Widok

Basen z niemowlakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś chodzi na basen z niemowlakiem? Moje chłopaki maja 4 miesiące - można już?
Chciałabym ich jakoś postymulować ruchowo, a uwielbiają kąpiel:)
Gdzie w gdańsku można chodzić z takimi maluchami?
Jak wyglądają takie zajęcia?
Jaki koszt?
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej
mi lekarka mówiła, że skóra dziecka jest dużo cieńsza niż dorosłego i lepiej z takimi maluchami na basen nie chodzić, bo nie wiadomo z czym wrócą. A to ktoś przyjdzie przeziębiony, ktoś z grzybicą, a ktoś jeszcze z czymś gorszym. Nas babka przekonała i na razie nie pójdziemy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my z Tomciem do Gdyni na Witomino chodzimy na ul.Stawną,zaczęłiśmy jak młody miał skończone 5 m-cy,bo od września zaczynały się zajęcie.Moja starsza córcia 5 lat chodziła do Jezuitów,ale po półroczu zrezygnowałam,chodzi też na witomino do Hydrostacji i tu jest o niebo lepiej!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.relaxcenter.pl/nauka-plywania-dla-niemowlat.html
tu podobno można sobie pójść jednorazowo i nawet niedrogo,
ja planuję z Martysią się wybrać właśnie w to miejsce, ale do Gdyni dla nas z Gdańska bez samochodu to niezła wyprawa, więc czekam na jakąś sposobność ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sanszajn Ty tam chodzisz prawda? ja też na tą godzinę planuję się kiedyś wybrać... a powiedz mi, czy dużo jest osób? w sensie czy jak przyjdę, to się zmieszczę? :)
Moja Lenka była w aquaparku jak miała nie całe 6 miesięcy. Tam są takie fajne płytkie baseniki dla takich maluszków, choć woda nie jest za ciepła i pewnie dlatego najbardziej lubiła jacuzzi :). Teraz ma 8 miesięcy i od miesiąca chodzimy na zajęcia na basenie Politechniki. Jest fajnie choć sporo ludzi.
Mała uwielbia te zajęcia. na ostatnich zanurzaliśmy dzieciaczki pod wodę:)czego bardziej pewnie bali się rodzice niż same dzieci.

Mogą tam chodzić też dzieciaczki od 3 miesiąca i ostatnio taki był. Z takim maluszkiem jest trochę więcej zabawy niż ze starszymi gdyż trzeba je trzymać w inny sposób.

Co do ochrony skóry itd... Ja mam to szczęście, że jestem mamą dziecka bezproblemowego:) Ona porostu nie łapie żadnych wysypek, uczuleń czy jeszcze innego paskudztwa.
Ja chodze na 10.45 i nigdy nie ma wiecej niz 5-7 maluszkow z rodzicami oczywiscie. Jak bedziesz to daj znac. Mnie latwo poznac jstem bardzo wysoka blondynka w taki pomaranczowym stroju kapielowym i z mala dzidzia taka prawie lysiutka:)

oo super dziekuje za informacje :)
Ja zdecydowałam się na Aquapark Sopot i nie żałuję, choć miałam trochę obaw bo niewiele częściej córka chorowała na zakażenie układu moczowego i całego ustroju.
Jednak lekarka stwierdziła że nie widzi przeciwskazań a ja nie chciałam popaść w fobię na punkcie bakterii, i bokować dziecko w rozwoju.
Po raz pierwszy moja coreczka pływała więc w wieku niespełna sześciu miesięcy, w basenie hotelu Posejdon, a potem już często bywałyśmy tam właśnie, i w Sopocie.
Uważam że przy normalnym, zdrowym dziecku i uwadze przykładanej do higieny (staranne umycie, osuszenie dziecka po pływaniu), nie ma się czego bać.
A dlaczego akwapark sopocki? Jadę kiedy chcę, nie przejmuję się żadnymi zajęciami i wynikającymi z nich zobowiązaniami, korzystam z wielu atrakcji tego basenu. Uwagę mogę mieć skupioną tylko na córeczce.
Początkującym polecam!

(P.S. Nie korzystałyśmy z basenów dla najmłodszych. Jest tam tak mało wody że dziecko nie czuje jej wyporu, moja się więc to z celem, dorośli i tak tam wchodzą bo przecież ze swoimi dziećmi, i ponadto dziecko nie jest obmywane całe wodą, więc łatwo się wychładza.)
Gdybyscie chcialy popatrzec na zajecia to sa na Stawnej na Witominie zawsze w niedziele o 10:00 -prowadza 2 konkurencyjne szkoly po 2 stronach basenu. Mozna usiasc na widowni i popatrzec jak to wyglada, pogadac z rodzicami i instruktorami itd.
Szkola aliceswim, z ktorej uslug korzystamy ma taka opcje jak zajecia indywidualne (fajny pomysl na pierwszy raz), i zajecia probne, wiec nie ma stresu,ze zaplacicie za semestr i Wam sie nie spodoba. Warto napisac do nich maila i dopytac o szczegoly, albo wpasc w niedziele.
Swim gold to basen hotelu gdynia?
Będę musiała się na coś zdecydować, bo położna polecała wybrać się na basen przed ukończeniem 3 miesiąca. trochę się tym stesuje, ale postaram się wybrać z moim bąkiem.
A wiecie może jak to jest w tych basenach szkolnych?był ktoś może na tym basenie na karwinach, bo tam jest mi akurat najbliżej.
No własnie nigdzie nie znalazłam informacji czy na Karwinach też są zajęcia dla niemowlaków a też mam najbliżej na ten basen:)
Zadzwoncie najlepiej, ja tez mam tam najblizej ale wydaje mi sie,ze tam nie ma takiego dnie, gdzie podgrzewa sie wode dla maluchow, a inne baseny wlasnie tak robia.
My zaczęliśmy chodzić do Dzidziusia na Chełmie jak mała skończyła 3.5 miesiąca. Chodzimy już ponad rok. Zajęcia ciekawe i przemyślane.
Koszt około 300-330zł, zależnie od ilości zajęć w kursie. Fajne jest to, że mama/tata mogą na zmianę wchodzić do wody, tzn. nie w ciągu jednych zajęć, ale w kolejnych tygodniach. A kilka razy w ciągu semestru drugi rodzic (ewentualnie ktoś inny z rodziny) może wejść na halę basenową, oglądać zajęcia z bliska, robić fotki itp.
sanszajn czy mala nazywa sie Sandra??
kasia i Tomuś, jaka jest strona www tego basenu?
http://www.aliceswim.pl/
A tu basen http://www.plywalniawitomino.pl/ zajecia prowadzi tam kilka szkol-wszystkie kontakty sa na tej stronie
Dziewczyny interesuje mnie basen Dzidziuś na chełmie, chciałabym kupić karnet, ale nie bardzo wiem o co chodzi z tym formularzem zgłoszeniowym, czy to jest tak, że jakiegoś dnia oni odblokowują te zapisy i trzeba na łeb na szyję się zapisywać, tzn. kto pierwszy ten lepszy?;)
Agnieiszka 1303, tak moja coreczka to Sandra:) Widzielismy sie na basenie??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry