Widok

***CZERWCOWE MAMUSIE 16 :)***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a co założę nowy, bo się nikt nie kwapi hehe

Maja zapodaj przepisik mi również :D

Alicja przeoczyłam chyba sobotnią imprezę uwieńczoną torcikiem ?! co się kroi ?! no i jak odebrałaś loczki u fryca ?!
a mąż na pewno docenił oszczędność :)

my dziś zaliczyliśmy prawie 2 godzinny spacerek z folią na wózku a Marta ładnie pospała, zostawiłam małża z młodą a sama pognałam robić obiadek :D

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh eto ciężkie doświadczenie z dwoma dzieciaczkami ;)

Alibabko płynem do naczyń ?! ja używam mydełka małej, albo jej płynu do kąpieli, bo we tych dla dorosłych to wiecej chemii, ale jak mały to toleruje to super !
dobrze, że to nie pleśniawka ! a jak wagowo Pawełek stoi ?

dziś Marcik wieczorem marude włączyła, no ale jej dzień przestawiliśmy, bo znajomi byli, pospała tochę a potem ryk hihi chyba jeszcze nei zdecydują się na dzidzie po takim koncercie hehehe

hmmmm, czy dalam rade Maja......... trudno powiedziec, hehe
bo wezwalam posilki, poprosilam siostre zeby w razie czego przyszla:)
i ogolnie bylo oki ale przyznaje......... bez pomocy sis moglo byc goraco:)

jednak z drugim Maluchem poczekam az Nastka skonczy ....powiedzmy 15lat, hihihi
nie, no zartuje ale podziwiam tych co decyduja sie na drugie dziecko rok, dwa po pierwszym;)bynajmniej na dzis dzien tak uwazam;)

dobranoc, padam ze zmeczenia wiec szybki prysznic i spac;)

Se podbiję wątek, a co? :P

Hejka!
Nie miałam neta :(
No i jak Alycja dajesz radę z dwoma bąblami? Jak moja siostra była z 17 miesięcznym synkiem i zostawał on pod moją opieką, to modliłam się, żeby Kuba spał :PPP Bardzo to ciężkie doświadczenie :)
A co do innego jedzonka, to pewnie też niedługo będę musiała się tym bardziej zainteresować :)

na szczescie to nie plesniawka -uff cos od mleka- nic nie kazala robic z tym.
no ja butelki wyparzam po kazdym karmieniu.
Jakos tak mi weszlo to w krew i robie to mechanicznie. A gryzaki myje co kilka dni z plynem do mycia naczyn.
Echhh, dzis kolejny taki piekny dzien ze chyba zrobimy babci niespodzianke i pojedziemy bez zapowiedzi w odwiedziny:) to sie zdziwi :)
hej hej,
podrzucam nas tylko bo zaraz zmykam, dzis na kilka godzin mam pod opieka 2,5letnia coreczke przyjacioly:) zobaczymy czy dam rade z dwoma Bablami:)))

milego dzionka

no to wywołałyście u mnie tez środowiskową ;P była, podpisałam, że ją wybieram, Marcie za bardzo się nei przyglądała, bo akurat było wietrzenie pupki i Marcia się przewróciła na brzuchala i się śmiała do babki hihi byłam zaskoczona, że tak do obcej osoby zagadywała :)

kurcze a ja wyparzam butelki po każdym karmieniu, tzn zalewam wodą z czajnika - wrzątkiem i zostawiam na chwilkę, za to zabawki bardzo rzadko... a jeżeli chodzi o smoczki to jak spadną, no albo wieczorem...

hejka,
alez dzis pieknie co? zaliczylysmy super spacer, za chwilke obiadek a wieczorem smigam na fittnes:)))

chyba i my za pare dni zaczniemy kombinacje owocowe:) z tego co pamietam to lekarz mowil mi ze zaczynamy od soczku z jablka lub marchwi, nastepnie tarkowane jabluszko itd...

na afty w buzce dziecka mozna kupic w aptece bez recepty Aphtin, nie musisz prosc lekarza:)
a moze "za bardzo" sie starasz? wiesz, dziecko tez potrzebuje troche bakterii, hehe, moze za czesto wyparzasz te butelki i smoczki?
ja to robie tak dwa czasem raz na tydzien:) i poki co to dziala, nie mamy problemow z jama ustna nastuski:)

Witka :)
My juz po tescie jabluszka- na poczatku nie chcial otwierac buzki, ale udawanie pszczolki pomoglo. Z kazda kolejna lyzeczka fikal z zadowolenia- chgyba mu smakowalo.
Dzis zauwazylam 1 krostke w buzce u malego- pewnie to plesniawka. Pojdziemy do lekarza zeby cos przepisal.
W sumie juz tak uwazalam, zeby tego mu zaoszczedzic, wyparzam smoczki itp itd - bo to prawdopodobnie duzy bol dla malucha.
Niestety cholerstwo sie przypaletalo.
pozdrowienia w kolejny piekny dzionek

image
tiaa ale cisza ;P

O jak miło, że ktoś tu o mnie myślał :)

elo :)
no Maja jesteś - juz tęskniłam ;) hehe

mam nadzieje, że katarek Kubusia minie, Marcie jeszcze troszkę coś tam zalega też głębiej... ale mam nadzieje, że tez będzie lepiej, ja czuje się lepiej, jeszcze troszkę dychram i ciągnę, ale to już końcówka !

nasze nocki ostatnio kiepskie... no ale mam nadzieje, że niedlugo minie... co jakąś godzinę od pierwszego przebudzenia jest stękanie i zatykanie smoczkiem :/

Witam kochane po dłuższej nieobecności!
Jakoś czasu mi brak... Ciągle coś się dzieje.
Kuba sama już nie wiem... Niby czuje się dobrze, zachowuje normalnie, tylko ten głęboki katar, którego nie można ruszyć. Mi się wydaje, że on go po prostu połyka i drugą stroną wychodzi :) Jutro idziemy na kontrolę i zobaczymy. Mam nadzieję, że antybiotyk zrobił swoje.
Dziś też wraca moja siostra do Irlandii, więc czasu na pewno będzie więcej!!!
Póki co-miłego dnia :)))

test ;P czyt. aaaaaaaaaaa

hehe
a bo nie moge nic pisać na kompie i pisałam z innego i sie udało, ale myślałam, że się nie uda i napisałam aaa ;P

my testujemy marchewkę, już 3 dzień ... wszystko gra, na razie nie widać żadnych objawów nietolerancji :) jest pomarańczowo hehe

a my dziś Marciocha ustawiliśmy w pozycji z lekka podniesionej na spacerze i zwiedzała :) podobało sie jej :)

Alibabko posłałam przepis, a i wszystkiego naj dla Pawełka z okazji 4 m-cy

mmadlen......... bardzo ciekawe spostrzezenie...............:)))

ale dzis ladnie, bylysmy na dlugim spacerku, Anastazja poki spi jest oki ale jak tylko sie obudzi to od razu bunt, podnosi sie i placze-nie chce lezec...ale nie moge jeszcze jej podniesc oparcia do pozycji siedzacej, hehe
pozniej wzielysmy sie za obiad az w koncu Nastuska zasnela

wczoraj siedzialam do poznego wieczora na allegro, hihi znowu!!!
tym razem buszuje po dekoracjach do pokoju dla Anastazji, tzn do Jej kacika w naszej wspolnej sypialni:) do tej pory bylo skromnie, nad lozeczkiem dwa aniolki i kinkiet kwiatuszek:) ale teraz jak juz zaczela sie interesowac na dobre otoczeniem, rozglada sie to zrobimy Corci cos ladnego:)

aaa

Madzia, moge prosic o przepis na chlebek ma meila?
Moze jak bede miala wolna chwilke to upichce.
Ale zem sie rozpisala:)- chyba nadrabiam zaleglosci na forum:)
Pozdrawiam i milego dnia

image
dzis dajemy Malemu pierwszy raz deserek- jabluszko :)
He he -zobaczymy jak zareaguje
A Wy kiedy wprowadzacie dodatkowe jedzonko?

image
Bardzo mi przykro, Maju, z powodu dziadka :(

Ja mam chwile zeby cos napisac, maz poszedl na spacer ze Szkrabkiem, a ja gotuje obiad.
Mi sie jutro konczy macierzynski, pozniej urlopik i opieka i do konca roku wychowawczy.
Od stycznia wracam do pracy i myslalam nad zlobkiem.
Najwczesniejsze terminy w Gdansku to kolo 2 lat (ponad 200 osob oczekujacych).
Poza tym, jak zaczelam rozmawiac na temat zlobka z pania pracujaca tam i poznalam zarys przebiegu dnia zaczelam sie gleboko zastanawiac i mam watpliwosci czy wogole posle tam Pawelka.
Pozostaje babcia, choc nie chce jej zbytnio obiazac.
Na szczescie jest jeszcze troche czasu.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry