa rodzina to ty i Renia?

Opowiedz mi, jak to jest - żyć w resortowej rodzince.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ratlerek opowiedz wszystkim jakie fascynujące jest jezdzenie tramwajem:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwielbiam ten ton pełen realizmu:

"Forum widzi"
To jest temat na prace magisterskie i doktorskie przyszłych generacji, np "Splątanie wyobrażeń o realu i wirtualu".
Podrzuć coś jeszcze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

to ciekawe, że całe forum widzi twoją frustrację i potrzebę wrzucenia tu swoich pretensji do świata a ty do tych osób piszesz, że one odreagowują w necie :)
aż tak tęgim idiotą jesteś? aż nie chce mi się wierzyć:)
PS. tak mojej rodzinie smakował wspólny obiad czego ty - samotny człowieczek - nie znasz :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aneczko, słoneczko,
Aha, już po trudzie gotowania i podawania obiadu, nareszcie możesz odreagować w necie ?,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wiesz, człowiek biedny zawsze powie, że woli swoją biedę niż życie w luksusie:) Nikogo to w ogóle nie dziwi:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lexusa ?
Z wyboru ?
Właśnie z wyboru bym nie kupił.
To tak jakbym chciał kupić volskwagena czy seata zamiast skody. Gdzie tu rozum ?
Chciałem, z wyboru, kupić młodemu SUVa, nie całkiem za darmo, w systemie 50/50, ale on na takie głupoty już za stary. Woli uzywany.
To tylko wy, świeżo z czworaków, dajecie się nabrać na takie numery dla frajerów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ratlerku drogi, ja tramwajami i autobusami nie jeżdżę od ponad 20 lat. Ty niestety musisz. Ach nie, nie musisz. Przepraszam. Ty to robisz z wyboru, choć mógłbyś mieć Lexusa z salonu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (384 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (232 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

do góry