Widok

Atak barbarzyńców

Czy można pozwolić prywatnej korporacji, żeby się tu szarogęsiła i ustalała co nam wolno, a co nie ?
Ja jestem zdania, że Polacy nie gęsi i swoją kulturę mają, zbędna nam jest kultura korporacyjna "barbarzyńców," jak określił Szwedów ich premier w r. 2006: "Tylko barbarzyństwo jest auyentycznie szwedzkie, cały dalszy rozwój został przyniesiony z zewnątrz". No i to barabrzyństwo teraz eksportują do nas.

http://niepoprawni.pl/blog/zetjot/puscic-ikea-w-skarpetkach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Stara podróbko mężczyzny, zabralbys zone na obiad do restauracji dobrej.
Ach przepraszam, w twoim przypadku partnera.
Przepraszam raz jeszcze, przeciez ty jestes z tych co resztki zabieraja z knajp na koniec dnia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciacho

"Jeśli firma prywatna ma politykę propagowania "

Tak już odleciałaś, że nie zauważyłas, że pleciesz bzdety ? Jak można wyplatać takie oksymorony ?

Działalność prywatna to działalność realizująca cele prywatne, w sferze prywatnej.
Działalność polityczna to działalność publiczna realizująca cele wspólne, w sferze politycznej.

Trzeba pilnować reguł języka, bo język służy do komunikacji, więr rozróżnienie między tymi dwiema sferami ma istotne znaczenie, bo inaczej by się ta kwestia w języku nie pojawiła. A pojawiła się jako dowód na odrębność tych dwóćh sfer. Abecadło, ale abecadła też się trzeba nauczyć, nie da się tego wyssać z mlekiem matki. Skutek ignorowania reguł języka jest taki, że powstaje tego rodzaju misz-masz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawda (czyli prawda obiektywna) jest to relacja między rzeczywistością a jej obrazem w umyśle. Jeżeli obraz rzeczywistości w umyśle jest adekwatny do rzeczywistości to mówimy że to pełna prawda. Jeżeli nie całkiem to mamy do czynienia tylko z ułamkiem prawdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szacunek względem drugiego człowieka jest absolutną podstawą. Bez względu na płeć, rasę, wyznanie, orientację. Każdy rodzi się z takimi samymi prawami człowieka. Mowa nienawiści to pogwałcenie czyjejś godności.
Jeśli firma prywatna ma politykę propagowania tolerancji oraz akceptacji w kierunku osób LGBT to po pierwsze jeśli jesteś przeciwko a masz to w umowie to jesteś zwyczajnie durny jeśli się w takiej firmie zatrudniasz.
Po drugie głośny sprzeciw dotyczący postulatów/polityki firmy działa na niekorzyść jej wizerunku.
Po trzecie wiadomo,że nie da się wyłączyć całkowicie życia prywatnego z życia zawodowego, zawsze się choćby na przerwie rozmawia. Taki zapis, tolerancja lgbt chroni także tych ludzi przed ewentualnym mobbingiem, czy też nękaniem, tworząc zdrową atmosferę w pracy.

Poza tym jako osoba biseksualna i niewierząca wszystko mi jedno jakie mnie po śmierci kary dopadną za to,że jestem tak bardzo w oczach Pana nieczysta xD

Peace and love
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Według Twojej linii prawda obiektywna (jest matołem / nie jest matołem) jest nieistotna, ważna jest prawda subiektywna

Nie ma czegoś takiego jak prawda obiektywna i prawda subiektywna. Może być np. tak że subiektywnie możesz odnosić wrażenie że nie jesteś matołem, podczas gdy prawda obiektywna jest inna. Kluczowe w tym przypadku jest określenie czy była intencja ranienia drugiej osoby czy nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marks popełnił błąd zakładając, że konflikt pracodawca-robotnik będzie wieczny. Tymczasem robotnicy na Zachodzie jeżdżą Skodami Superb, mają wygodne apartamenty i jeżdżą do Egiptu na wakacje. Znaleziono zatem prawdziwie wieczne i nierozwiązywalne konflikty. Np. rodzice-dzieci. Dorastające dzieci zawsze będą pchane przez naturę do rozpoczęcia współżycia albo do masturbarcji. A rodzicom zawsze będzie zależało, żeby i jedno i drugie było jakoś ucywilizowane, przełożone w czasie, ucywilizowane i wzięte w etyczne ramy. Wystarczy zatem rozbudzić dzieci seksualnie, a jednocześnie wmówić im że są przez rodziców represjonowane i ograniczane. Konflikt gotowy. Można też właśnie znaleźć ludzi o zaburzonej płciowości lub seksualności. Tacy zawsze będą w kontrze do społeczeństwa. To się robi niebezpieczne w przypadku, gdy transseksualni faceci są np. wpuszczani do żeńskich drużyn sportowych. Albo na kobiece oddziały więzienne. Kościół polski zawsze będzie w kontrze do takich ideologii i dlatego właśnie są różne filmy i grzanie często nawet prawdziwych incydentów. Tyle że Kościół by się spokojnie obronił, gdyby po prostu trzymał się doktryny i Ewangelii. Większym zagrożeniem jest tu rozkład od wewnątrz.

Edit. Przypomniałem sobie, że pewna kobieta z Anglii stwierdziła, że bardzo chciałaby, żeby jej córka została prostytutką. Na niektórych ta propaganda zatem działa. Ale głupki to zawsze były, są i zawsze będą.

raven

Bardzo mi się spodobało określenie "marksizm magiczny". Prawdę powiedziawszy marksizm z założenia był magiczny, bo wymyślił prawa, które nie istnieją i na bazie tych praw uprawiał magię słowną, usiłując wdrożyć te prawa w społeczne działania i tak przekształcić społeczną rzeczywistość.
To nadal w tych środowiskach działa i to widać na tym forum gdy mnożą owi magiczni marksiści rozmaite zabawne zaklęcia i rytuały mające sprawić, że zniknie nagle ta cała pisowska rzeczywistość i wróci marksistowska nadrzeczywistość czyli po prostu surrealizm.

