Widok

CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 13 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) zakładam nowy wątek! Ja i moja Kropeczka. Mam nadzieje,że szczęśliwy dla niejednej z Was :) Marzenia i cuda się zdarzają, życzę takiego cudu każdej z Was!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olesia kciuki zaaaciśnięte &&&!!!!
Olesia tak wczesne tygodnie możesz czuć się bardzo normalnie, a ból podbrzusza może oznaczać poszerzającą się macicą:)
Olesia - ja przez pierwsze tygodnie po zaplodnieniu czulam sie dokladnie tak, jakbym miala dostac okres.

;)

w zasadzie test zrobilam 30dc i i tak chodzilam 5x dziennie do lazienki bo mialam wrazenie, ze dostaje miesiaczke, takze glowa do gory i trzymam kciuki :)

Dodam, ze my sie staralismy 15 cylki, niby nie dlugo, ale jednak....
(byly to usilne starania ;) i dla nas bylo to jednak dlugo, bo to bylo 15 cykli staran a nie "jak bedzie to super, jak nie to trudno")
po 15 cyklach dostalam skierowanie na droznosc jajowodow i milion innych badan, ktore mialam wykonac miedzy 2 a 4 dc, w zasadzie powiedzialam, ze pierdziele i nie obserwuje juz siebie i koniec.
i czekalam na ten 2-4 dzien cyklu i sie nie doczekalam :)

teraz poczatek 7 tygodnia, wisze na toalecie i martwie czy wszystko bedzie dobrze ;)

takze glowa do gory i kciuki mocno zacisniete :)
Dziewczyny mam pytanko
Czy zanim zacznę brać Clostilbegyt,to należy upewnić się czy nie jest się w ciąży? Biorę teraz d*phaston na wywołanie M i jak się zacznie to mam brać Clo tylko niewiem czy trzeba wykluczać ciążę czy nie.
???
Pozdrawiam
Olesia1986 trzymam mocno kciuki:) ja tak jak Ty,w tym cyklu bede miala pierwsza inseminacje w Gamecie.Mam nadzieje ze Tobie sie uda i ja bede miala wiecej nadziei :) Pozdrawiam
Minioszek,Wydaje mi sie ze powinnas sie upewnic przed wzieciem clo czy nie jestes w ciazy.Pozdrawiam.powodzenia.
Iwonus a jak u Ciebie HSG i badania meza?
Olesia trzymam mocno kciuki! Nie szukaj żadnych objawów, bo to naprawdę jest bardzo różnie, ja też totalnie się nie spodziewałam i miałam niespodzianke, dlatego rada ode mnie nie sprawdzaj śluzu, szyjki, czy Ci dobrze czy nie. Będzie dobrze :)

A ja dziś po południu wizyta :)
Dziewczyny, jesteście mega KOCHANE!! :) dziękuje za tak wspaniałe wsparcie ;)

Luna, w sumie to jest Nasz 17, 18 lub 17,18 lub 19 cykl - straciłam rachubę :D któryś z tych trzech wymienionych :P niby nie dużo, ale jednak - i ja dzisiaj chyba też ze 3 razy w toalecie byłam, tak mnie podbrzusze bolało, że myślałam iż @ znów mnie nawiedziła... nic cierpliwie czekam, chociaż nie powiem, że kusi mnie jak przechodzę koło apteki, aby do niej wejść, ale Mąż zabronił ;)

Asiu- nie szukam objawów :D bo one po prostu nie przychodzą :P a zawsze słyszałam, że kobieta w ciąży, dużo śpi, bolą Ją piersi, wita się z kibelkiem... Stąd mój wniosek, że pewnie nic z tego - i w dodatku ten ból na @ :P

A ze sprawdzaniem śluzu i tego typu rewelacjami dałam sobie spokój, bądź co bądź, ale to nie dla mnie :D

Mnioszka - z tego co pamiętam, co warto sprawdzić przed clo czy nie jest się w ciąży, bo jak jesteś, a bierzesz, to ten lek ma negatywny wpływ na ciąże - z tego co pamiętam, a może z jakimś innym pokićkałam za dużo tych świństw mam :P

Iwonus. p - i jak? już po HSG czy przed? jeśli przed to na kiedy masz termin tego badania?

niunia, o proszę, a u jakiego lekarza się leczysz? :)
Lecze się u Skweresa, A Ty? dzisiaj przyszła wredna @,i od razu zapisałam się na termin naszej pierwszej IUI, bardzo się boje że się nie uda:( Trzymam kciuki i czekam na wieści od Ciebie.Pozdrawiam
ja też leczyłam się u dra Skweresa i to z jakim skutkiem :)
Kammcia gratulacje, a Wam udalo sie naturalnie czy tez mieliscie inseminacje?? za ktorym razem sie udalo??pozdrawiam
Hej laski:)

Dziewczyny ja nieustannie trzymam za Was kciuki - Olesia za ciebie w tym momencie najbardziej:)!

Co do mojego działania - mąż zrobił badania - sprawdzone i niby jest nawet b. dobrze (robił w invikcie i nie ma na nich jednego parametru - niewiedzieć czemu - ale te co są - są dobre:).

