Widok
Amniopunkcja - gdzie robić??
Witam Was serdecznie,
mam bardzo ważne i pilne pytanie.
Czy która z Was miała robione badanie amniopunkcji?
Jeśli tak to ogromna prośba o informację gdzie robiłyście, u jakiego lekarza.
Zabieg miałam mieć wykonany na Akademii Medycznej lecz odwołali mi z powodu choroby lekarza.
Teraz pilnie poszukuje dobrego fachowca który mi to wykona.
Mam namiar na Swissmed w Gdańsku przy Wileńskiej aczkolwiek nie mam żadnego zdania na temat tamtych fachowców.
Pozdrawiam i błagam o pomoc jeśli któraś z Was jest w stanie mi doradzić cokolwiek.
Niestety test podwójny wypadł nie za dobrze i martwie się o zdrowie Dziecka:(
Pozdrawiam
mam bardzo ważne i pilne pytanie.
Czy która z Was miała robione badanie amniopunkcji?
Jeśli tak to ogromna prośba o informację gdzie robiłyście, u jakiego lekarza.
Zabieg miałam mieć wykonany na Akademii Medycznej lecz odwołali mi z powodu choroby lekarza.
Teraz pilnie poszukuje dobrego fachowca który mi to wykona.
Mam namiar na Swissmed w Gdańsku przy Wileńskiej aczkolwiek nie mam żadnego zdania na temat tamtych fachowców.
Pozdrawiam i błagam o pomoc jeśli któraś z Was jest w stanie mi doradzić cokolwiek.
Niestety test podwójny wypadł nie za dobrze i martwie się o zdrowie Dziecka:(
Pozdrawiam
ja tez mialam amniopunkcje w invikcie u pani doktor brzozki wczesniej bylam u genetyka po skierowanie na to badanie z wynikiem tez bylam od razu u genetyka
powiem ci że sam zabieg nie jest straszny, ale oczekiwanie na wynik jest po prostu mordercze. My w tym ostatnim, trzecim tygodniu, prawie się do siebie nie odzywaliśmy, takie napięcie w nas było...do wybuchu niewiele było trzeba.....nerwy okropne...
No, ale potem przychodzi wielka ulga i śmiech przez łzy :))))))))))))))
czego i tobie życzę z całego serca
No, ale potem przychodzi wielka ulga i śmiech przez łzy :))))))))))))))
czego i tobie życzę z całego serca
Wyobrażam sobie...
ja już teraz nie mogę sobie znaleźć miejsca a co dopiero mówić gdy odlicza się dni do otrzymania wyniku.
Wierze że będzie dobrze i za namową postaram się umówić do Pani dr. Brzóski.
Boże nie wiedziałam że aż tak długo należy czekać na wyniki badania.
3 tygodnie to tyle czasu... trzeba być dobrej myśli i wierzyć że będzie dobrze.
Jaki jest koszt amniopunkcji? bo z tego wszystkiego nawet nie zapytałam Pani w rejestracji...?
ja już teraz nie mogę sobie znaleźć miejsca a co dopiero mówić gdy odlicza się dni do otrzymania wyniku.
Wierze że będzie dobrze i za namową postaram się umówić do Pani dr. Brzóski.
Boże nie wiedziałam że aż tak długo należy czekać na wyniki badania.
3 tygodnie to tyle czasu... trzeba być dobrej myśli i wierzyć że będzie dobrze.
Jaki jest koszt amniopunkcji? bo z tego wszystkiego nawet nie zapytałam Pani w rejestracji...?
Wiecie co u nas bylo najgorsze ze w dzien terminu wyniku badan okazalo sie ze jeszcze go nie maja i bedzie kilka dni pozniej nie moglam spac jesc bylam zalamana az w koncu przyszedl dzien odbioru wynikow u mnie dziecko jest nosicielem wady genetycznej ale nie przeszkadzamu ona narazie w rozwoju
hm, ja miałąm tak: wizyta u gina na książeczkę zdrowia, wypisał mi skierowanie na test zintegrowany więc ten też robiłam za darmo, a że test wyszedł jak wyszedł potrzebna była amniopunkcja, i na nią też dostałam skierowanie na książeczkę. Gdybym test robiła płatnie, za amniopunkcję też bym musiała zapłącić. Z tym, że to wszystko było wewnątrz Invicty.......
jak idziesz tam do genetyka to napewno dostaniesz od niego skierowanie na amniopunkcje a co do wady mojego dziecka i praktycznie tez moja (dziecko odziedziczylo wade po mnie) to chodzi o krotko mowiac rozmnazanie :)
witam ja mialam w szpitalu wojewodzkim przez doktora Deringa na fundusz, byłam na wizycie u genetyka w akademi medycznej, dla mnie najgorsze badanie w życiu , bałam sie ze starce maluszka, potem 3 tygodnie czekania dłuzyło sie nie milosiernie, maly okazal sie zdrowy, ale jak byłam w drugiej ciazy nie poszłam na to badanie drugi raz nic by to nie zmieniło a dobre usg wykryje nie ktore wady a przynajmniej u nas tak było zycze powodzenia
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. jak narazie znalazłam wolnego genetyka w Inviccie, ale dopiero na 27 lutego. Wcześniej w Trójmieście nikt nie jest wolny:( Masakra jakaś. We wtorek jestem umówiona do genetyka w Bydgoszczy. To czekanie jest straszne:(
a powiedzcie proszę, co u Was było przyczyną wykonania amniopunkcji? pozdrawiam
a powiedzcie proszę, co u Was było przyczyną wykonania amniopunkcji? pozdrawiam
ja miałąm skierowanie od genetyka z Invicty. Tam już nie mieli punktów na amniopunkcję,wiec skierowali mnie na Kliniczną. Praktycznie z dnia na dzień miałam zrobioną. Wszystko udało się bezproblemowo. Jedyny minus,to to,że musiałam tam spędzić 3 dni, bo inaczej fundusz im nie płaci za zabieg. W sumie przyszłam w środę po 12, w czwartek zabieg,a w piatek wypis.Sam zabieg trwał z 5 min pod kontrolą usg, ukłócie igłą tj zastrzyk i po wszystkim. Po nie było rzadnego krwawnienia,ani skurczy. Lekarz,która mi robiła mówiła,ze coś takiego może się przydażyć. Mam się nie stresować, tylko lezeć i ewentualnie no-spę łyknąć. Mi nie było potrzebne. U mnie wskazaniem do amniopunkcji było wysokie ryzyko wystąpienie zespołu Downa. Po 3 tyg czekania odebrałąm wynik i na szczescie wszystko jest ok. Bedzie zdrowa córeczka :) Jak masz jakieś pytania,to pisz lenagd@wp.pl
Byłam u dr Ochman, gdyż wynik testu PAPA wyszedł źle. Spodziewałam się czegoś bardziej profesjonalnego. Za wizytę płaciliśmy, gdyż przestraszona chciałam dostać się jak najszybciej do genetyka. Cała wizyta trwała ok 5 minut, przy czym pani doktor nie powiedziała mi nic o czym bym nie wiedziała- czyli, że ryzyko wystąpienia wady genetycznej jest duże. Tak naprawdę ta wizyta w ogóle nic mi nie dała, jedynie uszczupliłam mój portfel o 130 zł. Nawet nie wspomniała nic o tym, iż amniopunkcja wczesna może być bardziej ryzykowna....niż późna.... Ogólnie jestem rozczarowana.
ja też robiłam na Klinicznej na skierowanie od dr Doeringa (wizyta prywatna) i bardzo sobie chwalę
pojechałam, poczekałam w kolejce, badanie trwało jakieś 10 minut i wróciłam do domu z przykazaniem żeby do końca dnia leżeć, nie miałam żadnych dolegliwości i powikłań, na wynik czekałam około miesiąca, córeczka zdrowa
pojechałam, poczekałam w kolejce, badanie trwało jakieś 10 minut i wróciłam do domu z przykazaniem żeby do końca dnia leżeć, nie miałam żadnych dolegliwości i powikłań, na wynik czekałam około miesiąca, córeczka zdrowa
Jeśli kogoś to jeszcze interesuje - ja robiłam na Sojowej w Gdyni, refundowane ze względu na wiek. Robil dr Boćkowski. Wszystko gładko, bolało mniej niż pobieranie krwi. Wyniki po niecałych trzech tygodniach. Teraz bardzo się cieszę, że zrobiłam badania mimo granicznego ryzyka, bo tonęłam już w studiach internetowych i rozważaniach.
dziewczyny podbijam temat. mialam zle wyniki usg i testu podwójnego jestem w 12 tc. wizyte u genetyka mam wyznaczoną na 15 stycznia w invikcie bede wtedy w 15 tc boje sie ze amino bedzie robione bardzo pozno. W invikcie szybciej nie ma miejsc ale czytam tu ze można na klinicznej wykonac zabieg jak to wygląda i czy też są długie terminy? czy gin z klinicznej może wystawic odrazu skierowanie na aminopunkcje ? ide w sobote do Światkowskiej może ona może ? nie wiem
Aminopunkcje na nfz od niedawna robia tez w gamecie w gsyni ale tam musisz miec skierowanie do poradni badan prenatalnych ze wskazaniem dlaczego ma byc amino..jesli moge spytac co u Ciebie wyszlo nie tak? U mnie za wysoka przeziernosc bo 2,4 przy crl 56 mm i do tego mala kosc nosowa..ja zrezygnowalam z zabiegu..zadalam sobie pytanie-czy bede w stanie zabic moje dziecko jesli beda zle wyniki...Teraz modle sie codziennie o zdrowie mojego dziecka. Do tego ryzyko amino tez jest ze mozna poronic..