Nie na temat.
Według Twojej linii prawda obiektywna (jest matołem / nie jest matołem) jest nieistotna, ważna jest prawda subiektywna (poczucie krzywdy). To powoduje, że Twoje poglądy oceniam jako humorne. A poziom pojmowania świata przez Bezimiennego wisi mi zwiędłym kalafiorem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kocio,

ta propozycja zatrudnienia jest jak najbardziej merytorycznie zasadna.

Kocio,

przestań uprawiać symetryzm, bo każdy rozgarnięty człowiek wie, że prawda leży nie pośrodku, lecz tam gdzie leży.

Błąd w Polsce polega na tym, że pozwolono prywatnym firmom mającym licencję na produkcję i handel, na dorabianie w zakresie ideologii i bezprawne wymuszanie na pracobiorcach posłuszeństwa wobec ideologii, do tego ideologii dewiacyjnej.. Takie firmy powinny być cipuasem eliminowanie z rynku.

Bardziej ogólny błąd polega w świecie Zachodu na skrajnym zideologizowanym indywidualizmie wyrażąjącym się w prądach liberalnych, libertariańskich i libertyńskich, których wspólnym mianownikiem jest przesadna wiara w liberty/wolność, z pominięciem innych ważniejszych czynników cywilizacji. W Polsce zaś mamy do czynienia z małpowaniem Zachodu przez idotów, zwanych tradycyjnie pozytecznymi idotami.

Ta ideologia doprowadziła do tego, że podejmujace niekorzystne dla ludzi działania globalne rzekomo prywatne korporacje posuwają się daleko i chcą zawłaszczyć dobra publiczne, w tym polityczne, nam przynależne z natury rzeczy.

Bez zrozumienia natury systemu demoliberalnego i jego struktury sprzężonej z konsumpcjonizmem w gospodarce nie da się zrozumieć obserwowanego właśnie na żywo upadku Zachodu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

> Nie wyobrażam sobie, abym płacił komuś za aktywne nawoływanie do nienawiści.

Też sobie tego nie wyobrażam, abyś to ty komuś za to płacił.
Chyba, że podwykonawcom... ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzisz Kocio, tym się różnimy od siebie, ze to ja przeglądam cv i ja decyduje o tym jak wyglada kultura pracy w mojej firmie.
Jeżeli realizacja wartości firmy wymaga określonego zachowania, to tego wymagam od pracownika.
Czy narzucony post ramadanowy miałby czemuś służyć ? Wątpię. Podobnie jak narzucony post wielkopiątkowy.
Ale na pewno postawa pełna empatii i szacunku do tych, których prawa są zagrożone.
Nie wyobrażam sobie, abym płacił komuś za aktywne nawoływanie do nienawiści.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuje
teoretyczne pitolenie zamienic w realne działania. Firme moze zalozyc kazdy. Trwa to 1 dzień.
W czym problem ? W tym ze trzeba miec pomysly i fundusze na ich realizacje.

Idąc twoim tokiem rozumowania mogłabym otworzyć firmę, zatrudnić tam ciebie albo twoja rodzinę i kazać im uczestniczyć w poście ramadanowym, bo to wspieranie atakowanej mniejszości. Kusząca perspektywa :) chcesz złożyć do mnie cv?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bezimienny mógł faktycznie przegiąć, bo przecież wszyscy widzą, ze nie jesteś matołem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kocio, zawsze możesz iść do pracy do spółek skarbu państwa, np. PGE.
Abstrahując od tego, że spółki skarbu państwa, w odróżnieniu od podmiotów prywatnych zobowiązane są do dużo bardziej wstrzemięźliwego wydawania pieniędzy na sprawy nie związane z ich działalnością, to ta spółka płaci publicznymi pieniędzmi takiej np. Klepackiej za prowadzenie partyjnej agitacji nienawiści wobec mniejszości seksualnych.

Tam pewnie nawet dostałabyś awans za prawidłową światopoglądowo postawę.

Croswald próbuje zabłysnąć, bo Żadko ma racje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

>Wolność wypowiedzi kończy się tam, gdzie zaczyna się krzywda drugiego człowieka.

Trochę humorne.
Czyli gdybym uznał, że nazwanie mnie przez Bezimiennego "matołem" jest dla mnie krzywdzące, to nie mógłby tak powiedzieć?
To może wobec tego jest niekorzystnym, że traktuję ulgowo takie zaczepki? Może powinienem poczuć się pokrzywdzony? I zarzucić mu mowę nienawiści?

Facet zacytował treść biblijną pod tekstem pozytywnym dla tęczowych. Jeżeli to jest nawoływanie do nienawiści to wsadźcie od razu do więzienia cala redakcję wikipedii i wszystkich edytorów i wydawców od biblii, koranu, talmudu i wed - wszędzie tam leje się krew niewinnych. O holiłud nie wspomnę nawet.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Jeżeli ktoś opatrznie rozumiejąc wolność wypowiedzi nawołuje do...

Powinno być opacznie czyli na opak. Wyraz opatrznie znaczy tyle co pieczołowicie i od wieków nie jest używany. Taki babol nie przystoi frankofilowi, który wszystko wie najlepiej i jakże chętnie drwi z błędów popełnianych przez innych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Klimatyzacja w biurze (60 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Własna firma? (48 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

do góry