Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okruszku, dobrze ze kupiliscie ten ciemniejszy wózek, ten błękitny za szybko by sie pobrudził!
My kupiliśmy w końcu x-landera
image

dzis małżonek mi oświadczył, ze ten wózek bedzie dla mnie a on sobie kupi specjalny do rolek! ręce mi opadają!!!

Mój dzidzius od 2 dni ma lenia - tak samo jak ja - mogłabym spać i w dzien i w nocy.
Porodu SN sie nie boje, za to cesarki bardzo - nie chodzi mi o znieczulenie czy cięcie, jedynie o późniejsze dochodzenie do siebie. No ale mam nadzieje ze urodzę naturalnie!

Co do łożyska to ja nie mam pojęcia jaką mam grupę, gin nigdy mi o tym nie mówił...
A ja dzisiaj tłukłam się autobusem do wojewódzkiego na spotkanie w sprawie znieczulenia i okazało się ,że odwołane, ależ sie wkurzyłam, tymbardziej ,że za tydzień znowu nie będę mogła. Jedyny plus jest taki ,że ktoś w końcu ustąpił mi miejsca w autobusie co dobrze zrobiło na moje morale, bo juz zaczynałam wątpić w ludzką życzliwość.
mammamia ma rację :)

a co do cięcia...też nie ma co sie bać...wkłucie w kręgosłup nic nie boli...ja nawet nie poczułam
przy samyej operacje jest takie dziwne uczucie rozciągania i później uczucie pustki w brzuchu i to wsio...
dzięki Mammamia - to było potrzebne :D
To ja Wam pwoiem skąd ;)
W trakcie porodu do krwi dostaje się taka dawka adrenaliny, że Pudzian przy Was by wysiadł, także dziewczyny, dacie radę! :)
no ja tez jakos cięcia się boję, tzn grzebania w kręgosłupie - znieczulenia najbardziej...
No i mam Buaganiarko ten sam problem-nie mam w ogóle kondycji przez to leżenie. Ostatnio jak bylam na badaniach to nie mialam sily wejsc po schodach... ciekawe skąd znajdę siły na poród????

Poza tym przyszło przed chwilką moje łóżeczko :D i teraz muszę czekać z rozpakowaniem do przeprowadzki :/
u mnie to wogle jedna wielka niewiadoma. moja gin mi tak konkretnie nie powiedziała czy na 100% będzie cc a i tak lekarz w szpitalu chyba podejmuje ostateczną decyzję. dzieci są ułożone odwrotnie, nasza kruszynka ma główkę u góry a on ładnie ułożony główką w dół. Może dziś się czegoś dowiem. ale to moja pierwsza ciąża i od razu bliźniacza więć całkiem możliwe cc.
Też się nie boję bólu, ale mam nadzieje że poród odbędzie się sn, bo jakoś panicznie boję się cięcia
no właśnie Martynka też ciągle jest do przodu z tymi swoimi rozmiarami i się zastanawiam, skąd wziąć siły, żeby ją tu sprowadzić:]
ja się nie boję...
wiem jak to wyglada choć do końca nie przeżyłam tego bo miałam cięcie

ale nie jest źle...przynajmniej dla mnie nie było źle...boli nie da się tego ukryć ale ten ból jest do przejscia bo on nadchodzi falami i w przerwach można odpocząć, najgorsza jet końcówka tzn te ostatnie 2 cm do pełnego rozwarcia no a parte to pikuś...u mnie Miska była za duża i nie dałam rady jej wypchnąć
ja też się raczej bólu nie boję ale ogólnie to pierwszy raz i mam stracha...
czy np wtrzymam bo od tego leżenia i leków siły mam dosłownie wyssane i nawet wstanie na siku powoduje u mnie lekką zadyszkę:]
a co dopiero taki poród...
ale jeszcze mam nadzieję, że się trochę rozkręcę, opracowałam plan odstawienia leków i trochę planuję połazić...

a Wy się boicie...?
ale fajna mikstura!
a na zgagę też jest jakaś?
albo na krótką szyjkę i skurcze;)
aaa jeszcze zapomniałam napisać, bo Nataluś miała wątpliwości czy aby dobrze zrobili z wyborem szpitala...hmmm.... to ja bym Ci napisała tak: w każdym szpitalu mogłoby się to zdarzyć, co przytrafiło się Maksiowi, ale np podziwiam Cię za odwagę, bo ja bym nie odważyła się rodzić w szpitalu bez OITN.
Stresuje mnie sam fakt porodu (nie wiem czemu), może właśnie dlatego że martwię się czy oby Ania podczas porodu nie zostanie "uszkodzona"...? Bo bólu się raczej nie boję, bo wiem że będzie...
Magda81...jeśli Ci puchną dłonie i nogi to proponuje abyś pila sok z zielonej pietruszki. Pietruszka działa idalenia na takie opuchnięcia...

w sokowirówce mieszkasz natkę pietruszki z cytryna bez skórki, kostkami lodu..dodajesz wode około 1 litra, troche cukru i masz bardzo smaczny sok który przynosi ulgę...
no wlasnie, baskas - niech wózio jeździ i nie zawodzi :)
ja Wam musze powiedziec ze ten tako jumper x prowadzi sie rewelacyjnie :D
ja tez własnie mam taka nadzieje. kupila go od kogos...nie jest zniszczony a pani od której to kupiłam dorzuciła mi jeszcze kojec, leżaczek i fotelik maxi cosi
wózek ma troche minusów...za mały kosz, waga 15 kg...-z piankowymi kołami, ale ogólnie mi sie podobała gondola i spacerówka...stelaż troche mniej ale zawsze znajdzie się w wózku coś co czlowiekowi nie odpowiada :)
baskasl mam nadzieje,że będzie się dobrze sprawował wózeczek:)
Wróciłam od doktorki. Ogólnie jest ok. Morfologia jak na ciąże mam dobrą. Mam odstawić żelazo - bo może od niego miewam to uczulenie na brzuszku. Spróbuje, zobaczymy czy coś pomoże.
Pokazałam jej moje spuchniete stópki i dłonie - mam mierzyć sobie dwa razy dziennie ciśnienie bo może się przypałętać zatrucie ciążowe. Musze poszukać w necie co to jest i jakie są tego objawy i skutki echhh ciągle coś :(
Mam jednak nadzieje, że to zatrucie mnie ominie.

Ja torbe chce spakować ok 36tc czyli za dwa tyg - rany ale to zleciało ...
hehe-ja tez się pakuje od prawie tygodnia-a jestem w 36 tyg;) zaczełam i nie wiem co jeszcze zabrać-jakoś wena mnie opuściła;)
właśnie ja dostałam taką dlluggaaa liste ze szkoly rodzenia że nie wiem czy tira wystarczy ;)
chyba już tez pomalutku zacznę się pakować...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry