Widok
Doczytałam się na opakowaniu że w pepti jest częściowa nietolerancja laktozy i sacharozy a w Nutra całkowita i to mnie niepokoi bo dziś podałam synkowi pepti a co jeśli jest uczulony właśnie na tę laktozę bądz sacharozę?A chciałabym mu podawać właśnie te mleczko jeśli oczywiście nie ma żadnej różnicy między nimi.
to sa hydrolizaty dwoch roznych bialek i tym sie wlasnie roznia, w nutramigenie bialka sa krotsze i stad gorszy zapach i smak, ale za to jest on lepszy dla dzieci z silna alergia na bialko mleka krowiego
Najlepiej uzgodnic z pediatra ktore bedzie lepsze dla Twojego dziecka albo wyprobowac ktores z nich i zobaczyc czy dziecku sluzy.
Najlepiej uzgodnic z pediatra ktore bedzie lepsze dla Twojego dziecka albo wyprobowac ktores z nich i zobaczyc czy dziecku sluzy.
powiem Ci tak, moj synek jest na nutra juz 5 miesiecy i na razie nie robie proby z pepti, wysypuje go po kazdym nowym jedzeniu i boje sie ryzykowac..pewpti pil jakies 2 tyg jak byl malusi i wysypka nie schodzila
Ładnie je, ładnie przybiera, nie boli go brzuszek, robi regularne kupki wiec nie widze potrzeby zmieniac.
Sprobuj z pepti skoro masz w domu jak za kilka dni wysypka nie zejdzie lub bedzie sie utrzymywac to wroc do nutra, Moj alergolog twierdzi ze oba te mleka sa bardzo dobre i tylko trzeba dobrac je do tolerancji dziecka na dane bialko. Moze akurat pepti posluzy malemu.
Ładnie je, ładnie przybiera, nie boli go brzuszek, robi regularne kupki wiec nie widze potrzeby zmieniac.
Sprobuj z pepti skoro masz w domu jak za kilka dni wysypka nie zejdzie lub bedzie sie utrzymywac to wroc do nutra, Moj alergolog twierdzi ze oba te mleka sa bardzo dobre i tylko trzeba dobrac je do tolerancji dziecka na dane bialko. Moze akurat pepti posluzy malemu.