Widok

***CZERWCOWE CIĘŻARÓWKI 3 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NO TO SIĘ SKUSIŁAM :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzien dobry w drugiej polowie tygodnia!!! Sloneczko ciekawie zaglada przez szybe, ale ten wiatr... bez komentarza :)))

no hejka, cos nie mam ostatnio czasu tu zagladac...
jutro z ranca laboratorium, pozniej rozne urzedy a po poludniu usg:)))
a co u was?

hej
no jak napisałam tak pewnie jest "jesteśmy bardziej obciążone dolegliwościami"...
dostałam zwolnienie do końca ciąży :( ja to chyba się zanudzę w domu !! nie wiem, może uda mi się dogadać z szefem, co by przychodzić chodziaż na kilka godzin dziennie ...
ehhh mam wyższe ciśnienie, no i ginka podejrzewa, że może mi się coś robić z nerkami, dostałam skierowanie na kolejne badania ... i jeszcze może coś z wątrobą, bo mam śladowe ilości bilirubiny w moczu :((
ehhh zobaczę co będzie po badaniach, powiedziała, żeby się nie martwić na zapas :/
a w przyszłym tyg jeszcze mam tę niedobrą glukozę do wypicia :(
posluchałyśmy serduszka małej i z nią wszystko w porządku, ale martwię się troszkę, czy te wszystkie moje dolegliwości mogą jej zaszkodzić :/

No widzisz... Jedziemy na podobnym wozku. Mysle, ze nie powinnas sie martwic o Mala, bo te rozne dolegliwosi w ciazy, to nic nadzwyczajnego i jesli tylko jest pod kontrola, to nie zaszkodzi. Glowa do gory-nie jestes sama.

no witam kochane czerwcowe ciezarowki:)))

wynik po wczorajszym usg: zdrowa DZIEWCZYNKA :)))))))))))

teraz sie zbieram bo na zakupki jedziemy, trzeba to uczcic!!!jakas wypasiona sukienuche kupic...chociaz pierwsza kupilismy od razu wczoraj:)z tej radosci:)))

milego dzionka zycze

gratuluje alycja dziewczynki :)
mmadlen, ja23 ma racje nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze.

My dzisiaj idziemy do gin i jestem ciekawa jak tam moja szyjka wygląda ale czuje ze jest wszystko ok :)

mam pytanie do was: czy macie czasami tak ze dzidziuś się nie rusza przez parę dni? moja mała mnie tak straszy a potem jak kopnie to aż mi łzy ze szczecia lecą. podpytam się dziś lekarza czy to normalne. maż się śmieje i mówi ze ma to po mamie ze napewno śpi sobie przez 2-3 dni w dzień a w nocy urzęduje a ze ja śpię jak niedźwiedź to nie czuje :)

wybraliście już szpital i SR?

gratulacje dziewuszki Alycja !!!! super, że wszystko w porządku !!
mam nadzieje, że zakupy się udały :) my na razie mamy tylko czapeczkę zakupioną - przyszły tatuś od razu zakupił jak się dowiedział :)

dzięki za pocieszenia dziewczyny, faktycznie nie ma co się martwić na zapas ! zobaczymy jak powychodzą wyniki ! ja pożyczyłam ciśnieniomierz od teściówki i też mierzę teraz codziennie rano i wieczorem, zawsze, jeżeli będzie coś nie tak dalej, ginka powiedziała, że można brać tabletki jakieś na obniżenie ... a Ty ja23 już coś łykasz ?!
zobaczymy, dobrze, że wszystko tak jak piszesz jest pod kontrolą !!

mam nadzieje tygrysku, że z Twoją szyjką będzie dobrze, grzecznie leżalaś to powinno być :) daj znać po wizycie co i jak ? :)

jeżeli chodzi o ruchy dzidziusia, to ja też czasami nie czułam w ciągu dnia i się już martwiłam... no i reakcja na długo oczekiwany kop też kończyła się łzami :))) - ja jestem strasznie rozregulowana teraz emocjonalnie, wzruszam się bardzo szybko !! ale widocznie dzieciaczki mają raz lepsze raz gorsze dni jak my ;) albo jeszcze na tym etapie nie są aż tak aktywne... chociaż są u mnie takie dni, że Małą roznosi jak nie wiem co !

my będziemy rodzić w Wejherowie, a SR to nie wiem, jak się zdecyduje w ogóle chodzić - bo jak pisałam samej niebardzo mi się będzie podobało, to może w Gdyni na Zbożowej SR Bobas czy jakoś tak - koleżanka mi poleciła

Alycja gratulacje dziewuszki!!!!!
Tygrysku jezeli chodzi o brak ruchow, to ja tez czasami tak sie martwie,m ze nic nie czuje, az tu nagle np. po 3 dniach harce zaczynaja sie na nowo :))) Chyba to normalne.
Mmdlen na razie tylko kontroluje cisnienie i zapisuje wyniki, nie biore zadnych lekow. Dopiero pod koniec marca, jak lekarka zobaczy wyniki, to powie, co i jak.

dziekujemy pieknie:))) zakupy dzisiejsze owszem owocne:))) cos dla mamy (dla mnie,hehe) i corci:)))

no prosze jak ładnie poszło z zakupami ... :)
ja poszłam w Twoje slady i odwiedziłam wczoraj akpol - chciałam tylko po ogladać... no ale w końcu wybrałam kaftanik i śpiochy :)
jenka jakie to wszystko malutkie.. słodkie i w ogóle ! a jakie fajne wzroki poscieli są ! kurcze tyle tego było, że nie wiedziałam na czym oko zawiesic ;)
pozdr i miłej niedzielki !!

ja bardziej sklaniam sie ku body wiesz, kaftaniki i spiochy... nie bardzo, bo te kaftaniki to beda sie podwijac i przeszkadzac Kruszynce:) tzn narazie tak mysle, moze ponziej skusze sie na jakies spioszki:)

a o poscieli to jeszcze nie myslalam, narazie tylko ogladalam na allegro:) ale faktycznie trzeba bedzie juz niedlugo i o tym zaczac myslec;)

milego dzionka:)

body się faktycznie może nie podciają - nie wykluczam ich z "garderoby" córeczki :) ale nie mogłam się oprzeć taki fajny zestawik mi trafił w rączki, że musiałam go mieć ;)
wierze, ja tez jak ogladam te ubranka to zaczynam sie rozczulac...:)))

gdyby tak jeszcze miec troche wiecej na koncie.................ach marzenia,hehe

do juterka:)

I hoooop... Na nowy tydzien :)))

Hej dziewuszki! Mam pytanko, jak sobie radzicie z rosnącymi brzuszkami, jakie kremy byście poleciły? Ja póki co nie mam zadnych rozstępów, czasami mnie swędzi brzusio i trochę skóra się łuszczy na brzuszku i piersiach. Używam tylko oliwki w żelu ale myślę, ze czas najwyższy na coś bardziej profesjonalnego.

hej

no właśnie gdyby stan konta był wyższy to pewnie bym poszalała bardziej ;)

Asiek ja smaruje się różnymi kremami...
gerberem - fajny, trochę tłusty ale szybko się wchłania,
pharmaceris - też szybko się wchłania i taka fajna skórka po nim, no i mustella /dostałam od teściówki, droga jak nie wiem co, ale może jeszcze się skuszę i kupię ../ też fajna, może gorzej się wchałania, ale podobno bardzoe skuteczna w walce z rozstępami ;)

No właśnie chcialam poznać opinie na temat rożnych kremów (tanich i drogich) bo wiem, że nie zawsze cena idzie w parze z jakością. A wiadomo jak to w aptekach itp., zazwyczaj wciskają jakieś drogie firmowe kosmetyki. Nie zalezy mi na tym.

gerber kosztuje ok. 25 zł - moja koleżanka się nim smarowała i nie ma śladu po rozstępach
ten erisa ok. 30 zł
mustella ok. 100 zł :( ale podobno dobra .....

nie polecam fissanu ze względu na to, że ciężko się wchłania, kosztuje ok. 25 zł, jest dobry podobno, no ale mi nie pasuje to, że taki tłusty :)

sądzę, że rozstępy chyba są uwarunkowane genetycznie, jak mają wyjść to pewnie wyjdą.. :( chociaż łudzę się, że może takie smarowanie i delikatny masaż zapobiegają... a jak nie to może je zmniejszą :)

a jak ogólnie samopoczucie ?!

hmm tygrysek się coś nie odzywa - mam nadzieje, że wszystko ok !!

witajcie laseczki:)))

u mnie samopoczucie spox, dzis jednak wizyta u prowadzacego i wczesniej odbieram wyniki krzywej cukrowej.........hehe, troche sie martwie czy aby ten cukier nie jest zawyzony;)

jesli chodzi o natluszczanie brzuszka, to ja podobnie, uzywam tylko oliwki w zelu po kazdej kapieli na mokre cialko, kremy mi smierdza:)
a rozstepy jak maja byc to i tak beda... ;)

no ja mam dopiero ten cukier w tym tyg... ide w środę na badanie ! też mam nadzieje, że wyjdzie oki, chociaż może i ta wątroba i nerki właśnie od tej cukrzyczki... tfu tfu tfu !!! ;)
daj znać jak tam wyniki :) powodzonka !

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry