Widok
Ja zawsze robię tak: kapustę szatkuję i dusiszę podlaną wodą, do tego ziarenka smaku(lub inną podobną przyprawę), na patelence podsmażam wędzony boczuś i dorzucam do kapustki, do tego młodą marcheweczkę startą na tarce i wszystko razem poddusić(młoda kapusta dośyć szybko miękknie, więc nie trzeba tak długo jej męczyć jak kiszonej)na koniec zakwaszam szczyptą kwasku cytrynowego i do daję koperek.Doprawiasz do smaku soląi pieprzem. Możesz zrobić do niej zasmażkę, aby była gęsciejsza( łyżkę masła rozpuszczasz na patelni do tego łyżka mąki i zasmażasz, potem dodajesz do tego ze dwie łyżki kapusty i wszystko wrzucasz do garnka)
Pychotka, do tego młode ziemniaczki z koperkiem i maślanka... mniam
Ale mi smaka narobiłaś:)))
Pychotka, do tego młode ziemniaczki z koperkiem i maślanka... mniam
Ale mi smaka narobiłaś:)))