Widok

Bebilon pepti a Nutramigen

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czym się różnią te dwa mleka,czy jest jakaś różnica?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w składzie chyba są podobne, a bebilon pepti tak nie śmierdzi i smakuje troche lepiej
Nutramigenu moja córcia nie chciala tknąc, a bebilon zjadła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
napewno w smaku.
bebilon jest nieco slodszy.nutra...bardziej ohydny;P
Doczytałam się na opakowaniu że w pepti jest częściowa nietolerancja laktozy i sacharozy a w Nutra całkowita i to mnie niepokoi bo dziś podałam synkowi pepti a co jeśli jest uczulony właśnie na tę laktozę bądz sacharozę?A chciałabym mu podawać właśnie te mleczko jeśli oczywiście nie ma żadnej różnicy między nimi.
to sa hydrolizaty dwoch roznych bialek i tym sie wlasnie roznia, w nutramigenie bialka sa krotsze i stad gorszy zapach i smak, ale za to jest on lepszy dla dzieci z silna alergia na bialko mleka krowiego
Najlepiej uzgodnic z pediatra ktore bedzie lepsze dla Twojego dziecka albo wyprobowac ktores z nich i zobaczyc czy dziecku sluzy.
image

image

Jesli nic sie nie bedzie dzialo dziecku po pepti, to mozesz je spokojnie podawac. Reakcje na mleko zobaczysz w ciagu 1-2 dni. Obserwuj malucha i gdyby cos, to skonsultujz pediatra zmiane mleka na nutra. A czemu dostalas te mleka do wyboru?
image

image

To długa historia.W skrócie tylko powiem że byliśmy na nutramigenie bo syn miał podejrzenie skazy,dostawał wysypki ale nic po za nią,lekarz teraz pozwoilił zrobić nam próbę czy faktycznie ma skazę i podać bebilon Ha,po tygodniu zaczęlo go wysypywać,więc dziś kupiłam pepti żeby spróbować te mleczko.
Sprobuj, jesli nic mu nie bedzie, to podawaj pepti, a jak zaczna sie wysypki to wrocisz do nutramigenu skoro malemu sluzyl
image

image

Najpierw musi zejść ta obecna wysypka,nie wiem ile moge go męczyć tym pepti,chyba w poniedziałek pójdę po receptę na nutramigen,a z pepti spróbować za jakiś czas?
powiem Ci tak, moj synek jest na nutra juz 5 miesiecy i na razie nie robie proby z pepti, wysypuje go po kazdym nowym jedzeniu i boje sie ryzykowac..pewpti pil jakies 2 tyg jak byl malusi i wysypka nie schodzila
Ładnie je, ładnie przybiera, nie boli go brzuszek, robi regularne kupki wiec nie widze potrzeby zmieniac.
Sprobuj z pepti skoro masz w domu jak za kilka dni wysypka nie zejdzie lub bedzie sie utrzymywac to wroc do nutra, Moj alergolog twierdzi ze oba te mleka sa bardzo dobre i tylko trzeba dobrac je do tolerancji dziecka na dane bialko. Moze akurat pepti posluzy malemu.
image

image

A robiłaś jakieś badania na tą skazę?No bo ja nie wiem na co mój synek ma alergię a lekarz zlecił tylko podstawowe badanie moczu i kału które nic nie stwierdziło.
mielismy panel alergenow pokarmowych w szpitalu robiony i wyszly alergie na rozne rzeczy
image

image

a poza tym rozne badania kalu z ktorych tez niewiele wyszlo
image

image

zeby stwerdzic np nietolerancje laktozy robi sie specjalne badanie kału.dowiedzialam sie o tym dopiero lezac z dzieckiem w szpitalu.wczesniej nasza pediatra tez stwierdzila ową nietolerancje tylko po wysypce na buzi.natomiast badanie wykazalo,ze wcale tej nietolerancji nie ma i nie było:D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

do góry