Więc skoro u męża dobrze, a moje hormony ustabilizowane to ja się biorę za HSG - jutro/najdalej pojutrze idę się zarejestrować - zobaczymy na kiedy będzie termin. Ah i wtedy czekanie i dalsze działanie:)
Olesia to dobrze,że się nie doszukujesz, ale chodziło mi też o to,żebyś się nie przejmowała ani właśnie nie myślała negatywnie właśnie dlatego,że nie ma żadnych objawów, u mnie też nic nie wskazywało :) Dlatego miej wiare do końca! Nawet jak się nie uda to jej nie trać bo jesteś o krok bliżej, a to naprawdę dużo, choć możesz powiedzieć ile jeszcze tych kroków? to ja Ci mówie o jeden bliżej :)
Ja ostatnio stwierdziłam, (wiem,że z mojej perspektywy to teraz łatwo powiedzieć) ale ciesze się,że Maleństwo jest wyczekane i dało nam okazje,żeby z mężem się nacieszyć sobą, teraz wydaje mi się że wsyztsko cieszy mnie 100 razy bardziej niż przyszłoby to z łatwością. Nie powiem ciągle się ogromnie boje, ale jak to powiedziała moja koleżanka taki urok rodzicielstwa,już zawsze będę się bała o moje dziecko.

A teraz trochę pozytywnych wieści :) Jestem po wizycie i wszystko wygląda dobrze :) Maleństwo fikało, machało rączkami, super widok i uczucie,że jest tam w środku. Słyszeliśmy serduszko, radość niesamowita.
Życze Wam jak najszybciej takich radosnych dni! Trzymam mocno kciuki!
niunia - ja również chodzę do Skweresa :) generalnie jest ok, chociaż kilka razy mi podpadł :( tzn. uważam, że bagatelizuje moje endokrynologiczne sprawy :/ aaaa, i twierdzi, że nie potrzeba mi HSG - ale ja się nie znam, więc Go słucham :D poza tym jest spoko ;)

Iwonus.p - :* :* :* :* mega dzięki za kciukasy, jak z resztą reszcie Dziewczyn ;*:*

U mnie w dalszym ciągu cisza a to 27 dc, ale ja tak mam raz @ 25 dc przychodzi a raz 30 :D więc się nie nakręcam, chociaż dzisiaj byłam w aptece i nie powiem, uśmiechały się do mnie te testy, jednak obiecałam Mężowi, że będę twarda!! :D

Jedyne co mnie teraz wnerwia, od niedzieli jestem mega senna i boję się, że znów podwyższyło mi się tsh, a tak niedawno miałam robione i miałam piękny wynik... Generalnie, jak wracam z pracy to śpię po 2 - 3 h, coś posmęce w domu i dalej idę spać ok 22 ostatnio, a dzisiaj to chyba zaraz pójdę, bo muli mnie, a po powrocie z pracy spałam 3 h i jeszcze w skm - ce zasnęłam :.. przeszłam samą siebie dziś :P może to przemęczenie, bo w sumie od pon wstaję o 5 rano, bo akurat taki tydzień zmiany mi przepadł, ale kurczę 2 tyg temu też miałam taką zmianę i było spoko... może to tsh, Jezusie zwariuje przez to :(

Asia, super, że wszystko dobrze wyszło na badaniach i oby tak było do końca ciąży!! :)
\Hello :):):)

Olesia - u mnie pierwszym objawem była - zołzowatość (jak to określił mąż) :P I spanie.... mogłam wiecznie spać :/... jak tylko przyszłąm do domu z pracy, to juz w kimono szłam :P
Także trzymam za Ciebie kciuki kochana :)
I daj znać że wredna @ nie przyszła :D
Ja w to wierzę !
Olesia to że jesteś senna to bardzo dobry znak ;)

ja w gamecie chodziłam do śliwińskiego - wydał sie bardzo kompetentny i został mi polecony przez kilka koleżanek, które są szczęśliwymi mamami ;)
Ja zołzowata jestem zawsze ponoć, więc tutaj nie było by żadnych objawów, tylko ot zwykła codzienność :D

Ok, przyznam się Wam - zrobiłam przed chwilą test ciążowy i d*pa :( chodź przez ułamek sekundy wydawało mi się, że widzę baaaaaardzo słabą drugą kreskę, ale doszłam do wniosku, że to moja wyobraźnia pracuje :/

nic, Mężowi się nie przyznam - trza dalej myśleć pozytywnie :) :) co ma być, to będzie... Szkoda tylko, że takim kosztem - bólu, przykrości i cierpienia. Ale mam za swoje, chyba za dużo oczekiwałam po pierwszej iui :(

Co do senności, muszę to skontrolować, bo kurna teraz do Was piszę, ale łóżeczko też pięknie się do mnie uśmiecha :D

Zaciskam zatem kciuki za kolejne staraczki :*
Olesia nie poddawaj się może jeszcze jest za wcześnie żeby test wykrył??poczekaj bo może @wcale się nie pojawi:) dalej trzymam kciuki, ja pewnie też bym nie mogła się powstrzymać z testem:) a poza sennością to jak się czujesz?? dostałaś jeszcze jakiś lek po IUI? Pozdrawiam:)
Olesia - na moim teście krecha była tak słaba, że też myślałam, że sobie wmawiam :P Pod światło trza było brac, zeby w ogóle coś zobaczyć :P a mój mąż, to nic nie widział :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry