Widok

@-->--- CZERWCOWE MAMUSIE 2008 ---

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nikt nie chce, to ja założę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
używamy już 4 ... może i wrócimy do 3... ale w 3 to ma odciśniete na nóżkach, a mi się wydaje, że to ją uciska, no i jak zmieniałam 3 to były w połowie pupki... czasami górą poszło hehe także już mi się małe wydają...
może źle zapięłam ?! nie mam pojęcia... fakt, że zwlekałam ze zmianą tej kupki, bo akurat jadłam śniadanie... hihi n oi Marcik doprawił ją sisiami i pewnie dlatego połynęło ....

ale zabawnie było a jaka zadowolona z tej "kąpieli" w umywalce była, piszczaŁA I SĘ ŚMIAŁA !!! skubana !

no tak, cos nowego sie dzialo, hehe
w nocy moj maly taki niespokojny- od 3 budzil sie co 1-1,5h To chyba z powodu tych wiatrow, na balkonie huczy, swiszcze, a w nocy slychac to ze zdwojona sila. Mam nadzieje ze taka pogoda nie potrwa dlugo.
Ja uzywam jeszcze pileluch '3'- ale sa one na styku, zazwyczaj pielucha wypelniona po same brzegi i juz niewiele brakuje zeby wylalo sie nogawka :)
Dziewczyny moja ma 4 miesiace i zaraz przechodze na 4 bo z 3 juz czasami cos wypłynie -zadko co prawda ale moja Maja ma takie baleroniki na nogach ze juz ja 3 na maxa cisna

no widzisz Alibabko u nas już 4 a i tak nogawką poszło hahaha
Dzień doberek :) Słoneczko za oknem, ciekawe, jak wiatr? :)
Kuba ostatnio przesikiwał pampersy 3. Jakoś bokiem mu szło i body i ubranie do przebrania. Tak więc sobie myślę, że 4 faktycznie trzeba już nabyć. Jeszcze mamy 3 irlandzkie. Siostra nam zapodała. Wyobraźcie sobie, ze te 3 mają już tą gąsienniczkę w pasie (żeby ładnie się rozciągał). U nas dopiero 4 mają ten bajer :)
My dziś jedziemy z wizytą do kumpeli i jej 4 tyg. synka :)))
ale wiecie co ... już chyba znalazlam winowajcę ! mój łakomczuch wczoraj zjadł tylko kilka łyżeczek ziemniaczkow ze spzinakiem, ale za to jabłka z brzoskwinką prawie cały słoik !!! może to ją tak przeczyściło ?!
mmadlen, a ty tak jednego dnia dajesz Marcie takie roznosci??
ja caly czas stosuje zasade malych kroczkow, nowosci wprowadzam pomalutku zaczynajac od dwoch lyzeczek, nastepnego dnia 3-4 i trzeciego troszke wiecej, no i jeden smak na jeden dzien... zeby za bardzo Malej w brzuszku nie namieszac... caly sloik narazie zjada marchewkowej zupki, jabluszka badz jabluszka z marchewka, dzis wprowadze ziemniaczki ze szpinakiem, a i morele juz tez jadla:)

a w ogole to znowu dostalysmy przesylke reklamowa z nestle:)))
no prosze może i do nas cos przyjdzie hehe

no my też tak wprowadzałyśmy ale już od 5 miesiąca, także te podstawowe smaki ma już za sobą ! wcześniej już jadła ziemniaczki ze szpinakiem - ciekawe jak Nastka zareaguje, bo u nas nie smakują Marci, za to ziemniaczki z dynią to jest to :) - a wczoraj jadła pierwszy raz brzoskwinie, a jabłko to już jadła ...
myślę, że ta ilość mogła na nią tak zadziałać, bo gęstość i kolor w normie ;)
także co dzień Marcia wcina zupkę jakąś... z reguły pół słoiczka, albo i mniej, bo jakoś nie chce więcej... no i albo codziennie albo co 2 dzień deserek, też powłowę słoiczka, albo troszkę skrobanego jabłuszka, ale wczoraj tak jej zasmakowało, że no nie mogłam jej odmówić, bo jak już chowałlam słoik to mnie za ręce chwyciła i było yyyyyyyyy yyyyyyyyyyyyy i ssanie ustek hehe

pediatra mówiła, że owoce i warzywa normalnie dawać codziennie, tylko z glutenem i mięskiem mamy poczekać przez ten antybiotyk
no my owoce to narazie jablko i maliny
z warzyw to troche wiecej, ale nowosci podaje troche wiecjej tzn 8-10lyzeczek
no my na początku 2-3 łyżeczki i następnego dnia więcej i tak przez 3 dni, a
przy marchewce, brokułach i jabłku to nawet robiłam 3 dniowe odstępy pomiędzy nimi jak wprowadzaliśmy
a potem już np zupka jarzynowa, i rózne kombinacje warzyw to bez odstępów
aha, no dobra to juz wszystko wiem:)hehe
Nastusie tez bardzo smakowaly ziemniaczki z dynia, cikawe jak bedzie z tym szpinakiem...
a teraz wyobrazcie sobie spi juz ponad dwie godziny!spioszek maly:)
zjadla o 7.30 120ml mleczka, pobrykala do 9tej i od tamtej pory spi:) zdazylam posprzatac, wstawic i juz rozwiesic pranie, sprowadzilam wozek na dol a ta spi... slonko raz jest raz sie chowa, ciekawe co bedzie z naszego spaceru bo jakies czarne chmury nadciagaja......bleee
Witam :)

A u nas piękne słoneczko :) Szczęście nie sprawdził się te moje krakania z wiatrem. Zupka dla małego ugotowana, mały najedzony, a my na spacerek brykamy. Kurcze, dziewczyny, ale Wasze maleństwa pyszności już wcinają. My na razie jesteśmy na zupce i jabłuszku. A mięsko pediatra nam powiedziała, żeby wprowadzić po 2 tygodniach od pierwszej zupki. Ciekawa jestem, czy młodemu zasmakuje.

podbijam, bo spadlysmy na druga strone.
Choln, chyba będę musiała zacząć wstawać wcześniej, bo widzę, że najgorętsze rozmowy prowadzicie rano, a wieczorem pewnie z dzeciaczkami baraszkujecie przed snem. A mi się tak dobrze śpi z małym do 11:00 :)
Ojej! Ależ my w tyle jesteśmy z jedzeniem. Na razie jabłko i marchewkę mamy zaliczone i to też tylko soczki. To przez te kupy te opóźnienia, ale nadrobimy :)
Rano zapodałam wodę i kupka jak na zamówienie :)
Jesteśmy po wizycie u koleżanki. Jej synek urodził się malutki, bo niecałe 2700, spadł do 2400, a po miesiącu waży 4100!!!! Ale nadrobił, co? :)))
pulpecik z tego malca- no nie powiem.
Daga- do 11 spac, ale wam dobrze:) Mo my na nogach juz o 7 , a do 11 Maly ma pierwsza drzemke zaliczona. A co do mieska to mojemu bardzo zasmakowalo, pewnie i Pawelkowi przypadnie do gustu- w koncu -jak pisalas- to z niego niezły łasuch.
Si, łasuch. Dzisiaj cały słoiczek maminej zupki zjadłem :) A mi bardziej smakuje domowa, niż słoiczkowa, mam nadzieję, że Pawełkowi też.
No i pospać na szczęście zazwyczaj mi daje. Tylko mi jest trochę głupio, jak podwijam rolety, a tam niektórzy już ze spacerów wracają.

Majka, moja sąsiadka ma niunię 6 tygodniową, któa od wyjścia ze szpitala przybrała ponad 2 kilo. Mama stwierdziła, że hoduje king konga na własnej piersi :)
hehe faktycznie koloski... ale spokojnie jeszcze pewnie wybiegają te kilogramy, a teraz to kurcze słodkie kilogramy do dźwigania !

to Nastusia Was rozpieszcza ! ja dziś pomarzłam 1,5 h na spacerku ! Marcik pospał godzinkę, a tak na początku zwiedzała, jeszcze spała, ale ja już wymiękałam.... wymarzałam w sumie ;) ale mróz się robi co ?! dobrze, że mąż dziś zmienił opony, bo kurcze zaraz to będzie ciężko jak wszyscy bedą chcieli wymieniać !

no Daga też możesz sobie poto pewine Pawełek będzie się zajadał :) mój chrzesniak zdecydowanie wolał zupki gotowane przez babcie aniżeli słoiczki :)

Maja już niedługo Kubuś bedzie się zajadal wszystkim :)

Ala - Alibabka to tak jak my o 7 na nogach i do 11 już po pierwszej drzemce...
kurcze trzeba jakoś przemianować nasze Alicje :) hehe
No naprawdę: Ala i Ala, Pawełek i Pawełek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry