Widok

***CZERWCOWE CIĘŻARÓWKI 3 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NO TO SIĘ SKUSIŁAM :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do mnie mozna potem dopisać Wejherowo :)
a jak sie czujesz Tygrysku ?! leżysz dzielnie ?!

bardzo dobrze się czuje, co do lezenia to tak leze i nie nie leze :) zdaza mi sie iść na spacer jak jest ładna pogoda lub z mezem na zakupy jechać. ciesze sie ze juz nie jestem az tak przywiązana do łózka. ale juz bym chciała zeby był czerwiec nie moge sie doczekać małej, ją przytulic itp. :D jak patrze na styczniowe i lutowe dzieci do sie nie moge napatrzyć takie słodkie one są :)
dzis chyba bedzie ładnie to tez na godzinkę pójdę na świeże powietrze :)

a jak wy sie czujecie?

no to się cieszę, że z Wami lepiej :) a pogodę trzeba wykorzystywać, ja też spacerowałam w sobotkę i niedziele :)
a w czerwcu na pewno będzie ładnie i będziemy jeździć już z naszymi maluszkami i zajmować się nimi :) hehe chyba każda z nas ma już taką wielką chęć by mieć je już przy sobie :)
a mnie dziś mała obudziła z rana, bo szalała w brzuszku :) samopoczucie ogólnie oki :))

no ja sie właśnie wybieram na spacerek :P mam nadzieje ze taka pogoda juz zostanie, nie lubię zimy.

dziewczyny a zaczęłyście już może chodzić do szkoły rodzenia? ja zaczynam w środę i tak się zastanawiam czy któraś z czerwcóweczek już chodzi.

hehe no ja też nie lubię zimy ... ale całe szczęście za oknem pięknie :)))
ja Asiek nie zapisałam się jeszcze do SR.. być może uda nam się wcisknąć gdzieś w maju na jakieś expresowe zajęcia, jak M będzie w domku :)
a gdzie planujesz chodzić ?

Wybrałam szkołę rodzenia "Maria". Moja kumpela aktualnie tam chodzi i znam parę osób które uczęszczały i są b.zadowolone. Prowadzi ja p.Maria - położna z 30 albo i więcej letnim doświadczeniem :-). Zajęcia są 2x w tygodniu dla dziewczyn a jak ktoś chce z mężem to dodatkowo specjalne zajęcia w soboty. Mi to odpowiada bo mojego Adama nie ma w tygodniu w domku. Zajęcia trawaja 2 godziny: pierwsza godzina to ćwiczenia a druga to teoriia, nie ma obowiązku uczestnictwa jak toś nie ma ochoty cwiczyć lub słuchać teorii. P.Maria mierzy pluls za kazdym razem matce i dzidziusiowi i ogólnie jest dostępna non stop pod telefonem jak coś jest nie tak lub jak ma się jakieś pytania. Z tego co się orientuję prowadziła również kiedyś poradnię laktacyjną. Kumpeli nawet prywatnie przyjechała do domku i zdejmowała szwy po porodzie. Jestem dobrej myśli, wolę bardziej kameralne zajęcia niż incognito w jakiś molochach. Szkoda tylko, że nikogo tam nie znam i sama będę musiała chodzic. Zreszta zobaczę w środę jak to będzie!

Ja tez wybieram sie do tej SR, ale chce sie zapisac dopiero po swietach :) Tez slyszalam o niej same pozytywne opinie.

no witam, ja dzis w domku... mialam takie bole w okolicy watroby ze juz nie wytrzymalam i poszlam do lek. pierwszego kontaktu po skierowanie na usg jamy brzusznej...jutro sie okaze co tam sie dzieje........

teraz tez chyba pojde sie polozyc bo bol wraca...koszmar

a do SR wybieram sie, wlasnie pierwsze zajecia zaczynaja sie w poniedzialek, tyle ze ja w pruszczu;)

Odpoczywaj Alycja! Bedzie dobrze!

ooo fajnie, a gdzie ta SR się znajduje z tą p Marią ?! bo w sumie jak same kobitki, to może i bym sie skusiła.. :)

uuu Alycja 3maj się i koniecznie jutro napisz co i jak ?! może Anastazja się tak jakoś ułożyła i Cię tam ugniata ?! a jak będziecie zdrabniać imię ?! Nastka ?!

no, powiem wam ze jest ciezko, nie sadze zeby to mala sie tak ulozyla, za dlugo to trwa, poza tym w miedzyczasie mialam usg i mala lezala inaczej a bol byl...

jutro sie zobaczy...ale dam rade:)

jesli chodzi o zdrobnenie imienia Anastazja to tak, Nastka, Nastusia a pewnie jeszcze nie jedno sie wymysli:)

Szkoła ta znajduje się przy kosciele na Czarnej we Wrzeszczu. Przed sekunda dzwonilam do p.Marii zapytać sie o szczegóły i jest to przeeeesympatyczna osoba.. szok!
Ja się teraz wybieram bo jak pytałam wczesniej czy mogę zacząć po świętach to mi odpisała w meilu, że to już trochę za późno i że mogę na wszystkie zajęcia nie zdążyć. Nie wiem ile to trwa - chyba koło 8 tygodni.
A Ty asiek na kiedy masz termin, ze moze byc za pozno???

Jakbym chciała zacząć po świętach to byłby 29 tydzień + napewno (jak nie więcej) 8 tygodni zajęć to daje koniec w 37 tygodniu. W sumie tak na styk, szczególnie jeśli chce się uczęszczać na ćwiczenia. Wydaje mi się, że im później tym ciężej ale może się nie znam. W kazdym razie tak mi powiedziała więc nie wiem, może jakieś zajęcia po drodze wypadają a warto zaliczyć wszystkie tematy.

no pewnie im wyżej tym ciężej :) hi hi hi a ja planuje sobie jak M wróci na maj ;))) jakiś expresowy kursik ... jakby to ujął mój M "uwielbia moje planowanie" :))))
mi trochę za daleko ta SR ... jestem z Gdyni, no i takie dojazdy by mnie wykończyły ;))

Witam. Dołączam się do grona czerwcowych ciężarówek-termin 11.06 - chłopiec:) Mam pytanko czy wybrałyście już wózek dla maleństwa? Mnie bardzo podoba się x-lander XA ale wciąż nie wiem czy to dobry wybór ze względu na tą małą gondolę, obawiam się że dzidziuś w zimie niewiele w niej pojeździ...
witaj oliwko :)
no to chłopcy w przewadze 6>4 ;))

mi też podoba się xlander, ale ostatecznej decyzji nie ma :/ a myślisz, że zimą nie wystarczy później tylko ten taki śpiworek, no i ewentulanie kocki i inne dodatki !? bo ja tak sobie dumam, że może to będzie już wystarczające ?! hmmm

Alycja a jak Twoje usg ?! wszystko gra z tą wątrobą ?!?!

no Maja szykuj się do założenia nowego wąteczku ;))

No właśnie Mmadlen też się zastanawiam czy to wszystko wystarczy, bo wątpię żeby maluszek się z całym kombinezonem tak w gondolę jeszcze wcisnął zimą. Chociaż może się mylę, właśnie w tym problem, że nie wiem....inne wózki nie podobają mi się tak bardzo bądź są za drogie...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry