Widok

Ali - na odchudzanie - ktoś stosował?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któras z Was odchudziła się przy pomocy Ali? Jeśli tak, to jak szybko to się udało (ile opakowań trzeba, by schudnąć 5-7 kg) i czy po zaprzestaniu stosowania waga sie trzyma czy wróciła?
Czy daje jakieś przykre objawy lub zmianę samopoczucia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kilka dni temu, w Faktach bodajże, był reportaż o wszystkich "cudownych" tabletkach na odchudzanie. Krótko mówiąc,wniosek był taki,że wszystkie te specyfiki są g.... warte. Poza tym zdaje się,że na wszystkich opakowaniach jest informacja,że dany suplement "działa" w połaczeniu z dietą. Ktoś także się wypowiadał,że jeżeli znajdzie się człowiek,który wynajdzie lek na odchudzanie,to będzie on najbogatszym człowiekiem na świecie. Najlepszy sposób na zbędne kilogramy to ruch i zdrowa dieta i wtedy żadne piguły potrzebne nie są.
Niby racja, ale jak człowiek nie ma możliwości zastosowania racjonalnej diety, choćby ze względu na pracę, to próbuje inaczej. Mam taką pracę, że nie ma mowy o jadaniu co 3-4 godziny, by wyszło 5 posiłków dziennie, jak zalecają dietetycy. A schudnąć muszę, bo mi kolana wysiadają. Chciałam od czegoś zacząć, bo jak będą pierwsze efakty choćby i sztucznie uzyskane, to może i dalej bedzie łatwiej się starać...
Moi znajomi stosuja diete south beach, bez cwiczen, sama dieta...facet schudl 14 kg a laska 7 kg.
image
ja mam ale jeszcze nie zaczęłam brać, bo przy nich najpierw musisz wprowadzić dietę nisko albo beztłuszczową, i dopiero potem wprowadzasz tabletki, moja koleżanka zaczęła od razu brać i miała przez kilka dni rewolucje żołądkowe i to bardzo nieprzyjemne.
image
ja biorę od tygodnia coś tam waga ruszyła się w dół
ogólnie czuję się po nich dobrze
myślę że na efekty trzeba poczekać takie jakieś większe po kilku tygodniach - dam znać :_)
moja koleżanka bierze je od 2 miesięcy - schudła 10 kg :-)
Ja równiez planuję ich zakup.
Dieta+ tabletki i może dam radę ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
a co jak odstawicie tabletki czy do konca zycia bedziecie brac?
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
nie docinaj nam ;) dla nas najwazniejsze zeby cos zrzucic a później bedzie już z górki ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
tak do konca zycia i jeden dzien dluzej:P
Ja brałam Alli i nic...tak chciałam spróbować. Uważam, że najlepsze na schudnięcie to mniej jeść...NIE GŁODZIĆ SIĘ!!! i ruszać się. To najlepszy sposób...wiem bo tak schudłam 15 kilo. Potrafiłam obejść się bez słodyczy i racjonalnie się odżywiać, tymbardziej ,że teraz w lato tyle jest warzyw i owoców. Do tego chodziłam na siłownie i nie dość że kondycja była super to i kilogramów mniej.
Dzięki za już i proszę o jeszcze
ja brałam tabletki linea i schudłam 6 kg bez diety
nie docinam, tylko sie martwie o ludzi ktorzy stosuja chemie, znam kilka przypadkow brania abletek i tego co sie dzialo pozniej
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
ojejku straszne - a wiesz ze lykanie apapu ibupronu i witaminy c tez jest szkodliwe?
chemia w kosmetykach tez moze byc szkodliwa
ostatnio mówili w jakichs wiadomosciach ze te wszystkie preparaty na odchudzanie to sciema, ale fajnie ze ktos pisze ze dzieki ali schudł 6kg bez diety, moze to siła autosugestii ;)
ja jadłam mnostwo róznych tabletek na odchudzanie i na zadnych nie schudłam... linea tez jadłam i nic...

teraz staram sie odzywiac zdrowo i mało kalorycznie i w przeciagu ostatniego tygodnia schudłam 1,2 kg:) zaznaczam ze czesto chodze głodna...

aha i osobiscie uwazam ze woda na odchudzanie nic nie daje :) ja jestem praktycznie uzalezniona od wody niegazowaniej -potrafie wypic do 4-5 l. dziennie i nigdy nie ruszyła mi sie z tego powodu waga :)

image
Ja już brałam chyba wszystko co jest dostępne na rynku i nic , schudłam dopiero na prawdziwej diecie ale bez głodzenia się i tyle.
Mysle ze to jednak prawda ze wszystkie te cudowne specyfiki to lipa.
Na mnie nawet Zelixa nie działała
Ale Ali nie próbowałam bo słyszałam ze w Stanach wycofują je ze sprzedazy bo się okazało ze sa bardzo szkodliwe blebleble
jessu porownujesz wit c do tabletek ktore przyspieszjaaj bicie serca, podwyzszaja temperature i cisnienie krwi??? sorry ale widac ze nie masz zielonego pojecia o dochudzaniu i chwytasz sie brzystwy bo brak CI silnej woli i motywacji by zyc zdrowo. kilka moich klientek wlasnie bralo i linee i alli a teraz przytyly dwa razy tyle i ciezko nam ruszyc kg z organizmu bo organim sie broni, i tylko o to mi chodzi, efekty uboczne moga wystapic po kilku latach, idz na silke , wejdz na bieżnie rowerek orbitreka, poruszaj sie z 50 min i uwierz mi ze po tyg waga drgnie
hehe no tak walnij jeszcze teraz wspaniala reklame gdzie mam pojsc.. bo chyba sie recepcjonistka z fitnesclubu trafila
olciaprincessa a mozesz mi powiedziec ile trzeba np. jezdzic na rowerku zeby zaczac cos wogóle spalac?
ja do zdrowego odzywiania potrawie sie zmusic ;) ale z tym rowerkiem to kiepsko mi idzie... moze jakbym wiedziała po jakim czasie spala sie tłuszczyk to by mi sprawniej poszło :)

image
olcia............
Możesz mi wysłać Twoją ofertę na mail ? Trenujesz gdzieś grupowo- fitnies- czy prowadzisz treningi indywidualnie?

Mail w profilu
no i reklama i prowokacja sie udala :D
zadna reklama
moglam zalozyc nowy watek a zapytałam tutaj :)
Najszybciej spalisz kalorie podczas seksu! Ale czynnego, nie biernego!!! ;)
z tego co ja pamietam to rowerek zaczyna spalac tłuszczyk jakos po 20/30 min. ale 100% nie dam,a co do cwiczen ja chodziłam na siłke 3 razy w tygodniu po 1,5h i na mnie nawet to nie podziałało :( teraz po porodzie chyba znowu bede próbowac,ale watpie juz w rezultaty... no chyba ze wreszcie sie hormony ustabilizuja bo bede miala spokojnie z 25kg do zżucenia :/
image
image
Ja w okresie 7 miesięcy schudłam sporo-18kg dzieki diecie i ćwiczeniom.
Głownie aerobik, bo nic innego mi nie wolno-kolana, stawy itp.

Pamiętam, jak chciałam "dopalacza", to moja lekarka ogolna poradziła mi to Ali.

Nie brałam, i nie wzięłabym- jak pisze Ola, co potem??

Trzeba zm ienić styl i nawyki zywieniowe, dopasowac do organizmu, wszystko połączone z ćwiczeniam, bo przecież na cholerę się męczyć i byc szczupłą z worami na brzuchu, czy skórą rozdętą i nie wyćwiczoną.

Żaden szał:)

Wszystko na spokojnie, nie każdemu jest schudnąć.

No, a ja za 6 miesięcy sie popiszę moimi kolejnym staraniami zrzucenia wagi.
Zobaczymy, czy po 2 ciąży też będę taka Mądra Sowa;)
image

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ogolnie wysiłek tlenowy powinien trwac min 30 min
wysiłek tlenowy tzn szybki marsz, rowerek, orbitrek, aerobik- tylko taki wysiłek, który nie powoduje zadyszki
min 3 razy w tyg powinno się ćwiczyć
polecam pływanie, aerobik, step gdzie przez ok 40 min wykonuję sie układy choreograficzne, a na zakończenie wzmacnia się wybrane grupy mięśniowe, siłowania tak ale jeśli zacznie się własnie od 30 min wysiłku np na bieżni dopiero potem na przyrządy
od samych brzuszków np. się nie schudnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i niestety bez diety się nie obejdzie ale to nie oznacza glodzenia tylko włąsnie zmianę nawyków żywieniowych
Dieta South Beach chyba polega na nie łączeniu białek z węglowodanami czyli np mięso z sałatką bez ziemniaków, makaronu lub ryżu
moja mama stosuje taką dietę i udało jej się ładnie schudnąc
np na śniadanie jje zawsze twaróg z chudym jogurtem i z warzywami: papryką, pomidorem, samo jajko np tylko z ogórkiem
to samo na obiad- mięso tylko z surówką
Moja szwagierka mi wlasnie napisala, ze schudla 5kg w ciagu 4 miesiecy - dzieki Ali!!!

Wlasnie staram sie czegos wiecej dowiedziec na temamt tych tabletek.
Alli akurat jest produktem renomowanej firmy i za jego wprowadzeniem na rynek stoi masa badan klinicznych. Wejdzcie na strone producenta, albo na fora, poniewaz na swiecie jest sprzedawany od jakiegos czasu.
Preparat jest przeznaczony dla osob z BMI bodajze powyzej 28, a poza tym potrzebna jest zbilansowana dieta - sam prepata cudow nie zdziala.
Ja pamietam ,ze na wykladach z Nutraceutyków na AMG (jeszcze wtedy AMG)., profesor mówił o Orlistacie - Alli właśnie zawiera ten składnik. Te tabletki powoduja,że tłuszcz sie nie wchłania z przewodu pokarmowego a tym samym się nie odkłada w boczki:), ale nie jest to cudowny lek . Ponieważ ten tłuszcz musi sie jakoś wydalis i u wielu osob zaobserwowano biegunki tłuszczowe, jeszcze inne osoby mialy nawet problemy z utzrzymaniem kału. Poza tym po co brac tabletki zeby tluszcz sie nie wchlaniał jak mozna ograniczyc przyjmowanie tłuszczów. Nie smażyc, nie smarowac chlebka, itp itd.
Działanie niepożądane
bóle brzucha
biegunka zwłaszcza tłuszczowa
wzdęcie
nietrzymanie stolca
uszkodzenie wątroby z wzrostem AlAT i AspAT
nieregularne miesiączkowanie
uczucie zmęczenia
choroby zębów i dziąseł
skórne reakcje alergiczne

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry